To ganljivo stvar je o preminulem Tomažu Ahačiču povedal Marijan Novina (Znan obraz ima svoj glas)

V zadnjem času je spet oživela misel na žal preminulega glasbenika Tomaža Ahačiča, ki je tudi v oddaji Znan obraz ima svoj glas postal znan širši Sloveniji. Marijan Novina je v enem od intervjujev povedal o njem sledeče in nas ganil do solz.

To ganljivo stvar je o preminulem Tomažu Ahačiču povedal Marijan Novina (Znan obraz ima svoj glas) (foto: Arhiv POP TV in Primož Predalič) Arhiv POP TV in Primož Predalič
8. 10. 2017

"S Tomažem sva se že prej poznala z različnih festivalov in nastopov. Zame je bil odličen vokalist in je širši Sloveniji pokazal, kaj je zmožen pričarati v oddajah in na glasbenih odrih. Vedno znova sem bil osupel, ko sem ga spremljal.

Zdaj vidim, koliko dela je vloženega, da pride do takšnih rezultatov.

Na Popu smo že imeli debate o tem in smo mu poslali pozitivne misli, kjer koli že je.

Vsekakor pa gledam na te stvari drugače. Izgubil sem očeta, izgubil sem brata, vem, kako je to, in danes živim s to mislijo, da nekje so, da so na nekem boljšem svetu.

Življenje teče naprej, danes si, jutri te ni. Zato vsem govorim: Izkoristi trenutek, bodi z družino, s prijatelji. Kaj ti treba potem tisti šopek, ki ti ga prinesejo na pokopališče, zdaj, ko si tukaj, pa nimajo časa zate.

Moji prijatelji vedo, kako živim ta moto, in čeprav tudi sam nimam veliko časa, se vsaj vidimo, slišimo.

Ljudem polagam na srce: zdaj se družite in ne hvaliti nekoga po tem, ko ga več ni," je zaključil Marijan Novina o Tomažu Ahačiču, nekdanjem tekmovalcu oddaje Znan obraz ima svoj glas, ki je izgubil bitko z rakom.

Tomaž Ahačič
Na fotografiji: Tomaž z ženo in hčerko na enem od dobrodelnih koncertov.

Pomnimo: Tomaž Ahačič –Fogl je naša srca osvojil z odličnimi nastopi v oddaji Znan obraz ima svoj glas

Pevec je v 47. letu umrl avgusta lani po tem, ko je se je že nekaj časa boril s hudo obliko raka na grlu - ploščatoceličnim karcinomom, zaradi katerega je moral na zahtevno operacijo, s katero so mu odstranili grlo in jezik.

O izredno težkem življenjskem obdobju Tomaža Ahačiča smo prvič pisali oktobra 2015, ko je prvič spregovoril o svoji bolezni, smrti očeta in finančnih težavah.

Ko je v medijih odjeknila novica, da je naš priljubljeni pevec zbolel za zelo hudo obliko raka, so se nemudoma zganili številni slovenski glasbeniki. Organizirali so več dobrodelnih koncertov, na katerih so zbirali denar za priljubljenega pevca.

Za Tomaža pa so njegovi glasbeni kolegi spisali tudi pesem Mi smo s teboj, za katero so posneli celo videospot.

Oglej si ga TUKAJ:

Preberi še: Rebeka Dremelj: Poglej, kako (NORO!) je videti njen dan

Priporočamo tudi: To so svetovno znani zvezdniki, ki so letos obiskali Hrvaško!