Tjaša Kokalj: "O poroki razmišljam prav vsak dan"

Tista v nebo segajoča plavolaska z nalezljivim nasmeškom nas kot voditeljica resničnostnega šova Top 4 tudi letos nagovarja z malih ekranov, a v povsem novi luči. Tjaša Kokalj se je iz stroge žirantke prelevila v zaupnico, saj ji je tovrstna vloga veliko bolj pisana na kožo.

Tjaša Kokalj (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
17. 10. 2014

A naj vas nežna duša v božanskem telesu ne zavede, voditeljica, novinarka, pisateljica, modna blogerka in bodoča nevesta namreč natanko ve, kam je namenjena in koga si na svoji poti želi ob sebi ...

Odzivi so bili že po prvi oddaji izredno pozitivni, vam je vloga zaupnice bolj pisana na kožo kot vloga neizprosne žirantke?

Res je, dobila sem veliko pozitivnih kritik, mnenj in odzivov. Nekaj je naredila tudi kilometrina, saj sem po prvi sezoni dobila veliko lepih priložnosti za vodenje, res pa je, da sem v letošnji oddaji 'bolj jaz', takšna kot sem. Tudi z dekleti sem se nekako bolj ujela, jih bolje spoznala, verjetno tudi zato, ker nehote narediš neko bariero, kadar si malce bolj strog, tako pa sem veliko bolj sproščena, dekleta mi lažje zaupajo.

Omenili ste, da so se letos dekleta res prijavila zaradi karierne priložnosti, in ne zaradi slave. Lahko kot medijska osebnost to hitro prepoznate?

Ja, zelo hitro, saj vidiš dekle, ki je lačno pozornosti. Sicer je zelo lepo, ampak to ni vse v življenju. Nekatera dekleta imajo zelo napačno predstavo, kaj pomeni biti poznan, saj ti poznanost prav nič ne pomaga, še vedno moraš biti oseba z vsebino in razdelanimi ter jasnimi cilji. Letos me je veselilo to, da so dekleta prišla pripravljena, vedo, za kaj se borijo, in si zelo želijo glavne nagrade. Zato so tiste, ki so lačne le medijske pozornosti, bolj bodle v oči. 

Veliko se govori tudi o glavni nagradi, zaposlitvi na T-2, saj je šlo podjetje v stečaj. Že veste, kako bodo to rešili?

Čeprav je T-2 v stečaju, deluje naprej. Kar pomeni, da tudi nagrade ostajajo.

Kakšne vrline ima top dekle za vas?

Top dekle je dekle z jasno zastavljenimi cilji in željami, je odgovorna oseba, ki ve, kaj želi v življenju. Top dekle ima lahko seveda tudi slabe trenutke, a se iz njih vedno nekaj dobrega nauči in je po padcu še močnejša. Hkrati pa ni vkalupljena oseba, ampak dela po občutku, dovoli si imeti in uresničiti različne priložnosti in se kdaj tudi prepusti toku življenja, ki ga hkrati narekuje tudi sama. Je oseba, ki ve, kdaj priti v ospredje, in ve, kdaj lahko tudi drugim prepusti vajeti.

Se tudi sami držite teh načel?

Trudim se, da bi se jih. (smeh).

Kakšen je vaš nasvet za vse mlade danes, ki iščejo svoj prostor pod soncem, tako v poslovnem svetu kot zasebno?

Ostani na realnih tleh in zaupaj svojim sposobnostim. Verjemi vase in se spoštuj. Jasno zastavljeni cilji so super, a ne smeš se jih oklepati kot pijanec plota, saj ti lahko kakšna nepričakovana priložnost ali dogodek popolnoma spremeni življenje. Upaj si biti drugačen, a zato, ker tak pač si, in ne zato, ker je to trenutno 'in'. 

V resničnostnem šovu pogosto pride do nepričakovanih dogodkov in izpovedi, kot je bila Petrina v prvi oddaji. Kako se vas tovrstne zgodbe dotaknejo, kako odreagirate?

Res je, v življenju se srečujemo s številnimi ljudmi in vsak ima svojo zgodbo v ozadju. Že v manekenskem svetu ni bilo lahko, saj slišiš zgodbe o različnih boleznih in dogodkih, a najbolj pomembno je, da te zgodbe dojameš kot del življenja, dekleta, ki to doživijo, pa kot osebe brez pečata. Kajti potem ne vidiš Petre, ampak Petro, ki je bila posiljena, in verjemite mi, da ona točno ve, kaj in kdo je, brez našega opominjanja. Pomagam rada, a le, če si mi oseba odpre in dovoli, da ji pomagam.

Tudi v oddaji sodelujete z različnimi strokovnjaki, dekleta opozarjate na take in drugačne pasti, ste se sami že kdaj znašli v kakšni nelagodni situaciji?

Tako medijski kot poslovni svet sta lahko za neizkušeno dekle nevarna, zato dekleta poskušamo nanj kar se da dobro pripraviti. Seveda kot novinec narediš napake, a se moraš iz njih naučiti. Nelagodnih situacij pri meni ni bilo, sem se pa že velikokrat opekla, a na srečo ne tako zelo, da bi mi to vzelo voljo do dela v tem svetu. Kot sem že prej povedala, se iz padcev ali neprijetnih situacij (ko te na primer poslovni partner izda ali razočara), lahko veliko naučimo in s tem postanemo le še močnejši. Kilometrina in spoštovanje, ki ga dobiš oziroma si ga pridobiš na poti, pa je najbolj pomembno - in to, da ne obupaš prehitro.

Kam vas bo pot peljala po oddaji, obeta se tudi veliko zasebnih sprememb, kajne?

Res je, naslednje leto mi zagotovo ne bo dolgčas, tako v zasebnem življenju kot tudi na karierni poti. Naslednje leto se namreč poročim z dolgoletnim partnerjem Klemenom, in čeprav priprave na veliki dogodek že potekajo, se bodo tiste najbolj resne začele naslednje leto. Tega se res veselim in dejansko o poroki razmišljam prav vsak dan. (smeh) Seveda pa se ne bo zaradi tega ustavila moja služba, moja poslovna pot; poleg novinarstva, modnega sveta in delovanja kot svetovalka za različne blagovne znamke, upam, da bom uspešno nadaljevala pot kot voditeljica. Si pa želim izdati še eno knjigo, ki tokrat ne bo kriminalka, ampak bolj modno-svetovalno obarvana, in v mislih imam še en projekt, ki ga bom začela pripravljati po oddaji, saj so zdaj vse moči usmerjene proti Top 4. Ali mi uspe, pa izveste kmalu! (smeh)

Napisala: Ana Fetih za revijo Story

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri