Tjaša Kokalj Jerala: Njena iskrena zgodba o poti do težko pričakovanega materinstva

O nosečnosti svetlolase voditeljice Tjaše Kokalj Jerala v medijih ni bilo povedanega veliko, zato smo se toliko bolj razveselile zapisa na njenemu blogu TKSWAT, kjer je iskreno spregovorila o svoji poti do materinstva.

Tjaša Kokalj Jerala: Njena iskrena zgodba o poti do težko pričakovanega materinstva (foto: Instagram.com/tjasakokaljjerala) Instagram.com/tjasakokaljjerala
25. 5. 2018

"Potem, ko je bilo za nama nekaj testnih paličic z minusom, sem bila že malce neučakana, obupana, začneš se spraševati, ali se bo to zate sploh kdaj zgodilo. Je morda kaj narobe z mano, z nama," je svoj zapis začela Tjaša.

"Kup vprašanj ti roji po glavi in kljub temu, da sva si oba želela otroka, jaz po nekaj neuspelih poizkusih nisem bila tako mirna kot moj mož. In vsi ti takrat govorijo 'samo sprosti se, pa se bo zgodilo'. Seveda, nič lažjega, ampak moja glava je delala sto na uro in tega ni bilo kar tako preprosto odmisliti," je zapisala na spletni strani TKSWAT Tjaša in dodala, da se je prav zaradi številnih razočaranj naposled odločila, da test nosečnosti opravi sama.

"Ker nisem želela, da greva skupaj še čez en minus, sem se torej tistega pomladnega dne odločila, da kupim test sama in ga sama tudi naredim. Dopoldan sem delala, nato pa na poti domov zavila v drogerijo. Zdaj, ko pogledam za nazaj, sem bila kar prepričana, da se je pa tokrat za naju zgodilo, takrat pa verjetno nisem bila tako suverena v svojih razmišljanjih."

"Komaj sem čakala, da pridem domov in v miru naredim test. Spomnim se, da sem bila super živčna, na palčko nisem želela pogledovati, a hkrati nisem mogla odlepiti oči od nje."

"In potem se je kmalu pokazal tisti tako želeni plus, ki me je spravil v delirij. Smeh, jok, tresla sem se kot šiba na vodi, mislim celo, da sem se šla zahvaljevati nekomu tam zgoraj."

"To je bil trenutek, ki sem ga morala predihati sama, se zjokati, nasmejati od sreče, mislim, da se je iz mojih ramen skotalila vsa teža pričakovanja, upanja, želenja," je zapisala.

Kako je partnerju povedala veselo novico?

"Ko sem se pomirila, sem seveda začela razmišljati, kako mu bom povedala. Povedati sem mu želela zdaj. Takoj. A vseeno sem želela, da bi bil trenutek nekaj posebnega, ker obožujem presenečenja, in kljub temu, da sva delala na otročku, sva bila ravno v takšnem obdobju, ko sva si rekla, da si vzameva malce pavze in preprosto uživava ter se sprostiva. Zato bi rekla, da ni pričakoval."

"Zato sem uporabila moj zvesti lightbox, ki ga uporabljam za raznorazne napise, fotkanja za Instagram in podobno. Vanj sem postavila črke ‘HELLO BABY’ in ga postavila na sredino jedilne mize. Takrat še nisva vedela, da bova dobila kar dva dojenčka, a ko sem zdaj izbrskala fotografije, sem pod napis dala dva srčka. Brez posebnega razloga, verjetno zato, ker sta v kompletu in ker imam dejansko rada dvojino oziroma soda števila."

"Naredila sem kosilo (ne spomnim se, kaj sva jedla) in ga poklicala, naj pride gor. Ta trenutek želim ohraniti čisto za naju, samo to vam povem, da je presenečenje uspelo, ker je navajen na moj lightbox, da vedno izpisuje neke dogodke ali pozdravlja pomlad ali pa kaj drugega, najprej ni niti dobro dojel, kaj je na njem izpisano. Potem pa je pogledal še enkrat, takrat pa sem ob njem že bila jaz s testirno palčko za hrbtom," je zapis zaključila Tjaša.

Celoten zapis si lahko prebereš tukaj.

Fotografije:

Preberi še: Poroka na kraljevem dvoru: Kaj vse je v resnici šlo narobe?

Priporočamo tudi: Indira Ekić in Teja Perjet (Cool Fotr) posneli video, ki te bo nasmejal do solz!