Tino Turner zadela blažja možganska kap

V tem letu se je že večkrat ugibalo o zdravstvenem stanju izjemne 74-letne pevke Tine Turner, ki naj bi jo od februarja v tem letu že drugič zadela kap. Novico so tokrat posredovali nemški mediji, ki naj bi izbrskali, da je tokrat doživela blažjo možgansko kap.

30. 5. 2014

Da je pevka že na dobri poti okrevanja, naj bi razkril njen voznik in prijatelj, ki je povedal tudi, da je pevka utrpela blažjo možgansko kap, vendar se je zdaj njeno zdravstveno stanje izboljšalo. Njeno zdravje naj bi škripalo že od februarja, kar je v imenu pevke na Twitterju zanikala dolgoletna prijateljica Oprah Winfrey.

Tina se je julija lani poročila z dolgoletnim partnerjem, znanim producentom Erwinom Bachom, ki je med drugim delal tudi z Beatlesi. Par se je spoznal leto pred izidom Tinine avtobiografije, ki so jo pozneje spremenili v film What's love got to do with it.

Tina TurnerPevka je očitno naposled le našla srečo v ljubezni, saj je s 16 let mlajšim Erwinom skupaj že dolgih 27 let. Par sicer nima skupnih otrok, Tini pa se je v razmerju s pokojnim saksofonistom Raymondom Hillom rodil sin Craig, v zakonu s težavnim Ikom Turnerjem pa sin Ronnie. Čeprav je Tina dolgo po tem, ko se je ločila od Turnerja in spoznala ljubezen svojega življenja, govorila, da se nikoli več ne bo poročila, si je naposled le premislila.

V enem izmed intervjujev pred leti je dejala, da jo ljudje velikokrat sprašujejo, zakaj se znova ne poroči, in takrat je dejala; "Imam ljubezen in živim dobro življenje. Ne vidim potrebe, da bi se mešala v to. Nekaterim zakonski stan postane lastništvo. Ko se poročiš, se zgodi, da rečeš: 'Ti si moj mož ali ti si moja žena, moraš to ali ono.' Gre za lastništvo, in svobode, ki si jo poznal pred tem, ni več. Z Erwinom ne čutiva potrebe po tem, da bi se poročila, saj sva skupaj že 18 let. S tem bi samo zadovoljila občinstvo, sama pa ne vem, zakaj bi to naredila, če sem že zadovoljna?"

Očitno so leta le prinesla svoje in morda se je Tina začela zavedati svoje minljivosti ravno zaradi zdravstvenih težav, ki jo spremljajo zadnjih nekaj let. V medijih se je namreč pred leti pisalo tudi o tem, da naj bi imela pevka težave z alkoholom.

Ta novica je presenetila veliko njenih oboževalcev, saj Tina že od nekdaj buri duhove ravno zaradi odlične fizične pripravljenosti in videza. Informacijo je v medije posredoval prijatelj, ki ji je pomagal napisati avtobiografijo. Trdil je, da naj bi Tino leta 2010 smrt sestre Alline in slabo zdravstveno stanje sina pokojnega Ika Turnerja, Ika Juniorja Turnerja, ki je podlegel drogam, hudo prizadela in da se je pevka po pomoč zatekla k alkoholu.

Njen predstavnik za stike z javnostjo se na to ni odzval, saj Tina že dolgo živi povsem umirjeno življenje v Švici. Kot zanimivost dodajmo, da se je Tina pred poroko odpovedala ameriškemu državljanstvu in zaprosila za švicarski potni list, za kar je morala narediti test iz nemškega jezika in švicarske zgodovine. Z Erwinom sta usodni da dahnila junija 2013 na obali Züriškega jezera, kjer živita zadnjih 16 let.

Napisala Manja Plešnar, fotografije Profimedia