Tina Zagoričnik: Zavrnili so jo zaradi nekaj kilogramov preveč!

Na snemanju za naslovnico Cosma smo vsi videli, da je rojena za poziranje, in vendar so jo pred leti v modni agenciji zavrnili. 

Tina Zagoričnik: Zavrnili so jo zaradi nekaj kilogramov preveč! (foto: Mimi Antolovič) Mimi Antolovič
29. 1. 2015

No, najprej so jo ustavili na ulici, ji ponudili delo, nato pa si premislili, ko je slekla plašč. Takrat je bila bolj suha, a njenih 55 kilogramov na 172 centimetrov višine je bilo za modno industrijo preveč (ne pa tudi za Cosmo, ki se Tinini lepoti in bokom ni mogel upreti).

Toda Tina nas ni navdušila le s svojo lepoto, ampak tudi s pametnim razmišljanjem o fantih, svojem telesu in željah za prihodnost!

Tina

Tvoja želja, da bi postala model, se ti je ravnokar uresničila s snemanjem za naslovnico Cosma. Kako pa sicer živiš, kaj počneš, kaj te veseli?

Izredno študiram ekonomijo. Izredno, ker se mi redno ni uspelo vpisati, imela sem premalo pik in doma smo potem nekako zbrali denar. Za ekonomijo sem se odločila, ker sem ravno zaključila srednjo ekonomsko šolo in ker v resnici nisem vedela, kaj bi. Po srednji šoli si premlad, da bi vedel, kaj točno želiš od življenja. Mi je pa tale ekonomija kar izziv, ker mi matematika ne gre najbolje. V resnici me veselijo frizerstvo, kozmetika, nohti, te stvari, a sem se odločila, da najprej doštudiram in šele nato začnem s svojim biznisom.

In če si lahko za trenutek predstavljaš svoje sanjsko življenje oziroma sanjski scenarij?

Spoznam resnega fanta, zaljubiva se in začneva živeti skupaj. Jaz dobim delo kot model, snemam za velika imena z najboljšimi fotografi na svetu, a tudi on ima sanjsko službo. Dovolj denarja imava, da lahko živiva natanko tako, kot si želiva, in se brez težav premikava po svetu.

Tina

Je težko spoznati resnega fanta?

Je, ker bi si večina mojih vrstnikov s puncami privoščila samo hitro avanturo. Zato še čakam na pravega. Plitki in površinski tipi me ne zanimajo in me tudi niso vredni. Niso vsi fantje pošteni. Pred nekaj leti sem se dobivala z nekom, ki je istočasno osvajal tudi mojo prijateljico. K sreči mi je prijateljica vse to povedala, stopili sva skupaj in tip je takoj odpadel.

Kako zdaj, ko že imaš nekaj izkušenj, ločiš zrnje od plev?

Na tipčku se že na daleč vidi, ali je resen ali ne. To veš po tem, kako pristopi do tebe, kako te ogovori, kaj ti reče ... Če mi takoj ponudi pijačo, vem, da bi me rad napil in omehčal, zato to vedno zavrnem. Všeč mi je, če pride do mene in se začne z mano pogovarjati o čem zanimivem. S takšnimi, ki dajejo opazke o mojem telesu, pa sploh ne izgubljam časa.

Tina

Kakšnega fanta si želiš? Ga lahko bolj podrobno opišeš?

Če bi si zdaj narisala idealnega, bi bil visok, imel bi modre ali zelene oči, ne bi bil ne suh ne debel in imel bi lepe roke. Takoj opazim nohte in odbije me, če so pogrizeni. Všeč so mi košarkarji, Edo Murić na primer, on je lep fant. Moški mora imeti široke rame, da me lahko zares stisne v objem, v katerem se počutim varno. In če opišem še značaj, bi si želela, da je prijazen, zabaven in zgovoren, izredno pomembno pa je tudi, da ima rad ženske in da jih spoštuje. Fant, ki bi kritiziral moje telo, pa pri meni ne bi imel šans.

Nisi anoreksično suha – si se kdaj počutila debelo?

Sem, to pa zato, ker sem res bila debela. Zdaj sem normalna in mislim, da je to moškim všeč. Ne verjamem, da so moški nori na okostnjake, te samo najemajo za modne revije, pa še te vedno manj.

Kako si shujšala, kdaj in zakaj?

Ja, v osnovni šoli sem bila res buckasta. V osmem razredu sem imela kar 76 kilogramov, potem pa je prišlo poletje, ko je 15 kilogramov kar tako odpadlo z mene. Nisem bila debela, ker bi jedla zaradi stiske – pač rada sem jedla in posledice moje prevelike ljubezni do hrane so bile dokaj resne. Spomnim se tudi, da sem bila do hrane precej zaščitniška – če mi jo je kdo hotel vzeti, sem ponorela.

Bilo je torej to poletje pred devetim razredom, ko se spomnim, da sem si zares močno zaželela shujšati. Ni bilo zaradi fanta ali suhih sošolk. Nič posebnega nisem počela in kilogrami so šli dol sami od sebe. Učinek tega pa je bil neverjeten: čisto drugače sem se začela počutiti v svoji koži, drugače sem se začela oblačiti, drugo glasbo sem začela poslušati, predvsem pa sem postala veliko bolj samozavestna.

Kako si razlagaš to, da so kilogrami kar padli s tebe?

To se bo mogoče slišalo kar malo čudno, a mislim, da sem si to enostavno tako močno zaželela, da se je kar zgodilo. Nisem doživela kakšnega šoka, ni me prizadel kakšen fant, nisem cele dneve listala modnih revij ... Bilo je tako, kot da bi moja želja dala ukaz telesu, in je telo začelo delati na tem.

Kaj je bilo pri vsem tem, da si shujšala, zares najboljše?

Kavbojke! Prej sem nosila samo trenirke, potem pa sem si kupila kavbojke z neti, ki so bile takrat najbolj in. V njih sem se počutila kot filmska zvezda. Obenem se mi je odprl svet, postala sem bolj zgovorna in družabna. Vpisala sem se na ekonomsko srednjo šolo in spoznala kup prijateljic, s katerimi se družim še zdaj.

Kako pomembno je žensko prijateljstvo?

Najbolj! Fantje pridejo in gredo, kolegice pa ostanejo za vedno. Zato sem se odločila, da bom, če bom le lahko, dala prijateljicam vedno prednost. V naši družbi je nekaj takšnih, ki so nas kar pozabile, ko se zaljubile, ampak smo se potem pogovorile in ni bilo zamer. Kdo drug bo zate zares vesel, ko ti kaj uspe, poleg staršev? Moja najboljša prijateljica je šla z mano na snemanje, druga pa je skakala od veselja, ko sem ji povedala za naslovnico. Življenje bi bilo tri četrt manj lepo brez prijateljic.

Tina

In opere. Slišali smo, da v svojih posebnih trenutkih poslušaš opero.

Res je, ko sem neke posebne volje, pa niti ne slabe, mogoče samo čudne, poslušam opero. Ko sem zamišljena ali potrebujem moč, poslušam Carmino Burano. Tudi druge opere, a Carmina je moja najljubša. To sem odkrila po naključju – nekoč sem jo slišala v nekem filmu in presenetilo me je, da mi vzbuja posebne občutke. Opera me uglasi in najmanj enkrat na mesec jo posluša, čisto v celoti.

Kaj te še napolnjuje, ti daje energijo?

Najraje na svetu se družim, zelo sem družabna. Rada grem na klepet ali na biljard, recimo, da sem v tem kar dobra. Rada gledam tudi serije: na primer Awkward, Arrow in Razočarane gospodinje.

Katera razočarana gospodinja si ti?

Nobena zares, a če bi morala eno od­igrati, bi se najraje vživela v vlogo Susan.

Katero knjigo si nazadnje prebrala?

Twilight in Petdeset odtenkov, oba prva dela, tretjega se pa še nisem lotila ...

Stop, stop, stop! Kaj ti je všeč v Petdesetih odtenkih?

V roke sem jo prijela zato, ker so jo vsi brali. Najprej samo zato. Mami je bila sprva precej skeptična, a je vedela, da mi branja ne more preprečiti. Ko sem začela brati, me je takoj pritegnil njegov odnos do nje, prav tako zanimivo pa mi je bilo, da ji ni kazal svojih čustev le zato, ker se je bal, da se bo zaljubil vanjo.

Kako pa vidiš njo?

Vidim jo kot tiho vodo. Hitro se je zaljubila, ampak katera se ne bi zaljubila v takšnega tipa? Jaz bi ga takoj imela!

In če pokomentiraš še tematiko ...?

Ta seksualni odnos med njima ni normalen, ni pa niti tako velik ekstrem, zdi se, da to družba sprejema.

Si že kdaj stopila v seks šop?

Sem, iz radovednosti, skupaj s prijateljico, a nisva nič kupili.

Če bi spoznala Christiana Greya?

Bi se takoj poročila z njim!

Kakšen je tvoj odnos do seksa? Kakšno pomembnost mu pripisuješ?

Še čakam fanta, ki me bo imel zares rad. Počnem, kar mi paše, a dala se ne bom prvemu, ki bo prišel mimo. Če fantu zares razložiš, kako si vse skupaj predstav­ljaš, te ne bo silil v seks, dokler ne boš zares pripravljena. Do zdaj še z nikomer nisem bila več kot pet, šest mesecev, to pa se mi zdi premalo, da bi se mi z njimi zgodilo – čisto vse. Ko vidim, kaj se dogaja drugim puncam, večkrat nočem biti na njihovem mestu. Vse vemo, da moramo biti s fanti previdne, ker bi te večina rada samo izkoristila za seks. Fantje se zresnijo šele po 24. letu.

Tina

Kaj si poleg resnega fanta še želiš v bližnji prihodnosti?

Rada bi imela svojega konja, da bi ga lahko jahala vsak dan. In ker sem veliko gledala Hitre in drzne, bi rada znala tudi driftati. In seveda, rada bi imela kozmetični salon.

In če ti uspe v manekenstvu? Bi se preselila v tujino?

Bi, zakaj pa ne, vsaj za nekaj časa. Zadnjič smo se s prijateljicami pogovarjale, kaj bi storile, če bi naši fantje dobili službo v tujini. Jaz bi šla z njim – če ne poskusiš, ne veš, kako je, v življenju pa ti služijo vse izkušnje.

Kaj te zmoti, če se malo ozreš po današnji družbi?

Zelo me moti, da je denar tako nepravično porazdeljen. Zakaj se nekateri ljudje komaj preživljajo, čeprav delajo? Opažam tudi, da se ljudje preveč grupirajo v skupine – pašeš zraven ali pa ne in merila za to so običajno precej absurdna.

Kako najraje pocrkljaš samo sebe?

Najraje grem na cheeseburger!

Kako pa najraje poskrbiš za lepoto svojega telesa?

Imam super recept za lepo kožo: zmešam med in sol, ki delujeta kot piling in maska, lase pa si po umivanju splaknem še z mrzlo vodo, ki zapre pore in poskrbi za lesk.

Brez katerih kozmetičnih izdelkov ne bi mogla živeti?

Brez maskare in pudra, saj pravzaprav potrebuješ samo to dvoje.

Kaj najbolj bode v oči v tvoji garderobni omari?

Uf, v njej je kar 25 različnih srajčk, nora sem na srajce! Obleke kupujem po občutku, najbolj smešno pa je, da ničesar ne najdem zase, ko imam v žepu denar – seveda je vse obratno, ko ga nimam, takrat mi je všeč čisto vse, kar primem v roke.

Za kateri kultni kos bi ubijala?

Za loubotinke, famozne salonarje z rdečim podplatom, za kaj pa drugega?

Kaj za konec sporočaš puncam?

Rekla bi jim, naj bodo močne, naj jih ljubezenska razočaranja ne potrejo preveč, ker je na svetu še dovolj fantov. Raje se imejte in se spoštujte, pa čeprav imate kakšen kilogram preveč. Resno mislim!

Besedilo: Tina Torelli
Fotografije: Mimi Antolovič
Vodja projekta: Katja Jakopovič
Stiliranje: Maja Možic
Ličenje in manikira: Maja Drab
Pričeska: Luka Nebec za Mič Styling

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri