Tina Turner: Osrečuje jo 16 let mlajši moški

Babica rokenrola Tina Turner je 16 let mlajšega glasbenega producenta Erwina Bacha spoznala leta 1985 v Londonu. Razmerje sta po 27 letih okronala s poroko.

Tina Turner (foto: Profimedia) Profimedia
20. 12. 2013

P ribližno mesec dni pred 26. novembrom, ko je proslavila 74. rojstni dan, se je Tina Turner, ki je že aprila dobila švicarski potni list in postala švicarska državljanka, uradno odpovedala ameriškemu državljanstvu. Novica o tem je prišla prav iz Švice, kjer legendarna glasbenica živi že skoraj 20 let. Kot pravi, tekoče govori nemški jezik in je – razen sorodnikov – prav nič več čvrsto ne veže na Ameriko, v kateri ne namerava nikoli več živeti. Julija letos se je drugič poročila. Njen izbranec je 16 let mlajši Nemec Erwin Bach, glasbeni producent in nekdanji direktor glasbene založbe EMI. Poročne zaobljube sta si izmenjala po 27 letih skupnega življenja.

Povrnil ji je vero v ljubezen

Vse se je začelo leta 1985 na srečanju EMI-jevih izvajalcev v Londonu, kjer je Tina spoznala mladega glasbenega producenta. To je bil tedaj 30-letni Nemec Erwin Bach, ki je bil takrat še direktor omenjene založbe, Tina pa ga je takoj navdušila kot izjemna pevka in ženska. Z veliko mero potrpljenja, ljubezni, nežnosti in vztrajnosti je dami, ki je bila pred tem v nasilnem zakonu z Ikom Turnerjem in po kateri mu je hrepenelo srce, dokazal, da obstajajo tudi moški, ki imajo odkrita čustva. Vse to se mu je izplačalo, saj je naposled tudi Tina odkrila in razkrila svoja čustva ter odtajala led, ki je prekrival njeno dušo in srce. In tako sta se Tina in Erwin, ki ji je povrnil vero v ljubezen, leto dni po prvem srečanju zapletla v ljubezensko razmerje.

"Končno sem se počutila pripravljeno na razmerje. Erwin je zelo mlad, le tri leta starejši od mojega najstarejšega sina. Najina zveza ni zasnovana na posesivnosti. Moje prijateljice se mi malo čudijo, mislijo, da najino razmerje nima prihodnosti, a naučila sem se, da v življenju nič ni za vedno, in vedno razmišljam s svojo glavo. Neprekinjeno sem živela v bližini droge, in ko mi jo je Ike enkrat ponudil, sem mu jo pihnila v obraz. In tako imam tudi zdaj o najinem razmerju lastno stališče," je pojasnila Tina in dodala, da gre – kadar se je Erwin naveliča – ven s svojo družbo. Seveda pa velja tudi obratno.

Na poroki tudi Winfreyjeva in Bowie

"Če bo on našel drugo ali jaz drugega, sva si obljubila, da bova iskrena in da si bova to takoj povedala. Uživam, ker sem končno lahko to, kar sem," je nekoč dejala Tina, njen srčni izbranec, ki je znan po tem, da nerad govori o zasebnem življenju, pa je leta 1990 izjavil: "Tina je edina ženska, za katero bi storil vse na svetu, da bi bila ponovno srečna. To si zasluži zaradi vsega, kar je doživela v življenju. Prepričan sem, da je pred nama bleščeča prihodnost." Takrat so se ob teh besedah številni le nasmejali, misleč, da gre za običajno blebetanje neresnega mladeniča. Joj, kako so se zmotili!

Človek, ki je med drugim veliko prispeval k uspehu glasbenika Paula McCartneyja, skupine Pink Floyd in številnih drugih, je več kot 15 let prosil Tino, da se poroči z njim, a zvezdnica je zaradi travm iz prvega zakona njegove snubitve vztrajno zavračala. Naposled pa je vendarle popustila in se julija z Erwinom sprehodila do oltarja: "On mi je vse. Obožujem ga. Midva sva eno. Kaj imam najraje z njim? Življenje." Na poroki, ki se je ob Züriškem jezeru odvila v skladu z budističnimi običaji, je bilo 120 svatov, med njimi tudi številni zvezdniki, na primer televizijska voditeljica Oprah Winfrey in glasbenik David Bowie. Po poroki sta se mladoporočenca vkrcala v letalo in odpotovala na medene tedne v Italijo.

Tina zdaj živi umirjeno upokojensko življenje. "Moji sinovi so odrasli ljudje in imajo svoje družine. Videvamo se pogosto, kolikor nam obveznosti pač dopuščajo, najbolj pa me razveseljujeta vnukinji. Moja draga sestra Alline je umrla pred tremi leti. Nič drugega me ne veže na Ameriko. Tam je preveč pretencioznih ljudi. Nič od tega sijaja ni resnično in življenjsko. Življenje je nekaj povsem drugega," pravi Tina, ki je po veliki turneji leta 2009 napovedala, da odhaja v pokoj: "Počela bom samo še to, kar mi je všeč. Končno si lahko oddahnem in ljudem sporočim, da nikoli ni prepozno za srečo."