Tini Maze ni bilo vedno postlano z rožicami

Naša najboljša smučarka Tina Maze, ki v letošnji sezoni žanje zavidljive uspehe, je na zadnji tekmi v avstrijskem St. Antonu dobila potrditev za ves trud, ki ga je vložila v svojo smučarsko kariero.

17. 1. 2013

Kljub številnim vzponom in padcem, ki jih je Tina doživela v zadnjih letih, se ni predala in je z velikim zagonom začela letošnjo sezono.

Z zadnjo tekmo se je vpisala na 17. zmagovalno stopničko in s tem osvojila svojo prvo superveleslalomsko zmago v karieri.

Doslej se je Tina Maze že 51-krat povzpela na oder za zmagovalke, do konca sezone pa načrtuje osvojiti še nekaj medalj.

Devetindvajsetletni Korošici na njeni smučarski poti ni bilo ravno z rožicami postlano.

Medtem ko so njene tekmice uživale lagodje razkošnih hotelov na tekmovanjih, je sama skromno živela v avtodomu in varčevala denar za vse treninge, ki jih je imela pred sezono. Tudi njena ekipa je bila precej majhna v primerjavi s sedmimi člani, ki so jih imele druge tekmovalke. A kljub vsemu so za Tino delali nemogoče.

"Lani smo s helikopterjem pripravljali ledenik in ga polivali z vodo, da bi bili pogoji za Tinin trening idealni. Vlekli smo cevi in delali praktično nemogoče. Če bi nas takrat kdo videl, bi si zagotovo mislili, da nismo pri pravi," je dodal Andrea Massi, Tinin partner in vodja ekipe.

Težki pogoji in naporni treningi so se skozi leta obrestovali, saj je Tina Maze postala skoraj nepremagljiva.

Tina Maze

Oglej si še: