Naslovka s Tino Maze bi lahko bila tudi drugačna

Da snovanje naslovnic revij - še posebno v primeru blagovne znamke Cosmopolitan - ni mačji kašelj, najverjetneje ni kakšna večja skrivnost. Koliko je dejansko dela s takšno naslovko pa čisto zares vedo le tisti, ki so v procesu nastajanja tudi sodelovali.

1. 6. 2012

Naslovka z znano Slovenko se najprej seveda prične z idejo.

Katero povabiti?

Taisto smo vas spraševali na na facebook Cosmo strani in dobili nadvse pestro bero predlogov. In, morda, bo ena od naštetih prav zares kdaj v prihodnje še krasila naslovnico Cosmopolitana.

Z idejo se seveda vse skupaj šele začne. Nato so na vrsti povabila, pogovori, dogovori, usklajevanje urnikov in koordinacija med posameznimi strokovnjaki in oddelki - in vse to zahteva svoj čas.

Do trenutka, ko se ekipa fotografiranja (ki se ji rada pridruži še naša spletna kamera) sestane v studiu z izbranko z naslovko, je dejansko opravljen levji delež 'dela s slovensko naslovko', čeravno bistveno šele prihaja.

Snemanja za naslovnico običajno potekajo cel dan. Naj se sliši in vidi še tako enostavno, pa so številna pomerjanja, friziranja, ličenja, popravljanja, preoblačenja, poziranja ... v resnici nadvse naporna. Naporna so celo za tega posla vajene.

Rezultat je seveda mnoštvo najrazličnejših fotografij - v različnih oblekah in pozah, iz različnih kotov in različnih trenutnih razpoloženj. Šele ostro oko fotografov in ostalih strokovnjakov iz množice nastalih fotografij izloči in izpostavi tisto eno, ki bo postala fotografija za naslovko!

In tako je nastala tudi naša zadnja naslovnica - naslovnica s Tino Maze, ki je že osma cosmopolitanova naslovka z znano Slovenko.

P.S.

V naši tokratni fotogaleriji razkrivamo tri kandidatke za naslovko, izmed katerih so - kar zdaj že dobro veš - izbrali prvo variacijo, torej tisto v sončno zeleni oblekici.

Prilagamo pa tudi fotografije, ki so jih taistega dne posneli za Cosmo intervju, ki ga zdaj že lahko bereš v junijskem Cosmopolitanu. Izšel je namreč  včeraj, 31. maja 2012.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri