Tin Vodopivec: Njegovo zasebno življenje trpi

V svetu, kjer je humorja na pretek, je težko biti dolga leta med prepoznavnejšimi stand up komiki. Tinu Vodopivcu to uspeva, v klepetu z nami pa je razkril, kako se pripravlja na svoj veliki solo šov.

Tin Vodopivec (foto: revija Lea) revija Lea
1. 10. 2014

Za njim sta soorganizacija in nastop na Panč festivalu, zato ga najprej povprašamo, kako jim vsako leto uspe ponuditi občinstvu nekaj novega in jih hkrati znova navdušiti nad to formo komedije.

"Najtežje je vsako leto sestaviti program festivala, ki bi ponudil ljudem nekaj novega, nekaj svežega, hkrati pa zadovoljil tiste, ki niso poznavalci. Po eni strani želijo ljudje imena, ki so preverjena in znana, po drugi strani pa si želimo vsako leto predstaviti nove obraze in najbolj zanimive tuje komike," pojasni Tin, zakaj pri programu poskušajo uravnotežiti obe plati.

Letos so imeli komike iz Švedske, Makedonije in Angležinjo, ki živi v Berlinu. Kar devet komikov je letos prvič nastopilo na Panču. Letošnja posebnost je bil večer črne komedije:

"Črn večer je bil med najbolj obiskanimi večeri v vseh letih Panča, kar nam pove, da si ljudje želijo novih strani, pa tudi, da imamo ljudje po tihem zelo radi tudi malo bolj črni humor. Vsekakor bomo potrebovali še nekaj časa, da se povsem navadimo na drugačne stvari," še doda, kako stand-up še nima prave tradicije, a se scena bliskovito razvija, česar je zelo vesel. Iz svojega uspeha ne dela drame.

Talent ni dovolj

"Kot v vsaki stvari tudi v komediji velja, da moraš poleg malo talenta imeti predvsem predanost in delavnost," nam poda nasvet za to, da dolgo ostaneš in obstaneš na sceni. "Sam se trudim, da sem ves čas v gibanju, da se učim novih stvari, da si postavljam nove cilje in izzive, da si odpiram nova vrata," priznava, da na račun tega pogosto trpi zasebno življenje in da je prostega časa zelo malo. V zadnjem času se uči predvsem, kako odklopiti delo in kako aktivno počivati.

Tin pa je bil opažen tudi na tujih tleh. "Moj prvi nastop na tujem, če temu lahko tako rečemo, je bil v Zagrebu. Spomnim se, da sem bil na stranišču in razmišljal, kaj mi je tega treba, zakaj si povzročam ta stres. Po drugi strani pa je bil v meni tak ponos in občutek uspeha, v smislu: še pred kratkim sem sanjal, da bi se ukvarjal s stand upom, zdaj pa sem kar tu sredi Zagreba, kjer me polna dvorana čaka, da jih nasmejim," deli z nami prvo izkušnjo nastopa na tujih tleh, kjer prizna, da so se mu malce tresle hlač.

"Mislim, da nisem šel samo enkrat na stranišče," v smehu začne spomine, kako je nastopal tudi v Londonu, le da je imel ob prihodu na oder tako mehke noge, da je mislil, da ga ne bodo držale pokonci. Misli o prihodnosti so totalno vpete v predstavo Desert: "To je moj tretji celovečerni šov stand up komedije in že tretji šov, ki ga delam v okrogli dvorani Cankarjevega doma. Pripravljam nove šale, nove ideje, precej bo tudi improvizacije, tako da se že zelo veselim, saj je energija v Štihovi dvorani nekaj posebnega."

Njegov Desert!

Zaupal nam je tudi, da je najprej želel šov poimenovati Banana split, potem pa mu je nekdo rekel, da ne mara banan in da bi ga to odvrnilo od tega, da pride na šov. In je spremenil ime v Desert.

"Najbolj naporne so priprave na predstavo. Napisati nov šov in nato prepričati ljudi, da se mi pridružijo pri tej avanturi. Ko smo enkrat vsi v istem prostoru, je najlepše in tisto je čista uživancija," pove, kako poteka akcija v zakulisju. Zagotovo pa je dinamika celovečernega šova drugačna kot pa recimo 20-minutni vložek, ko je stvar malce manj zapletena, saj samo strelja najboljše šale drugo za drugo.

"Pri celovečernem šovu je fino imeti malo dramaturškega loka, da sta začetek in zaključek močna, pa da ljudi ne izgubiš, tudi ko po 45 minutah koncentracija že malo pade," še profesionalno zastavi vsebinsko dogajanje šova. Ker je naslov dokaj pomenljiv, beseda skrene na njegove kulinarične sposobnosti.

"Rekel bi, da sva jaz in hrana dobra prijatelja, da občasno flirtava in da imava veliko razumevanja drug do drugega. V zadnjem času poskušam živeti bolj zdravo, ne jem več toliko neumnosti kot nekoč, raje več solate, korenja in brokolija," sicer iskreno pove, kar pa se tiče vrhunskega kuhanja, tega raje prepušča mojstrom. Sicer pa je Tin nor na sladice.

"Mogoče sem podzavestno tudi poimenoval šov Desert, da si bom zdaj lahko brez slabe vesti vsakič po predstavi privoščil torto, piškot ali pa vsaj kakšen košček čokolade," še humorno pripomni stand-up komik. Seveda ne moremo mimo radovednega vprašanja, kaj se mu dogaja v zasebnem življenju, pa nas le spretno usmeri na profesionalno področje, kjer je trenutno tudi najbolj dejaven:

"Kar se tiče spolne nagnjenosti, ostaja za zdaj nespremenjena. Kdo bi si mislil. Nekatere stvari v življenju se včasih končajo, tako da sem trenutno fokusiran na nov šov in na vse lepe stvari, ki jih bo prinesla jesen."

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri