Tim Kores je velik ljubitelj živali

Tim Kores, član skupine IN&OUT, je velik ljubitelj živali. Njegova družina je namreč poskrbela za to, da je že od nekdaj odraščal v družbi štirinožnih kosmatincev.

19. 9. 2012

Pri Timu Koresu doma imajo kar tri kužke.

"Doma smo vsi veliki 'pasjeljubci'. (smeh) Tako imam pri očetu jazbečarko Rozi in pšenično terierko Luno. Čistokrvna mešanka Loli pa je pri mami," doda Tim.

"Mislim, da je Loli mešanka med westwallskim brak jazbečarjem in čistokrvnim cestnim zapuščencem. (smeh) Za štiriletno Loli lahko rečem, da je daleč najbolj poreden pes pod soncem, hkrati pa je tudi najbolj vesela. Moram priznati, da imam res srečo s pasjimi značaji. Je pa tudi izjemno pametna. Moja sestra je z njo začela obiskovati agility za pse, ker je preprosto potrebovala nove izzive. Vse ovire je premagala z lahkoto, in to že v prvem poizkusu, medtem ko nekateri psi za to potrebujejo več mesecev. Loli je tako dobila naziv najbolj perfektnega psa za tovrstne pasje dejavnosti." (smeh)

Namesto palice prinesla kokoš

Pri Timu domuje tudi jazbečarka Rozi, ki šteje že dobrih 11 let.

"S svojim močnim lovskim nagonom in inteligenco nam jo je velikokrat pošteno zagodla. Spomnim se, ko smo pred leti odšli z očetom na izlet. Vrgel ji je palico, prinesla pa nam je kuro v gobcu. (smeh) Takrat smo morali lastniku kokoške poravnati škodo v vrednosti tisoč tolarjev, da nam je približno odpustil. Zagotovo pa to ni edina živalska žrtev na njeni vesti," prizna Tim.

"Pozna se ji lovski značaj, saj so ti psi bili nekoč namenjeni lovu na jazbece, lisice in zajce. Njihove kratke noge in podolgovato vitko telo so jim omogočali, da so zlezli v brlog in od tam pregnali živali. Ampak kljub njenemu nagonu je zelo crkljiva in iznajdljiva. Takšni jazbečarji po naravi pač so. Zagotovo pa je moja prva pasja ljubezen." (smeh)

Tri ure lajala v gozd

Tretji kuža, ki dela družbo Timu, je irski mehkodlaki pšenični terier. Psička Luna je tudi že gospa pri svojih 11 letih.

"Pri Luni je zanimivo to, da je zelo vztrajna. Nekatere stvari lahko počne več ur skupaj. Ko smo bili ob koncu tedna na Pohorju, je Luna ugotovila, da je zelo zanimivo lajati v gozd. Ko je namreč prvič zalajala in je odmev zalajal nazaj, je to postalo pravo tekmovanje. Lajanje je trajalo več kot tri ure, dokler ni bila že čisto hripava. Zvenelo je smešno za umret. (smeh) Na splošno pa je tudi ona zelo igriva. Pa tudi zelo boječa. Kadar je zunaj grozna nevihta ali kakšen ognjemet ob novem letu, ji moramo dati pasja pomirjevala, drugače se preveč muči," še doda Tim Kores.

Iz Leine rubrike Živali