Tim Kores iskreno o tem, kako ga je zaznamovala ločitev

O glasbeniku Timu Koresu je bilo v zadnjih letih povedanega veliko in še več. A tokrat se je novinarka z zgovornim 26-letnikom poglobila v njegovo otroštvo in to, kako je ločitev staršev za vedno zapečatila njegovo kariero.

Tim Kores iskreno o tem, kako ga je zaznamovala ločitev (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
16. 1. 2016

Čeprav smo s Timom zdaj že na 'ti', ga je vsakič lepo videti. S tistim širokim nasmehom in mariborskim naglasom, zaradi katerega včasih zamudimo kakšno besedo, in tudi, da ne pozabimo, z vedno polno zakladnico zgodb in prigod preteklih dni.

Tokrat s pripovedjo sicer res nismo bili aktualni, smo se pa na hitro dotaknili tudi njegovega ljubezenskega življenja, ki je, kot bi lahko pričakovali, pestro.

Tim, nikoli niste veliko govoril o tem. V resnici nismo niti vedeli, da so vaši starši ločeni. Kdaj se je zgodilo?

Ločili so se, ko sem imel 14 let. In ja, kot bi lahko vsak otrok, čigar starši so se ločili, povedal, je bilo tudi meni težko. Morda še toliko bolj, ker se je to zgodilo ravno v letih, ko si nekako najbolj občutljiv.

Vendar je vsaka stvar za nekaj dobra in tako zdaj vedno pravim, da se morda nikoli ne bi ukvarjal z glasbo, če se starši ne bi ločili. Morda bi bil namesto glasbenik zdaj priden študent in nikoli ne bi šel v te vode, se odločil za neko alternativo.

Zakaj tako mislite?

Ker je bila glasba zame takrat beg iz realnosti, saj sem moral zaradi tega hitro odrasti. Prehitro. Imam še dve mlajši sestri in takrat sem jima tudi nekako postal 'oče' ali vsaj nadomestna očetovska figura v okolju, kjer smo živeli. Ni bilo enostavno, ni pa tudi 'ne vem kaj', svet se ni podrl. Imel sem težave v šoli, bil sem uporniški zaradi tega ... Saj veste, kako to gre.

Potem glasba v vas pred tem v resnici ni živela?

Ne, da ni živela, rekel bi, da je pred tem nisem razumel. Nikoli ne škodi biti malo depresiven, potem glasbo slišiš čisto drugače, se lahko poistovetiš z avtorjem. V tebi nekaj 'sproži'. Vedel sem, da imam posluh in da glasbo poslušam drugače kot večina takratnih vrstnikov.

Vem, da sem že kot mali glasbo seciral - v smislu, da sem najprej poslušal samo kitaro, potem samo vokal, samo bobne itd. Ko pa so se starši ločili, je glasba postala moja nova realnost oziroma beg od nje, odvisno, v kakšnih trenutkih sem jo potreboval.

Moraš si prebrati celotni intervju, ki da najdeš v aktualni številki revije Story, za katero je Tim brez težav razkril, kako težko mu je bilo, ko sta starša  dobila nova partnerja, kakšen odnos imajo danes in kako je ločitev vplivala na njegovo ljubezensko življenje.

Story

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri