Terrence Howard je imel grozljivo otroštvo

Na površje je priplavala temačna skrivnost iz otroštva Terrencea Howarda, zvezdnika popularne serije Imperij. Igralec, ki se v zadnjem času sooča z grozljivimi očitki svojih bivših soprog, je kot majhen deček videl nekaj strašnega ...

Terrence se ločuje od tretje žene Mire Pak. (foto: Profimedia) Profimedia
28. 9. 2015

Šestinštiridesetletni ameriški igralec in pevec Terrence Howard je v nedavnem intervjuju za slovito revijo Rolling Stone spregovoril o svojem travmatičnem otroštvu.

Ko je bil star komaj dve leti, se je zgodilo nekaj, kar naj bi za vedno spremenilo njegovo življenje.

Leta 1971 sta se Terrence in njegov oče Tyrone Howard odpravila v neko veleblagovnico, kjer naj bi se takrat dveletni deček srečal z Božičkom.

Šega, ki je v Ameriki nekaj povsem običajnega, pa se je prelevila v nočno moro. Njegov oče se je namreč zapletel v srdit prepir z nekim moškim in ga umoril pred očmi svojega sinčka!

"Stal sem ob svojem očetu in gledal, kaj se dogaja. Vse skupaj se je zgodilo zelo hitro, kri je bila na plaščih, na najinih jaknah. Potem se je moj oče znašel na mizi, nenadoma pa je izginil, v zapor," je grozljivo izkušnjo iz otroštva opisal zvezdnik priljubljene serije Imperij. Ko so Tyrona enajst mesecev pozneje izpustili iz zapora, se je njegova soproga, torej igralčeva mati, ločila od njega.

Zvezdnikov portret v reviji Rolling Stone namiguje, da je imel ta dogodek usoden in dolgoročen vpliv na moškega, kakršen je Terrence Howard danes.

Večkrat so mu namreč očitali brutalne napade, med drugim naj bi v neki restavraciji pretepel neznanega moškega, na sodišču pa je priznal, da je svojo prvo soprogo Lori McCommas pretepel vpričo njunih treh otrok, hčerk Aubrey in Heaven ter sina Hunterja.

Terrence

Pred nedavnim je naznanil, da se s tretjo ženo, modelom in restavratorko Miro Pak, ki ji je večno zvestobo v strogi tajnosti obljubil le mesec dni po začetku razmerja, ločujeta.

Zakon z igralcem je pri 38-letnici sprožil panično motnjo, ki ji onemogoča, da bi med množico ljudi ostala mirna.

"Je zelo egoističen, a ni imel normalnega otroštva. Stalno so ga šikanirali in izzivali. Tudi midva nimava normalnega življenja. V dveh letih, ki sva jih preživela skupaj, sva bila dvakrat ali trikrat v restavraciji. V supermarketu pa še nikoli nisva bila skupaj. Nikoli nisem dobila darila od njega. Nikoli!" je povedala Mira, znana tudi kot Miranda Howard, ki mu je sredi maja povila sinčka Qirina Lova.

Michelle Ghent, njegova druga soproga, pa ga je zvlekla celo na sodišče. Trdi namreč, da jo je Terrence tako brutalno pretepel, da je le za las ušla smrti.

Ghent

Po njenih besedah se je to zgodilo leta 2013, in sicer v hiši, ki sta jo najela v Kostariki. Sredi srditega prepira naj bi jo zvezdnik zgrabil za vrat, jo potisnil ob steno v kopalnici in jo začel daviti.

In kaj o teh hudih obtožbah pravi Terrence?

Zdi se, da bi rad vse skupaj nekoliko omilil in – po poročanjih spletne strani TMZ – govori o enakovrednem obojestranskem boju. Poleg tega svoje nedopustno ravnanje upravičuje s trditvijo, da je Michelle med prerivanjem uporabila solzivec, kar se je dejansko tudi zgodilo.

"Ko se je spravil name, sem ga poškropila s solzivcem, a ni pomagalo," je pojasnila Michelle, ki je napad prijavila policiji, nato pa pričala na sodišču v Los Angelesu. Čeprav je Terrence ves čas trdil, da ni kriv, mu je sodnik odredil prepoved približevanja Michelle.

Napisal: Tim Jeras (za Novo)