Temačne plati Hollywooda: Seksualno izkoriščanje mladih in naivnih igralk!

Dobivanje vlog prek postelje in seksualno izkoriščanje mladih in naivnih igralk, željnih slave, sta še vedno praksa v hollywoodski tovarni sanj.

26. 8. 2011

Megan Fox, Gwyneth Paltrow in Charlize Theron so v nedavnih intervjujih opozorile na temačnejšo stran Hollywooda.

V pižami ji je mešal koktajl!

Megan Fox je za britansko izdajo revije GQ izjavila, da jo še vedno boli srce zaradi številnih legendarnih hollywoodskih režiserjev, ki so jo poskušali spraviti v posteljo.

Gwyneth Paltrow je za modno revijo Elle razkrila, da so ji na začetku kariere namignili, da bi bilo dobro, da bi se poslovni sestanek končal v spalnici, pogodba pa podpisala v postelji.

Lisa Rinna je še bolj natančna in trdi, da je zamudila priložnost, da bi dobila vlogo v znani televizijski seriji, ker ni privolila v hitri seks s producentom.

Charlize Theron pa je v intervjuju za revijo People pred nekaj leti priznala, da jo je – ko je bila še model – slavni režiser povabil na avdicijo, ki jo je organiziral v svojem domu, in jo dočakal tako, da je v pižami mešal koktajl.

"Zavedam se, da nekateri agenti in producenti izkoriščajo mlade in zelene talente ter jim namigujejo, naj spijo z vplivnimi ljudmi," pravi Alec Shankman, nekdanji agent talentov iz Los Angelesa ter ustanovitelj spletne avdicijske agencije GotCast.com.

"Mislim in upam, da se veliko punc začne hitro zavedati situacije v Los Angelesu. Toda ko sem delal kot zastopnik v šovbiznisu, sem se z dekleti pogovarjal o določenih situacijah in določenih osebah, ki se jih je najbolje izogibati," je še dodal Shankman za Fox News.

Izsiljevanje še vedno prisotno

Učiteljica igralstva, hollywoodska veteranka Mirren Lee, pravi, da mlade in naivne igralke najpogosteje napadajo in izkoriščajo osebe, ki se jim ni uspelo uveljaviti v filmski industriji.

"Avdicije na kavču so žive in zdrave. Še vedno je veliko slišati o avdicijah, ki so se končale v postelji, najpogosteje pa so takšni primeri povezani z ljudmi, ki niso visoko umeščeni ali pa jim ni uspelo v profesionalnem smislu. Osebe, ki si obupno želijo slave, oboževanja in denarja, so precej lahek plen, njihova lahkovernost pa je ključ do tega umazanega posla," je izjavila Leejeva.

Pred 30 leti, ko je Mirren Lee še igrala, so avdicije potekale na zelo čudnih krajih, enkrat celo v stanovanju, a pri 16 letih še ni dojemala, da je zelo lahek plen.

"Prišla sem na neko avdicijo in moški, ki mi je odprl vrata, me je odpeljal v spalnico in zahteval, da zanj naredim določene stvari. Bila sem zelo naivna in rekla sem mu samo to, da tega ne morem storiti," se spominja nekdanja igralka in dodaja:

"Ko sem ga prosila, naj mi pusti, da odidem, mi je odvrnil, naj počakam, ker je še neka punca v dnevni sobi z njegovim poslovnim partnerjem."

Shankman pa razlaga:

"Imel sem neko stranko, ki so jo vabile večje agencije, novi agent pa jo je povabil ven, da proslavita pogodbo. Pozneje sem izvedel, da ni bilo tako zelo slovesno."

Neka igralka, ki je kljub uspešni karieri pred kratkim zapustila svet filmske industrije, pa je novinarjem Fox Newsa povedala, da nekateri plenilci v šovbiznisu preprosto nočejo sprejeti zavrnitve.

"Agent ene od petih najboljših agencij v Hollywoodu me je prek elektronske pošte pogosto prosil, da mu pošljem razgaljene fotografije sebe in svojih kolegic. Zahteval je čim bolj prostaške," je razkrila.

No, v Hollywoodu pa niso ogrožene samo ženske – tudi mladi moški so včasih žrtve seksualnih izsiljevanj.

"Agent, ki me je angažiral, mi je govoril, da sem prečudovit in da sem na dobri poti, da postanem zvezdnik. Naslednja stvar, ki se je spominjam, so njegove roke, ki mi masirajo hrbet, in njegovo vabilo, da grem z njim v spalnico," je povedal anonimni 23-letni igralec. Ker agentove ponudbe ni sprejel, ni dobil vloge.

Plevel in cvetje

Kljub vsemu pa nas Shankman prepričuje, da je med vsem tem plevelom še veliko cvetja. Plenilci bodo najverjetneje vedno obstajali, a najpomembnejše je izobraževati mlade talente in jih naučiti, kako ravnati v takšnih situacijah.

"Dokler bodo dovolj pametni, da bodo dojemali, da uspeha ni mogoče doseči prek postelje, težava ne bo eksplodirala," pravi in dodaja:

"V Hollywoodu so tudi menedžerji, ki želijo talente negovati, ne pa izkoristiti."

Povzeto po Lea

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri