Tem slavnim parom poroka ni bila usojena

To so bile velike ljubezni. Poročne obleke so se že šivale, najbolj luksuzna prizorišča so bila rezervirana, a nekateri so se v zadnjem hipu ustrašili zakonskih dolžnosti in pobegnili dobesedno pred oltarjem.

Gwyneth Paltrow se je 
leta 1997 ustrašila, da 
je premlada za zakonsko 
življenje, zato je 
odpovedala poroko z 
Bradom Pittom. (foto: Profimedia) Profimedia
17. 2. 2014

Kiefer Sutherland je bil leta 1991 tik pred sklenitvijo zakonske zveze z Julio Roberts, ki ga je zapustila tri dni pred napovedano poroko, ker je izvedela, da jo je varal s striptizeto Amando Rice. 14. junija 1991 je Julia namesto pred oltar odšla na Irsko, in sicer z Jasonom Patricom, najboljšim prijateljem nesojenega ženina.

Hugh Hefner in Crystal Harris bi se morala poročiti junija 2011, a je Crystal pet dni pred že določenim datumom poroke veseli dogodek odpovedala in razveljavila zaroko. Pojasnila je, da se ne more sprijazniti z življenjskim slogom 'očeta' Playboya. Za silvestrovo 2012 sta se vendarle poročila.

Jennifer Lopez in Ben Affleck sta se nameravala poročiti 14. septembra 2003. J. Lo je poroko odpovedala, ker se je igralec zabaval z neko kanadsko striptizeto. Nekoč je Jennifer celo izjavila, da ji še nihče ni zlomil srca, kot ji ga je takrat zlomil Ben.

Jennifer Morrison, junakinja serije Nekoč, pred davnimi časi, bi se morala z Jessejem Spencerjem poročiti leta 2007, le nekaj mesecev po zaroki v Parizu, natančneje na Eifflovem stolpu. Tik pred poroko pa sta javno naznanila, da se vendarle ne bosta sprehodila do oltarja.

Demi Moore in Emilio Estevez sta že pošiljala vabila za svojo poroko, ki bi se morala zgoditi 13. decembra 1986. Tik pred svečanostjo sta sporočila, da sta se odločila, da bosta vendarle ostala samo prijatelja.

Brad Pitt in Gwyneth Paltrow sta se zaljubila leta 1995. Ob zaroki sta organizirala razkošno zabavo v hiši njenih staršev, poročiti pa sta se nameravala poleti 1997. Junija istega leta sta poroko odpovedala, ker je Gwyneth, ki je bila takrat stara 24 let, ugotovila, da je premlada za zakonsko življenje.

Igralec Alec Baldwin in njegova stanovska kolegica Janine Turner sta se zaročila leta 1983, v obdobju, ko sta si oba poskušala ustvariti uspešno igralsko kariero. Ko so bili poročni načrti že v teku, si je Alec nenadoma premislil. To je bilo za Janine, kot je pozneje priznala, izredno boleče.

Jude Law in Sienna Miller sta turbulentno razmerje začela leta 2003, razšla pa sta se tri leta pozneje, ker je imel Jude afero z varuško svojih treh otrok, ki jih je dobil v zakonu s Sadie Frost. Leta 2009 sta razmerje obnovila in dve leti pozneje začela načrtovati tudi poroko. Februarja 2011, le dva meseca po tem, ko sta kupila skupni dom, vreden osem milijonov funtov, pa sta se ponovno razšla.

Preden se je poročila s Tomom Cruiseom, je bila Katie Holmes zaročena s kolegom Chrisom Kleinom. Zaročila sta se za božič 2003, razšla pa sta se marca 2005.

Češka manekenka Petra Němcová in britanski igralec Jamie Belman sta se zaročila decembra 2010. Petra je že natančno vedela, kakšno poročno obleko bo nosila na svečani slovesnosti, ki naj bi se zgodila junija 2012, a je njun predstavnik že aprila istega let za javnost kratko in jedrnato povedal, da sta njegova varovanca končala razmerje in da bosta ostala prijatelja.

Tik pred poroko so se med drugim razšli še naslednji slavni pari: Jesse James in Kat Von D, Evan Rachel Wood in Marilyn Manson, Marija Šarapova in Saša Vujačić, Lance Armstrong in Sheryl Crow, Tara Reid in Carson Daly.

Tim Jeras za revijo Nova