10 dejstev o Maraayi, ki te bodo presenetila!

Marsikaj, kar sta Marjetka in Raay razkrila o sebi, te bo presenetilo in kaj tudi nasmejalo.

10 dejstev o Maraayi, ki te bodo presenetila! (foto: Facebook) Facebook
20. 5. 2015

Raay in Marjetka sta izdala zabaven priročnik Maraaya za začetnike in v njem razkrila marsikaj osebnega. V priročniku sicer odgovarjata na številna vprašanja, ki jih pogosto prejemata, in se tudi pošalita na svoj račun. Nekatere stvari smo vedeli, nekaterih nismo poznali. Pa ti?. Izbrali smo nekaj najbolj zabavnih.

1. Z Marjetkinimi ušesi ni nič narobe 

Eno izmed najbolj pogostih vprašanj, ki jih o sebi slišita na spletu, je: "What's with the headphones?" (Kakšna je s temi slušalkami?). V priročniku Raay in Marjetka odgovarjata, da Marjetka nima degeneriranih ušes ter da so slušalke zgolj njun zaščitni znak. Marjetka pa jih nosi zato, da se lažje sprosti in podoživi občutek zaprtosti v svoj svet, kot ga ima med snemanjem v studiu.

2. Maraaya je duo in ne duet

Priznamo napako. Tudi mi smo ves čas pisali, da sta duet, čeprav poje zgolj Marjetka. Od zdaj naprej bomo tudi pri Cosmopolitanu pridni in bomo pisali duo. 

3. Izgovori se 'Mareja' in ne 'Maraja', Raayu pa je ime Aleš

Spet priznamo. Dolgo smo Maraaya izgovarjali kot Maraja. Avtomatsko. Kot Mariah Carey. Ampak če dobro pomislimo, je logično Raay ('rej') in Marjetka. Torej Maraaya kot 'Mareja'. No, Raay pa tudi ni Raay, ampak Aleš.

4. Za slušalke sta na Dunaju morala najeti posebno sobo

Po zmagi na Emi sta Maraaya dobila sponzorja (Sennheiser) za slušalke, ki jima za pot na Dunaj spakiral kar 400 slušalk, ki jih bosta večino razdelila med njune oboževalce. Ker so slušalke zavzemale toliko prostora, sta za njih najela posebno sobo. Bleščeče slušalke, ki jih bo na Evroviziji nosila Marjetka, si zagotovo že videla. Pokrite so s kristali Swarovski, ki bodo pokrivali tudi napis sponzorja. 

6. Pesmi je bilo sprva naslov Down low

Prav si slišala, tudi nas je presenetilo. Naslov pesmi sta Maraaya spremenila teden dni pred Emo zaradi komentarja na njuni Facebook strani, da še nikoli na Evroviziji ni zmagala pesem z negativnim naslovom. Pesmi je sedaj, kot že veš, naslov Here for you.

7. Besedilo za "Here for you" ni napisal Raay

Besedilo za pesem Here for you je prispeval avtor lanske zmagovalne pesmi Rise like a phoenix Charlie Mason. Raay je sicer v zadnjih 10-ih letih napisal več kot 300 pesmi. 

7. Spoznala sta se na glasbeni akademiji

In sicer leta 2003. Par sta poslala na prvi zabavi brucev. Marjetka je glasbeno akademijo končala. Raay pa ne. 

8. Maraaya imata dva otroka, Vida in Oskarja

Večina to ve. Marsikdo, sploh tuji oboževalci, pa so nad tem dejstvom pogosto presenečeni. Otroka sta ju za nekaj dni pospremila na Dunaj, nato pa se je družinica morala raziti in otroka sta šla domov z babicama. To je bilo prvič, da so se ločili za več kot tri dni.

9. Tudi Marjetkini mami je ime Marjetka 

Tako bi poimenovala tudi punčko, če bi jo imela.

10. Violinistka ni pozabila violine doma

Čeprav se številni komentatorji na družbenih omrežjih ponujajo, da bi "zračni" violinistki posodili ali kupili violino, Maraaya sporočata, da je ni pozabila doma. Violinistka je morda res pravi kamen spotike, a bo ostala na odru, sporočata Raay in Marjetka, marsikdo, predvsem tuji oboževalci, pa jo že označujejo za epično. 

Novičko sem za vas pripravila Sanja Macur.Moraš videti še, kako lepa je bila Marjetka na rdeči preprogi.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri