Taylor Swift in Conor Kennedy: Zadovoljna in srečna zaljubljenca

Fotografije Taylor Swift in Conorja Kennedyja spominjajo na sijajne čase politične dinastije. Toda danes Kennedyjevi otroci iščejo predvsem svojo lastno srečo.

1. 11. 2012

Sproščena hoja, divji kodri, športno telo. Tipični najstnik in tipični Kennedy?

Vsa Amerika je več tednov fascinirano spremljala prav vsak korak Conorja Kennedyja med srednješolskimi počitnicami, saj je 18-letnik to poletje hkrati žaloval in doživljal prvo ljubezen.

Je tudi njega doletela usoda najslavnejše ameriške družine, nekaj med zmagoslavjem in tragedijo, med bliščem in škandalom?

Takoj sta dobila blagoslov

Maja je umrla Conorjeva mama Mary Richardson Kennedy. Obesila se je skoraj natanko dve leti po tem, ko je njen soprog Robert F. Kennedy mlajši, sin Roberta F. Kennedyja, ki so ga ustrelili med predvolilnim bojem za ameriškega predsednika leta 1968, vložil zahtevo za ločitev. To je bil še en neuspeh te politične dinastije, ki je bil za ameriške medije le še dodaten dokaz za prekletstvo družine Kennedy.

Ta namreč že vse od strelskega atentata v Dallasu leta 1963, ko so ubili takratnega ameriškega predsednika Johna F. Kennedyja, dejansko deluje, kot bi nad njo viselo neko prekletstvo, medije pa redno 'hrani' s številnimi tragedijami, nesrečami in škandali. Znan pa je tudi glamur te družine, ki ga je Conor že slabe tri mesece po maminem pogrebu izžareval ob kantri pevki Taylor Swift.

Ležeren najstnik, ki je v osvajanju punc menda 'ganljivo neroden', v družbi 22-letnice uživa v jadranju, pečenju na žaru in poležavanju na plaži družinskega posestva v Hyannis Portu. Sproščen Kennedy v XXL-kopalkah ob superzvezdnici kantrija s pričesko v slogu šestdesetih let ... Klan Kennedy je mladima zaljubljencema takoj dal svoj blagoslov.

"Prisrčno je dobrodošla," je izjavil nekdanji kongresnik Patrick Kennedy. Pred premiero HBO-jevega dokumentarnega filma Ethel pa je dala svoj blagoslov še matriarhinja Ethel Kennedy. Na novinarsko vprašanje, ali se bosta Taylor in Conor poročila, je odgovorila:

"Upam."

Zelo ambiciozni

Ko politika sreča šovbiznis ... Čudovito!

"Američani so še vedno obsedeni s Kennedyjevimi," pravi Laurence Leamer, dober poznavalec tega klana. Časopisni članki, knjige, filmi ... Vsaka najmanjša politična in zasebna podrobnost družine je bila že osvetljena. Od leta 1981 so posneli osem televizijskih filmov o le eni članici družine, ikoni stila Jacqueline Kennedy. K medijski vseprisotnosti spada tudi to, da redno napovedujejo popoln propad Kennedyjevih, a Leamer to vidi drugače:

"Katera druga družina je še v četrti generaciji pomemben del javnosti? Ali morda ni fascinantno, da je njihov politični vpliv sicer ugasnil, da pa si vsi člani še vedno delijo in tudi posredujejo enake politične in socialne vrednote?"

Med tistimi, ki so lahko na lastni koži občutili to fascinantno izžarevanje Kennedyjevih, je tudi Angela von Morgen, današnja soproga nemškega igralca Fritza Wepperja, ki ga poznamo po vlogi v seriji Derrick. V šestdesetih letih je namreč živela v New Yorku in je bila tesna prijateljica Teda Kennedyja, zato je bila pogosto na obisku tudi na prej omenjenem družinskem posestvu v Hyannis Portu.

"Tam je bilo zelo sproščeno, zelo zabavno, zvečer se je veliko pilo," je razkril Wepper in dodal:

"Toda moški so bili hkrati tudi neverjetno ambiciozni, vsak je hotel biti boljši od drugega. Šlo je za tekmovanje, ki so se ga morali udeležiti vsi. To je veljalo tudi pri športnih aktivnostih, ki so jih prirejali ob družinskih srečanjih. Vsi so morali sodelovati, tudi gostje. Bilo je strašno težavno! Jackie tega ni marala."

Nihče ni zaplaval v politične vode

Zdi se, da je ta pretirani tekmovalni duh danes za Kennedyjeve otroke le še stvar preteklosti, čeprav 'vsi odraščajo z velikim znanjem in čutom za zgodovino svoje družine', kot pravi Leamer.

Študirajo na najprestižnejših univerzah, kot sta Harvard in Yale, a vendarle izžarevajo neko brezskrbno predstavo o samih sebi. Manjka jim želja oziroma potreba po tem, da bi z vodilnih položajev 'krmarili' svojo domovino. Na primer, Tatiana Schlossberg je ostala z obema nogama na trdnih tleh in si novinarske izkušnje nabira s pisanjem za lokalne časnike New Jerseyja in Martha's Vineyarda. Njena sestrična Katherine Schwarzenegger poskuša svojo srečo najti z delom na televiziji. Njen 19-letni brat Patrick bi – tako kot njegov oče Arnold Schwarzenegger – rad postal igralec, a se je odločil, da bo najprej poskrbel za izobrazbo, zato se je prav letošnjo jesen vpisal na University of Southern California. Njegova sestrična Kathleen 'Kick' Kennedy pa je igrala v priljubljeni televizijski seriji Opravljivka.

Conor ščiti kite

S pričakovanji, da bodo zaplavali v politične vode, jih njihovi starši ne obremenjujejo. Ne nazadnje iz lastnih izkušenj vedo, kakšno breme je predstavljala ambicioznost ustanovitelja klana Josepha P. Kennedyja starejšega, da se mora nujno vseliti v Belo hišo.

Nekaterim med njimi je spodletelo – čeprav nikoli ni opravljala nobene politične funkcije, je JFK-jeva hčerka Caroline Schlossberg leta 2008 dopustila, da so jo prisilili v to, da je kandidirala za senatorko ameriške zvezne države New York. Že nekaj tednov pozneje se je predala, ker preprosto ni bila dorasla trdoti, strogosti in ostrini tega poklica. Namesto tega so hčerke in sinovi karizmatične bratovske trojice našli svoje niše.

Robert F. Kennedy je uspešen okoljevarstveni odvetnik, njegova sestra Rory snema dokumentarne filme, Joseph II. je ustanovil splošnokoristno energijsko podjetje Citizen Energy, Kerry Kennedy pa je aktivistka za človekove pravice. Vsi torej ustvarjajo na družbenih področjih, ki so daleč stran od klasične strankarske politike.

Med njimi je tudi Connor, ki se angažira v organizaciji za zaščito kitov Ocean Alliance, 6. septembra pa se je vrnil na akademijo Deerfield v Massachusettsu. Medtem njegova srčna izbranka Taylor na ameriški zahodni obali promovira svoj najnovejši CD. Morda bo Conor zaradi nje nekoliko zanemaril svoje srednješolske obveznosti, morda pa se bo ta ljubka poletna romanca kmalu končala. To se sicer zgodi v vsaki družini, a Kennedyjevi imajo na zalogi prav gotovo še kakšno presenečenje.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri