"Ko sem bila majhna, božiča nismo kaj posebej proslavljali" (Tara o spominih na praznike)

Prazničnemu vzdušju se v polni meri prepuščajo številna znana imena, med katera spada tudi Tara Zupančič, ki škatlo s praznično dekoracijo iz omare potegne že na začetku decembra, in nič drugače ni bilo niti letos. Tara nam je zaupala, kakšne spomine ima na božična praznovanja v preteklosti.

"Ko sem bila majhna, božiča nismo kaj posebej proslavljali" (Tara o spominih na praznike) (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
23. 12. 2016

"Božične praznike vedno preživljam v krogu družine. Kot otrok sem bila najprej v družbi svojih, potem pa še z družino svojega očeta, ker smo živeli ločeno. Zdaj pa temu dodam še družino svojega fanta. Kar pestro, (smeh)"

nam je najprej povedala Tara in dodala, da obiske navadno spremljajo darilca, dobra hrana in predvsem dobro vzdušje.

Čeprav v nasprotju s številnimi ljubitelji tega prazničnega meseca Tara nima posebnih božičnih tradicij iz otroštva, se iz mladih let spominja, da je bil pri njih največji 'car' Miklavž.

"Ko sem bila majhna, božiča nismo kaj posebej proslavljali. Pri nas je bil največji 'car' kar Miklavž. Kljub temu smo se zadnja leta kar navadili, da se za božič podarjajo darilca, prijelo pa se je tudi to, da si vsi nadenemo plišaste jelenčkove rogove, (smeh)"

pojasnjuje simpatična voditeljica, ki se ji, kot večini, v tem mesecu še posebej omehča srce.

"Mislim, da imamo na praznike vsi lepe spomine tudi zato, ker si takrat povemo in izkažemo več ljubezni. Moja družina sicer ni bila vedno srečna, se pa najraje spominjam teh trenutkov, ko smo bili skupaj, kot eno,"

nam je razkrila Tara, ki v decembru obožuje tudi mistično svetlobo lučk.

"Prav zato postavim drevesce že na začetku decembra. Enkrat se je zgodilo, da je ostalo celo do pomladi. (smeh) Mi je pa pri vsem tem zelo všeč prijetna svetloba lučk," je povedala in dodala, da so ji najbolj všeč drevesca z veliko okrasja.

Novo leto bo dočakala v službi

Na novo leto bo Tara letos delovna. "Okoli polnoči bom sicer s prijatelji, s katerimi bomo najverjetneje obiskali kakšno 'hišno' zabavo," je še dodala.

Poglej še, kako so znane Slovenke okrasile svoje božične smrečice (FOTO) ali pa preberi: Kako ostati fit čez praznike? Preprosto, samo tole upoštevaj!

PRIPOROČAMO TUDI: Zakladnica čarobnega decembra - slastni recepti, koristne vsebine in nagradna igra

Napisala: Kaja Milanič (za Story
Fotografije: Helena Kermelj