Tanja Divac: "Pop In je vedno bila moja želja!"

Novinarka Tanja Divac je ena izmed tistih, ki nam prek televizije v udobje dnevnih sob prinašajo zanimivosti iz sveta zabave. Pop Inova Tanja nas navdušuje tudi z intervjuji, ki jih dela z zvezdniki svetovnega formata, saj se je pred njenim mikrofonom med drugim znašel tudi igralec Vin Diesel, intervjuvala pa je tudi preminulega igralca Paula Walkerja in druge.

Tanja Divac (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
25. 8. 2014

Fanatična ljubiteljica glasbe, filmov in serij nam je zaupala veliko zanimivosti, povezanih z njeno edinstveno in zanimivo službo.

Delo novinarja zahteva celega človeka, kajne?

Definitivno. Če ne podrediš celega življenja temu, težko delaš, saj si v tem 24 ur na dan. Prost si le, če odpotuješ v tujino, pa še takrat se javljaš po telefonu, če se kaj zgodi. Sama težko izklopim službo in tudi, ko grem kdaj na dopust ali pa sama na ogled kakšnega koncerta, sem nenehno na preži. Zgodi se, da mi je žal, da s seboj nimam kamere, ki bi lahko ujela določene trenutke in dogodke.

Koliko tega je od vas zahtevano in za koliko stvari daste pobudo sami?

Oboje. Na primer, ko hodim naokoli po festivalih v tujini ali pa po koncertih, si vse organiziram sama. Veliko nam pomeni, da je vsebina dobra, in včasih je po kakšno dobro stvar treba iti tudi ven.

Kdo izmed zvezdnikov, ki se znajdejo pred vašim mikrofonom, vam je najljubši oziroma vedno dobro odgovarja?

Obožujem delati z Janom Plestenjakom, on je vedno zelo simpatičen in prijazen. Njega imam zelo rada, pa tudi Modrijani so odlični pred mikrofonom. Pa Elvis Jackson so simpatični. Ne dogaja se ravno, da kdo ne bi bil dober pred kamero.

So kateri zvezdniki postali tudi vaši prijatelji?

Tudi. Velikokrat je tako, da če se s kom kje srečam, vedno kakšnega spijemo skupaj, se pogovarjamo.

Je kdaj koga izmed znanih težko kaj vprašati pred mikrofonom, sploh če o njem veste veliko in ga poznate tudi zasebno?

Nimam problema s tem, ker lahko ločim zasebno življenje in službo. Zgodi se, da o določenem človeku vem osebne stvari, a če teh ne želi razkrivati, bom to upoštevala. Vsi smo takšni. Sicer se je dokaj težko distancirati, sploh če se z nekom družiš zasebno. Nočeš se nobenemu zameriti, ampak moraš pa opravljati svojo službo. Za zdaj nisem imela nobenega takšnega problema, ker se pri Pop Inu tudi izogibamo tračem. V takšni situaciji še nisem bila.

Tanja Divac

Se dogaja, da kdo beži pred mikrofonom?

Zelo zelo redko. Seveda tudi upoštevaš željo tistega, ki ti izjave ne bi dal. Nobenega ne silim pred mikrofon, ker mi tako ne bi povedal ničesar zanimivega. Moraš dobiti dobre stvari, konstruktivne odgovore.

Imate tudi črno listo?

Načeloma ne, sam presodiš, koga in kaj delaš. Za kakšne stvari veš, da je bolje, da se ne omenjajo.

Vam je zabava najbolj blizu ali ste kdaj želeli početi še kaj drugega?

Že od nekdaj sem želela početi to, kar počnem zdaj. Še na faksu, ko so nas prvi dan profesorji vprašali, kaj želimo početi, je večina študentov rekla, da jih zanimata politika in šport. Mislim, da sem bila edina, ki je rekla, da jo zanima zabava. To me je zanimalo že od najstniških let, ko sem vsaj dve do tri ure dnevno prebila na internetu in brskala, kaj se dogaja v življenju slavnih in bogatih. Spomnim se, da mi je takrat mama govorila, naj živim svoje življenje, in ne življenje drugih, na kar sem ji odgovorila, da bo enkrat to moj posel in da bom skozi njega živela tudi njihovo življenje. Pop in je bila vedno moja želja.

Ste kdaj tudi zasičeni od vseh informacij, ki jih prejemate v službi?

Vsak ima kakšne dneve, ko se želi malce odmakniti. Sploh ženske, ko imamo PMS-dneve. Če čez teden, ko se veliko dogaja, veliko delaš, si dejansko nenehno v službi, in takrat si rečeš, joj, en dan bi imela zase. Ko pa imam dan zase, se zgodi, da se začnem spraševati, kaj se dogaja v službi in že kličem. Tudi na dopustu je tako, saj tri dni še zdržim, potem pa že pošiljam sms-e in sprašujem, kako gre, ali je vse v redu, ali me potrebujejo.

Se kdaj, ko delate z zvezdniki svetovnega formata, vprašate tudi, ali bi poskusili svojo srečo na tem področju še v tujini?

Tujina me je vedno privlačila, London se mi sploh zdi zelo zanimiv, čeprav mislim, da bi tam umrla zaradi vremena. In pa seveda središče vsega, kar je 'entertainment' – Hollywood. Dobro, pustimo slavne in bogate, jaz sem bolj v glasbi in velik filmski fanatik. Vendar pa, to potegne toliko stvari za sabo. Tukaj sem že skoraj štiri leta in nekako sem se usidrala. Pri nas ciljaš na tujino in se boriš za stvari, medtem ko si tam eden izmed neštetih, ki delajo in se leta in leta trudijo nekaj doseči.

Kateri intervju s tujimi zvezdniki pa vam je bil do zdaj najbolj pri srcu?

Imaš kakšne, ki ostanejo, ampak jaz se ne spomnim, koga vse sem intervjuvala. Včasih presenetim še sebe, ko gledam kakšne fotografije. Ampak seveda, intervju, ki mi bo ostal v spominu do konca življenja, je ta z Vinom Dieselom. To je bilo nekaj najboljšega v mojem življenju. Vin je najbolj prisrčen in simpatičen zvezdnik, ki sem ga kdajkoli spoznala. Po intervjuju, ki je kot po tekočem traku smel trajati samo štiri minute, me je začel objemati in kar ni me želel spustiti. Asistenti so me že napol vlekli ven iz prostora, on pa me ni želel spustiti. To si bom zapomnila do konca življenja.

Kako se je objemati z Vinom Dieselom? Sta si bila izredno blizu?

Imam posnetek tega. Stojim povsem ravno, trda kot deska, on pa me objema. Ne vem, od kod so prišle besede, ki sem jih izrekla. Njegova oboževalka sem že od nekdaj in v tisti sekundi sem izustila: 'I love you by the way,' z najbolj visokim glasom. Zraven je stala in se na ves glas smejala Michelle Rodriguez, kamermani in vsi, ki so bili v prostoru. V trenutku mi je bilo nerodno, on pa me je še kar objemal. Potem sem nadaljevala: 'Riddic, I love him as Riddic,' iz meni najljubše trilogije filmov. Pogledal me je in rekel: 'O, a to ti je všeč, okej! Ti lahko povem skrivnost,' je nadaljeval. 'V tem filmu Riddic ni kaj preveč prijazen.' Jaz pa sem mu odgovorila z: 'Ali je sploh kdaj bil?'. Pred kratkim pa sem delala intervju z Villejem Valoom, pevcem skupine Him. On me je izredno presenetil s svojo sproščenostjo.

Kam ste najdlje službeno potovali?

Do Londona. Vendar imam zdaj prepoved – to je seveda hec. Vendar dvakrat, ko sem bila službeno v Londonu, se je zgodilo, da je ta, s katerim sem imela kontakt, umrl. Najprej je bil intervju z Robinom Gibbom iz Bee Gees, ki je na ta dan pristal v bolnišnici, pozneje pa smo izvedeli, da ima raka, nato je umrl. Potem pa se je smrtno ponesrečil še Paul Walker, s katerim sem pred tem v Londonu delala intervju za film Fast and furious. Sliši se grdo, ampak je postal hec.

In kakšen je bil Paul Walker?

Tako lep v živo. Čudno mi je bilo, ko je umrl, saj je bil človek, ki sem ga spoznala.

Napisala: Manja Plešnar za revijo Nova

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri