Tako so znani Slovenci preživeli letošnji božič!

Od glasnih aktivnosti, do tihega večera v družbi najbližjih ... za znanimi je pestra noč!

Tako so znani Slovenci preživeli letošnji božič! (foto: Instagram Sanja Grohar) Instagram Sanja Grohar
25. 12. 2017

Sanja Grohar

"Božič in novo leto bova z Matejem praznovala z domačimi v Sloveniji. Komaj čakam, da bom doma pri starših in lepo udobno v trenirki. To je moj najljubši čas v letu, december pa je letos toliko bolj poln čustev, saj bova podpisala vse paprije za poroko, česar se najbolj veseliva," je tik pred začetkom praznikov povedala Sanja.

 

How many baubles on the wall?✨✨✨ @rokskofic

A post shared by Sanja / Fashion / Travel (@theycallmebambam) on

Melinda in Andrej Škufca

Andrej in Melinda, ki sta vse leto vpeta v različne plesne aktivnosti, sta se odločila, da se je treba kdaj pa kdaj vsaj malo ustaviti in si vzeti čas zase. "Letos načrtujeva, da bova za praznike doma, saj sva večinoma neprestano v pogonu. Če sva včasih na hitro postavila smrekico, jo okrasila, nekaj pojedla in odšla naprej, bo tokrat drugače in sicer ko bo smrekica postavljena, ne bova norela naprej, ampak si bova vzela čas zase in za večerjo v dvoje, nato pa bova uživala v miru," je Andrej povedal v preteklem tednu.

Nuša Lesar

Televizijska voditeljica ima na ta dan kar dva razloga za veselje, saj na božični večer praznuje svoj rojstni dan. "Ko sem bila mlajša in sem še živela s starši, smo skupaj postavljali jelko na moj rojstni dan, ki je na božični večer. Z leti je ta tradicija sicer malo zamrla, ampak mislim, da jo bomo ponovno obudili, ko bom imela svoje otroke," je povedala temnolaska in dodala, da v njihovi družini sicer velja, da se vsi tako na božič kot tudi za novo leto zberejo pri starših, ko praznike proslavijo ob večerji in zabavnem programu.

Mojca Mavec

Ker bo novo leto pričakala v Nemčiji, kjer bodo ravno tedaj snemali oddajo Čez planke, je bil bolj družinsko obarvan njen božični večer, ki ga je preživela pri očetu. "On pripravi polenovko po receptu moje none, ki ga prenašamo iz roda v rod. Kmalu bom tudi jaz na vrsti za pripravo, ampak za zdaj raje še uživam ob kuharskih mojstrovinah očeta," je povedala voditeljica.

Teja Perjet in Jani Jugovic

Teja in Jani sta letošnje božične praznike preživela doma, skupaj s svojimi otroki. Za slastno večerjo je poskrbel kar Jani. "Kuha Jani, ker kuha najboljše in najučinkovitejše, kar pomeni, da je vse pomito, ko je skuhano. Jani vsak dan pripravlja specialitete. Je pa res, da je že kar v navadi, da na božični večer jemo pohano meso, pečen krompir in za prilogo zelenjavo," sta povedala.

Tara Zupančič

"Krašenje doma je zame kot terapija, ker imam rada lučke, bleščeče zvezdice, ki visijo s stropa, in sploh ta občutek, da smo spet v tistem pravljičnem času," je pred prazniki povedala Tara, ki ima prav tako rada tudi peko. "Vsa leta sva že od malega piškote pekli s teto. Ponavadi za miklavža, potem proti novemu letu pa makovo potico. Mislim, da bo kar ostalo tradicionalno, čeprav me je letos že čez leto zamikala priprava skladkih stvari," je povedala Tara, ki se je včeraj na božični večerji razvajala s francosko solato in biftkom.

Rebeka Dremelj

"Božič obvezno preživljamo z družino, z mojo in Sandijevo. Ne počnemo nič posebnega, obujamo spomine, veseli smo, da smo skupaj, zdravi in živi, na toplem, ob dobri hrani. Včasih se seveda druženje zavleče tudi pozno v noč. Tudi za silvestrovo bomo doma, pridružilo pa se nam bo nekaj prijateljev z otroki. Glede teh je pa tako, da običajno divjajo in imajo več energije kot mi, 'ta stari', ki že ob pol dvanajstih gledamo na uro in počasi mislimo na posteljo," je povedala.

Maraaya

"Kot dva izjemno družinska človeka sva na praznike zelo navezana. Že v mojem otroštvu smo praznovali božič, se družili ob božični večerji in poslušali glasbo. Na božič me spominjata predvsem francoska solata in šunka," je svoje spomine na božič opisal Raay. "Že odkar pomnim, je babica delala sarmo za celotno družino, tradicija pa se nadaljuje tudi danes. Vsi skupaj torej na božični dan jemo sarmo in se posladkamo s potico," je še dodala Marjetka.

TU pa si lahko pogledaš še foto utrinke znanih slovencev in njihovega letošnjega praznovanja!

Iris Mulej

David Urankar

Demetra Malalan

Manca Špik

Neisha

Nina Šušnjara

Ana Lukner

Tjaša Kokalj Jerala

 

We are ready! ❤️ a merry HO HO HO to all of you

A post shared by Tjaša Kokalj Jerala (@tjasa_kokalj_jerala) on

Savina Atai

 

We wish you a Merry Christmas!❤️❤️ #merrychristmas

A post shared by Savina Atai (@savinaatai) on

Fotografije: Nina Krajnc, POP TV, osebni arhiv

Preberi še: Obstaja 'Love Actually' 2 (!) in TU si ga lahko ogledaš na spletu!

Priporočamo tudi: 7 zabavnih božičnih tradicij, ki jih lahko začneš s svojo družino