Sylvie van der Vaart se je znašla pred težko odločitvijo

Sylvie van der Vaart se je vrnila v središče medijske pozornosti. Toda ob tem se je znašla v hudem precepu, v katerega jo je potisnil njen soprog Rafael. Televizijska voditeljica se mora namreč odločiti med družinsko srečo in televizijsko kariero.

14. 4. 2013

Povsem jasno se ji vidi, da je pogrešala televizijski svet.

Ko je Sylvie van der Vaart snemala reklamno napoved nove sezone šova Let's Dance, je delovala presrečna, zelo očitno je bilo, da se počuti kot riba v vodi. V RTL-ovem studiu v Kölnu, natančneje v četrti Ossendorf, je kar žarela, ko je stala pred kamero.

Ves čas je plesala in zavzeto prepevala ob melodiji I Will Dance, naslovni pesmi nove sezone omenjene plesne oddaje. Čas je za šov! In povsem jasno je, da Sylvie spada v ta šov. Spada na male zaslone. Pred mikrofon. Pred občinstvo.

Bo zanemarila kariero?

"Moj talent je vodenje. Sem vsestranska zabavljačka. In pravzaprav niti nočem početi ničesar drugega," se je v nekem intervjuju opisala živahna Nizozemka, ki je ves čas trdo garala. Kar dve leti je zelo uspešno usklajevala družinsko življenje in delo v televizijskih studiih, kadar je bila zaradi kariere ločena od družine, pa je imela na nočni omarici hotelske sobe vedno uokvirjeno fotografijo svojega sinčka Damiána. Ko je bolehala za rakom, je potrpežljivo prenašala vročino, ki se je zaradi močnih studijskih reflektorjev nabirala pod njeno lasuljo. Tudi marsikatero pikro pripombo Dietra Bohlena, ki je z njo sedel v žiriji šova Supertalent, je obrnila na šalo. Res je dosegla veliko. Zdaj pa se je znašla pred pomembno odločitvijo. Obstaja možnost, da bo morala svojo kariero, ki jo je tako vztrajno gradila, zanemariti.

Razlog za to je precep, v katerem se je znašla zaradi svojega soproga, slovitega nogometaša Rafaela van der Vaarta. Če hoče rešiti svoj načeti zakon, ki mu je že grozila ločitev, se bo morala Sylvie namreč najverjetneje odpovedati tistemu, kar ji je ravno tako pomembno kot ljubezenska sreča – svojemu življenju televizijske zvezdnice.

Dovolj ima direndaja

Kako nerad je nizozemski nogometni reprezentant gledal, kako se je njegova soproga iz ljubke in dokaj anonimne punce spreminjala v eno od najpriljubljenejših televizijskih voditeljic v Nemčiji, je postalo jasno januarja, ko se je nekdaj sanjski zvezdniški parček znašel pred ločitvijo. Pred tem je nogometni zvezdnik redno poudarjal, kako zelo ponosen je na svojo Sylvie. Toda ko sta se slavna zakonca kmalu po tem, ko se je Rafael izselil iz družinskega gnezdeca v hamburški četrti Eppendorf, dobila, da bi se na štiri oči pogovorila, kako naj bi se stvari med njima odvijale v prihodnje, je nogometaševa zahteva postala jasna – če bi se Sylvie rada pobotala z njim, se bo morala v prihodnje izogibati rdečim preprogam.

"Rafael ima dovolj Sylviejinega direndaja, povezanega s šovbiznisom, ki se je z leti le povečeval," je radovednim novinarjem izdal tesni prijatelj družine van der Vaart, ki je želel ostati anonimen.

"Rekel ji je: 'Sylvie, jaz imam v nogometu 30 do 40 ljudi, ki jih dobro poznam, ki mi pomagajo, kadar imam težave. Koliko prijateljev imaš ti v šovbiznisu? Morda enega? Dva?'" je delček njunega pogovora razkril anonimni vir. To pomeni, da Rafael za nov začetek v dvoje od Sylvie zahteva, da izstopi iz javnosti in vstopi v topel dom v Eppendorfu! Da množico oboževalcev zamenja z družino. Da čevlje z visokimi petami zamenja z udobnimi copatami. To je vsekakor huda zahteva. Poziranje na rdečih preprogah je namreč del njenega posla, kot so pri Rafaelu sestanki s sponzorji njegovega kluba HSV. Tudi omenjeni direndaj pač spada k njenemu poslu.

Za aktualne angažmaje, kot je šov Let's Dance, pa se je dogovorila že pred zakonsko krizo, zato se tega ne da kar tako preprosto in hitro odpovedati.

Vedno in povsod s prijateljico

Kljub vsemu pa je Sylvie v preteklih dveh mesecih živela kar precej zadržano. Udeležila se je le nekaj javnih prireditev, kot sta Gala Spa Awards in premiera komične drame Heute bin ich blond, ki govori o deklici, ki boleha za rakom.

Je pa zato toliko več časa preživela z družino. Na domačih tekmah soprogovega kluba HSV je redno sedela v 'družinski' loži, kjer je stiskala pesti in navijala za svojega moža, vikende pa je prav tako preživljala izključno z družino. Kako zelo težko je to za osebo, kakršna je Sylvie, ki ji pozornost ogromno pomeni, ni bilo težko opaziti. Podeželska cesta v Eppendorfu je postala njena modna brv, na kateri je – urejena od glave do peta – 'srečevala' paparace. Družbo ji je ves čas delala Sabia Boulahrouz, nekdanja soproga nizozemskega nogometaša Khalida Boulahrouza in njena največja zaupnica, ki jo Sylvie vedno in povsod 'vleče' s seboj, pa naj gre za fotografiranje za znamko spodnjega perila Hunkemöller v Mehiki ali pa za snemanje napovednika za oddajo Let's Dance v Kölnu. Sabia pa je za Sylvie zelo pomembna oseba še iz enega razloga. Tudi z Rafaelom je namreč v zelo dobrih prijateljskih odnosih, zato je na neki način vezni člen med obema zakoncema, ki živita ločeno. Menda Sylvie razmišlja celo o tem, da bi jo zaposlila kot neke vrste svojo menedžerko.

Oba trpita

Toda medtem ko si s Sabio deli vse najgloblje skrivnosti, je sicer zelo odprta Nizozemka navzven izredno nedostopna. Za kulisami se govori, da je Sylvie, ki ji – mimogrede – svetuje odvetnik, ki nasvete deli tudi Rafaelu, dobila 'prepoved govorjenja v javnosti'. Njene izjave v javnosti ne sežejo dlje oziroma globlje od fraz, kot je 'z Rafaelom imava dober odnos'. Presenetljivo pa je, da se je kar naenkrat razgovoril Rafael! Po intervjuju za neki časopis se mu je pred nedavnim jezik razvezal tudi za nizozemsko televizijsko postajo RTL7. Povzetek iz obeh pogovorov bi se lahko glasil nekako takole: s Sylvie sta v dobrih odnosih, redno se videvata, a nista skupaj. On trpi. Ona trpi. In trenutno je težko reči oziroma napovedati, kaj jima bo prinesla prihodnost.

Povzeto po reviji Lea