Suri Cruise: Zaživela je povsem novo življenje

Suri Cruise vpis v šolo prinaša povsem novo življenje. Njen zvezdniški status v šoli, ki jo obiskuje, ne zanima prav nikogar.

29. 9. 2012

Superman se preriva mimo pikapolonice, ko se dva šolarja hkrati tlačita skozi vhodna vrata. Pisano potiskani nahrbtniki so dovoljeni v na novo odprti zasebni šoli Avenues v New Yorku. Dovoljene so tudi kolesarske čelade v obliki morskega psa ali tigra in rožnate pentlje za lase, kakršne je šestletna Suri Cruise nosila na svoj prvi šolski dan.

Uniforma v resnici ni uniforma

Njena pisana oblačilca pa zdaj od ponedeljka do petka ostajajo v njeni garderobni omari. Zgoraj bela, spodaj črna ali siva – tako se glasi 'barvno pravilo' lahkotnejše verzije šolske uniforme za 700 učencev elitne šole. Toda kljub omenjenemu pravilu, ki določa barvo oblačil učencev, njihovim opravam uradno vendarle ne rečejo šolske uniforme.

"Šola mora biti koordinirana, a vendarle nočemo, da bi bile to uniforme," je 'barvno pravilo' radovednim predstavnikom sedme sile obrazložila neka uslužbenka newyorške šole Avenues in dodala: "Tako vsak otrok dobi možnost, da je kreativen in da pokaže svojo individualnost."

Newyorški blišč

Kar se tiče opreme, urnika in prehrane je prav vsak detajl skrbno premišljen in pedagoško podprt. To je za starše učencev nekaj povsem samoumevnega, pa ne le zaradi letne šolnine, ki znaša kar 40 tisoč dolarjev. Ti ljudje namreč spadajo v krog premožnih in izobraženih Newyorčanov, ki svoj visoki življenjski standard jemljejo kot nekaj samoumevnega in ki zaradi zvezdniškega otroka, kot je Suri, ne zganjajo prav nobenega cirkusa.

Piarovski zagon, ki ga je hčerka Toma Cruisea in Katie Holmes priskrbela omenjeni šoli, prej jemljejo kot nekaj nadležnega in odvečnega. In prav zato tudi tako neutrudno ignorirajo fotografe in reporterje. Očetje svoje otroke v šolo spremljajo v dragih oblekah in čevljih, mame pa v poletnih oblekah ali kavbojkah, svilenih bluzah in čevljih z ravnimi podplati. Že zgodaj zjutraj, 15 minut pred osmo, so decentno naličene in sfrizirane, prav vse pa imajo seveda nesramno drage torbice najslavnejših modnih oblikovalcev. Uniforma odraslih se očitno imenuje 'newyorški šik'.

Pomembni so tudi varnostni ukrepi

Ko se 33-letna Katie zjutraj s Suri pripelje pred šolo, sploh ne izstopa v tistem živahnem vzdušju, ki vlada pred šolsko stavbo. Postopek je zelo preprost – ven iz avta, hitro v šolo, na hodniku poljubček v slovo in brž spet ven. 'Ceremonija' je enaka kot pri vseh preostalih Surijinih sošolcih. Tudi varnostni ukrepi ne veljajo le za Suri.

"Varnostni ukrepi služijo dobremu počutju vseh naših učencev. Ker je 10. avenija ekstremno prometna, smo se z mestno občino in policisti dogovorili za cestno zaporo, da vsi učenci varno prispejo v šolsko poslopje," pojasni Tyler Tingley, eden izmed vodij šole, ki pa noče razkriti prav ničesar več. Tudi informacije, da se je Suri dejansko vpisala v to šolo, novinarjem noče potrditi. Sicer pa se šola Avenues predstavlja kot izredno ambiciozna in zahtevna izobraževalna ustanova.

Samooklicana World School (svetovna šola) obljublja, da bo tiste, ki bodo končali šolanje pri njih, spravila pod streho najboljših ameriških univerz. Morda se sliši nekoliko čudno, a njihovi šolarji se že v prvem razredu začnejo učiti tuje jezike in računalništvo. Kot osrednjo vrednoto šola Avenues otrokom posreduje, da ne smejo lagati, krasti in obrekovati, zanje pa je pomembno tudi sporočilo: "Naj te ne bo strah, bodi pogumen!"

Obe sta imeli ognjeni krst

Suri je lahko številne vtise, ki so se ji nakopičili v prvih šolskih dneh, obdelala med sproščenim koncem tedna, ki ga je preživela s svojo mamico. Ne nazadnje je tudi Katie doživela razburljivo premiero, saj je na newyorškem tednu mode predstavila svojo kolekcijo Holmes & Yang. Čas, ki sta ga preživeli v dvoje, je bil za mamo in hčerko najlepša oblika nagrade za oba ognjena krsta. Poleg tega je lahko Suri naokoli končno spet letala v svojih pisanih oblekicah.

Povzeto po pisanju revije Lea