Suri Cruise navdušuje tudi številne slovenske mamice

Deklica, ki pritegne medije in širšo javnost, je zagotovo Suri Cruise, hči Toma Cruisa in Katie Holmes, ki je dolgo časa veljala za otroško ikono.

3. 5. 2014

Suri je vedno pod drobnogledom paparacev in medijev, ki njenim znanim staršem sledijo na vsakem koraku. Nič nenavadnega ni, da kroji otroško modo, saj vlada veliko zanimanje za vse, kar Suri obleče, nadene ali ima v roki.

Tako je požela veliko pozornosti tudi žirafica, ki jo spremlja na vsakem koraku. Ameriško podjetje Little Giraffe je s svojimi izdelki že osvojilo srca številnih zvezdnikov, kot so Brad Pitt, Angelina Jolie, Katie Holmes, Tom Cruise, Nicole Richie, Salma Hayek, Halle Berry, Giselle Bündchen, Jessica Alba, Gwen Stefani, Penelope Cruz, Victoria Beckham, Nick Lachey itd. Glavna predstavnica in prava ambasadorka izdelkov znamke Little Giraffe je vsekakor Suri Cruise. V svetu je žirafica hitro našla nove lastnike, otroke, ki so nad plišasto igračo navdušeni. Val pa je zajel tudi Slovenijo, saj slovenske mamice ne zaostajajo za trendi, ki jih narekujejo zvezdniški otroci.

Petra Vrhovec Rozman je za revijo Story povedala, koliko stavijo mamice na blagovno znamko, za katero stojijo znana imena:

"Danes je ponudba igrač ob telegramih za rojstvo izjemno šibka in odločili smo se, da bi ob tako pomembnem dogodku, kot je rojstvo otroka, morali staršem ponuditi kakovostno igračo ter kvalitetno in praktično darilo. Ob dolgotrajnem iskanju nas je pot odpeljala do podjetja Little Giraffe, v izdelke katerega smo se takoj zaljubili. Javnosti smo jih prvič predstavili lani septembra na Otroškem bazarju v Ljubljani. Novembra in decembra smo se odločili še za dodatno promocijo v Cityparku. Blagovna znamka Little Giraffe je poznana po ustvarjanju najmehkejših, najbolj prestižnih in hkrati seveda uporabnih izdelkov za otroke. Trenutna kolekcija odejic, kopalnih plaščkov, kopalnih brisačk, igračk ter oblačil je najvišje kakovosti in izdelave, vsebuje le ekskluzivne materiale ter je tako ponos podjetja. Little Giraffe osvaja svet in je danes že zelo priljubljena med mnogo znanimi hollywoodskimi očeti in mamicami. Glavna predstavnica in ambasadorka te blagovne znamke je vsekakor Suri Cruise, hči Toma Cruisa in Katie Holmes. Žirafica Little G je postala glavna spremljevalka male Suri, plišaste žirafice in drugi izdelki pa so svoj dom našli že pri otrocih nekaterih poznanih slovenskih imen, med njimi naj omenim Sašo Lendero, Laro Romih, Mišo Margan, Ano Žontar Kristanc, Mašo Medik, Tinkaro Fortuna, Tamaro Fortuna, Vida Kavtičnika, Željka Zagoraca, Raša Nesteroviča ..."

LARA ROMIH

Emocionalni nakupi

Žena in mamica treh otrok Lara Romih še kako dobro pozna želje svojih otrok. Najstarejša Rosa, Dan in Lila se radi igrajo in v njihovi zbirki se najdejo različne igrače.

Lila"Dobre igračke so veselje in sreča tako zame kot mamo kot tudi za otroke. Srečna sem, če so srečni oni. Igrače kupujem predvsem po trenutnem navdihu. Ženske se morda preveč prepustimo emocionalnim nakupom. (smeh) Vsemu, kar je mehko, prijetno na otip ... se težko upremo, tako jaz kot moji dve punci," prizna Lara. Drugače je bilo, ko je bila Lara še otrok. Takrat ni bilo takšne izbire igrač kot danes.

"Žal je od moje prve igračke minilo že kar nekaj časa, pa še časi so bili drugačni ... Mi smo se podili po gozdovih, delali 'bunkerje' in 'rabutali' krompir. Pravih igrač smo imeli zelo malo. Spomnim se, da sem varčevala vse leto, da sem si lahko kupila prvo barbiko. Zato zdaj otrokom rada izpolnjujem želje, še posebej, če vem, da jih s tem osrečim. Kot vsak starš pa tudi sama pazim na določene 'meje'. Edino logično in zdravo je, da otroci vsega ne morejo imeti (sploh kar se tiče materialnih dobrin), vseeno pa se oba z Boštjanom trudiva, da so vsi trije sončki srečni. Pomembno je, da ne izpolnjuješ želja po tekočem traku, ampak da si otrok igračo nekako prisluži in si jo vsaj nekaj časa želi. Potem je igrača izpolnila svoj namen. Če me določen izdelek navduši in izpolni moja pričakovanja, se odločim za nakup. Tudi pri ekskluzivnih izdelkih za otroke. Raje odštejem nekoliko več denarja za kvaliteten izdelek, kot pa da za isto vsoto denarja kupim neuporabne igrače, ki jih bodo otroci le pogledali, potem pa ignorirali. Pri nakupu gledam predvsem na kvaliteto izdelka (material), uporabnost in ceno. Tiste lepše igrače pa bomo seveda shranili. Čeprav je to pri treh otrocih že mali projekt. (smeh) Sama sem drugorojena in iz mojega otroštva ni ničesar, pa še slab spomin imam, tako da sem glede tega kar pridna mama, saj bi rada svojim otrokom dala več. Hranim prvi par čeveljcev pa kako lepo oblekico, prvo sinovo baretko, najljubše igrače ... in pišem, da bodo imel kaj prebrati in se čemu smejati, ko bodo odrasli."

TAMARA FORTUNA

Shranjuje dragocene izdelke

Velika ljubiteljica nakupovanja za otroke in dojenčke je tudi mamica Tamara Fortuna. Ima že hčerko Taro Siano, zdaj pa pričakuje še eno deklico. Seveda pa bo poskrbela, da bo tudi drugorojenka uživala v čudovitih igračah, ki jih skrbno izbira.

"Ne maram plastičnih igrač, prav tako mi ogromno pomeni, če lahko igračo sama izberem, ker sem pri tem zelo zahtevna. Ne želim namreč, da se igrače valjajo po sobi in so zanimive ali koristne le en dan. Škoda denarja, vsakega evra za nepremišljen nakup! Raje vidim, da ima Tara eno kvalitetno in pametno igračo kot pa nešteto brezveznih, cenenih ali plastičnih. Najpomembnejša je seveda kvaliteta, gledam pa tudi na ceno in zgodbo neke igrače. Ko sem bila majhna, ni bilo takšne ponudbe kot danes. Žirafica, ki jo je Tara dobila za božič, je ena od najbolj sladkih malih, mehkih zadev, kar sem jih imela. Vsi obožujemo to žirafico, ki ji dela družbo na vsakem koraku. Jaz nisem bila navezana tako na igrače kot na odejo, ki je imela svilen rob. Povsod je bila z mano in še vedno jo imam shranjeno pri babici in dedku. Bila sem tudi zelo skrbna. Na svoje igrače sem res pazila, tako da nisem nobene zlomila ali uničila. Vse so še vedno skoraj kot nove. Nekaj jih imam shranjenih, druge pa sem podarila otrokom. Moj mali leseni piano iz otroštva zdaj igra naša Tara. Odkar imamo Taro, vse kupim zanjo. Zase ne kupim ničesar, razen hrano in kakšno stvar za dom. Mislim, da si večina staršev želi dati otroku vse najboljše, ampak včasih pretiravamo, zato si želim, da bi Tara odraščala v čim manj 'materialnem' svetu in bi bila zadovoljna z eno stvarjo na mesec. Ne pa tako kot nekateri, ki vsak dan ali teden hočejo in dobijo nekaj novega. To pa so v večini igrače brez pomena! Upam, da ji bom lahko dober zgled in da se bomo o nakupih skupaj timsko - družinsko posvetovali in ugotovili, kaj je pametno kupiti in imeti doma," pove Tamara. Prav tako pri izbiri stvari za hčerko ne gleda toliko na denar, kot jo prepriča kvaliteta.

"Rada imam neki svoj stil in svoje vizije, ki v večini stanejo malo več, ampak raje kupim eno stvar kot deset neželenih. Zadnji večji nakup, ki smo ga naredili kot celotna družina (moji starši in babica ter dedek nam pomagata), so bili velika pravljična igralna hiška, gugalnica in peskovnik. Po meri nam je to izdelal moj­ster Dan iz Štajerske. Nekatere njene stvari pridno shranim, da jih bo Tara imela za spomin. Recimo, oblekico, v kateri je Tara prišla domov, krstno obleko, obleko s prvega fotografiranja, kvalitetnejše stvari in druge dragocenosti. To shranjujem v veliko škatlo, da bodo Tari ostali lepi spomini, ki jih bo lahko pokazala svojim otrokom. Glede tega sem precej tradicionalna."

MIŠA MARGAN

"Ne morem se ustaviti!"

Val nakupovanja za hčerko Kiano je zajel tudi Mišo Margan.

Kiana"Sama imam ta problem, da obiščem otroške trgovinice, ko zavijem v mesto ali nakupovalni center. Nekako ne morem mimo tega, da ne kupim kakšne stvari za hčerko. Moj partner me včasih strogo pogleda, ko se zakadim med police in iščem najlepšo oblekico. Ne gledam na ceno, ampak na kakovost. A sem v zadnjem času postala bolj pozorna na oblačila, ki jih ponujajo v trgovinah. Pred časom sem si namreč postavila izziv, da ne želim izdelkov, ki bi bili izdelani na Kitajskem, kar je velik problem. Poskusite najti nekaj, kar ne prihaja od tam. (smeh) Presenetila so me oblačila Clar, ki sem jih našla v trgovinah. Še posebej, ko sem zagledala deklaracijo, na kateri je pisalo, da so proizvedena v Sloveniji. In to še v Mariboru! Ko sem podrobneje raziskala ozadje podjetja, sem bila presenečena, da so pri nas prisotni že več kot 18 let in da vsi njihovi izdelki ustrezajo najzahtevnejšim standardom, ki jih predpisuje EU. Prav tako so materiali za oblačila iz podjetij EU. Ni pomembno, kakšna je cena, če je kvalitetna. Nekaj čudovitih oblekic mi je sešila tudi znana kreatorka Suzana Rengeo. Prav njeno obleko bo Kiana nosila na krstu. Tudi pri čeveljcih, ki sem jih nazadnje kupila, sem bila pozorna, kakšni in iz česa so. Pred kratkim sem namreč na spletni strani littlebuby.eu našla čudovite usnjene čeveljčke. Tudi pri teh izdelkih ne varčujem, saj se v plastičnih čeveljcih Kianina nogica zelo poti, v usnjenih pa je veliko bolj zračna. Nekako sem glede oblačil in obutve zdaj našla to, kar sem iskala. In ni mi težko odšteti denarja za stvari, ki so dobre in kvalitetne. Tudi pri igračah sem pozorna na to, kakšen je izdelek. Otroci dajejo vse v usta, in če igrača ni primerna, pušča barvo, se cufa ali kaj podobnega, to ni dobro. Tudi sama sem imela v otroštvu belega kužka, ki me je spremljal na vsakem koraku. Kiana je dobila žirafico in po prvih odzivih je nad njo navdušena. Mislim, da bo Little G Kianina najboljša prijateljica."

MAŠA MEDIK

"Pri njej sem mehka!"

Tudi nekdanja pevka in mamica Maša Medik za svojo Lanai skrbno izbira igrače.

Maša Medik"Little G. je Lanai prejela kot darilo. Bilo je zelo lepo presenečenje. Vedela sem, da igrača obstaja, vendar nisem vedela, da je na voljo tudi pri nas. Lanai je bila navdušena nad njo in jo je najprej samo gledala ter se ji smejala. Potem pa - jasno - hop v usta, kot je značilno za dojenčke. (smeh) Kmalu sem se odločila, da jo za zdaj spravimo na varno in se bo k njej stiskala, ko bodo zobki zunaj," doda Maša. Pri nakupu igrač Maša gleda predvsem na kvaliteto in njihovo uporabnost. "Ne kupujem brezveznih igrač, niti jih ne kupujem na zalogo, ker je nesmiselno. Veliko jih Lanai dobi kot darilo, tako da mi je to delno prihranjeno. Sicer se pa najraje igra s stvarmi, ki jih imam sama v rokah. Če npr. držim žlico, jo želi imeti tudi ona. Ko zlagam perilo, mora nujno biti zraven in mi pomagati, ko brišem posodo, mora tudi ona imeti v rokah servieto ipd. Raje imava takšen način igre, obe. Strinjam se s tistimi, ki pravijo, da mamicam ni težko dati svojim sončkom vsega, kar si želijo. Preden sem rodila, sem bila prepričana, da bom stroga mama, brez popuščanja in izsiljevanja. Sicer je Lanai še tako majhna, da nima velikih želja, želi si le moj čas in z veseljem ji ga namenim v celoti, ampak že zdaj vidim, da je plošča mojega preteklega razmišljanja obrnjena. Vidim, da sem pri njej mehka. Ko me pogleda ... ne morem si pomagati."

Maša kupuje preudarno, čeprav jo pri kakšni stvari tudi zanese, še posebej, če je ta namenjena Lanai.

"Katera je bila najdražja stvar, ki sem jo kupila Lanai, težko rečem, niti ne vem. Zelo redko se odpravim po nakupih, takrat, ko grem, pa kupim več stvari in ne gledam na ceno. Ekskluzivni izdelki za otroke mi pomenijo toliko kot za odrasle. Vsak ima rad v svoji zbirki nekaj posebnega. Ampak tukaj gre predvsem za kakšen kos ali stvar, in ne polno omaro ekskluzive. Sama nisem vzgojena v duhu, da bi morala imeti zelo drage in prestižne stvari, zato bom tudi hčerko vzgajala tako. So druge stvari, ki so bolj pomembne!"

SAŠKA LENDERO

Rada se kopa

ArielTudi pevka Saša Lendero je za svojo Ario izbrala mehko žirafico.

"Žirafico je Aria dobila za darilo in jo takoj sprejela med svoje najljubše igračke. Z njo rada spi, saj je žirafica zelo, zelo mehka in nežna ter ravno pravšnja za crkljanje. Ker občasno skupaj obredeta tudi peskovnike in gozdne poti, smo jo že nekajkrat oprali v pralnem stroju in lahko zaključim, da se kopa prav rada! (smeh)"

Napisala Andreja Korenčan

Fotografije Osebni arhiv, Mali zakladi, Little Giraffe, Natalija Jelušič Babič, Petra Nuzdorfer, Profimedia.si

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri