Stopil iz očetove sence

Ob psihičnih težavah, ki jih je prestajal, ker je hotel dokazati, da je boljši od svojega očeta Julia, pa do intrig, ki jih je v življenje pevca Enriqueja Iglesiasa prinesla tudi romanca s teniško igralko Ano Kurnikovo.

16. 8. 2009

Odkar je zaplaval v svet slavnih, 34-letnega pevca Enriqueja Miguela Iglesiasa Preyslerja spremljajo zgodbe o njegovem ljubezenskem življenju, ki so bile od nekdaj predmet zanimanja svetovnih medijev.

Potrditev tega je tudi, da posterji s pevčevo podobo, poleg katere so izpisani verzi njegovih pesmi, krasijo sobe mnogo deklet po vsem svetu.

Ločitev staršev

Enrique se je kot sin slavnega španskega pevca Julia Iglesiasa in nekdanje manekenke filipinskega porekla Isabel Preysler rodil 8. maja 1975 v Madridu.

Njegova starša sta se že leta 1978 ločila, čez pet let pa so njegovega dedka, dr. Julia Iglesiasa Pugo, ugrabili člani baskovske separatistične organizacije ETA, kar je njegovo mamo prisililo, da je sedemletnega Julia, njegovo sestro Mario Isabel in starejšega brata Julia Iglesiasa mlajšega, ki je prav tako pevec, poslala živet k očetu v Miami.

Življenje v Miamiju je Enriqueju izredno prijalo. Po opravljeni maturi leta 1993 se je vpisal na lokalno univerzo, a je študij hitro obesil na klin zaradi glasbene kariere, ki ji je njegov oče na začetku nasprotoval.

Živel v senci očeta

Že kot deček je imel Enrique težave, ker se preprosto ni mogel sprijazniti s tem, da ljudje njegovega dela ne vrednotijo prav, ampak se sklicujejo na tisto, kar mu je v zibelko položil njegov oče.

“Če ne štejem tega, da sem bil kot otrok anksiozen, sem imel normalno otroštvo. Ta nervoza me je spremljala tudi v najstniškem obdobju, povzročilo pa jo je dejstvo, da so na začetku kariere name gledali le kot na sina slavnega pevca,” pravi lepotec in trdi, da - čeprav mu dame tega pogosto ne verjamejo - v svoji zgodnji mladosti ni imel veliko deklet.

Sin 'playboya'

“Imel sem punce, seveda že od otroštva, a nikoli nisem bil plejboj med vrstniki. Če sem povsem iskren, nisem niti čutil želje, da bi spal s tri tisoč ženskami tako kot moj oče,” zatrjuje glasbenik, čigar osvajalske ambicije so povsem drugačne od očetovih, čeprav bi lahko že v kratkem obdobju osvojil srca številnih dam.

Toda Enrique je privrženec resnih in dolgih razmerij.

Prvi album pri 20-tih

Glasbeno kariero je začel leta 1995, kot 20-letnik s prvim albumom, o katerem je skrivaj sanjaril že od 16. leta. Ker na začetku ni hotel, da bi njegov oče vedel, s čim se ukvarja, je uporabljal psevdonim Enrique Martinez. Martinez je namreč priimek njegovega tedanjega menedžerja Fernana.

Da bi se izognil privilegijem, ki jih prinaša njegov slavni priimek, je leta 1995 podpisal pogodbo z manjšo založbo in odpotoval v Toronto, kjer je posnel svoj prvi cede. Ta cede pa je pozneje vendarle naslovil s svojim pravim imenom.

Tudi pesmi imajo usodo

V karieri je izdal osem albumov, štiri v maternem jeziku in ravno toliko v angleščini.

“Ko pišem pesem, ne razmišljam, v katerem jeziku bi morala biti. Nekaterim komadom je preprosto usojeno, da so napisani v španščini, nekaterim pa, da jih zapojem v angleškem jeziku,” trdi Iglesias, ki za svoj največji uspeh šteje dejstvo, da se ukvarja s poslom, ki ga ima najraje na svetu.

“Glasba je bila in vedno bo moja največja strast. Sanjaril sem, da bi se ukvarjal z njo, čeprav sem v Miamiju študiral poslovne vede. Srečen sem, da se moje življenje vrti okoli glasbe, motive za pisanje pesmi pa najdem tudi pri drugih izvajalcih z glasbene scene. Moja velika navdiha sta pevec Bruce Springsteen in skupina Dire Straits, katere velik oboževalec sem. Poleg tega uživam tudi v igralstvu. Bilo je sijajno, ko sem igral v humoristični seriji Dva moža in pol, saj sta Charlie Sheen in Jon Cryer fantastična igralca, s katerima je čudovito delati. Imel sem vlogo tudi v filmu Bilo je nekoč v Mehiki, v katerem sem v odjavni špici videl svoje ime poleg umetniških legend, kot sta Antonio Banderas in Robert Rodriguez,” poudarja Enrique, ki je v svoji karieri dobil že številna priznanja.

Končno, Priznanje!

Dve leti po izidu prvega cedeja se je okitil z gremijem za najboljšega latinskega izvajalca, isto priznanje pa je dobil še leta 2003.

Njegove največje uspešnice so Hero, Bailamos, Not In Love, Taking Back My Love in Could I Have This Kiss Forever, razvpiti duet z Whitney Houston.

Prodal je več kot 50 milijonov albumov po vsem svetu, več kot katerikoli drugi izvajalec s španskim poreklom, njegova pesem Can You Hear Me pa je bila himna lanskega evropskega prvenstva v nogometu. S temi podatki je nadarjeni pevec zaprl usta vsem tistim, ki širijo zgodbice, da je on le sin slavnega očeta, in dokazal, da je za vedno stopil iz očetove sence. V prid temu govori tudi podatek, da se je kar 18 njegovih pesmi znašlo na prvem mestu Billboardove lestvice latinskih singlov v ZDA, enaka usoda pa je doletela tudi dva njegova albuma v angleščini.

Sem in tja šokira

Čeprav je precej mirnega temperamenta in ima brezmadežno kariero, sem ter tja šokira svoje oboževalke s kakšno malo boj svobodno izjavo ali dejanjem.

Novinarjem Daily Mirrorja je na primer pojasnil, zakaj nikoli ne bi poziral gol.

"Gol sem grozno videti. Imam kokošje noge, testisi pa mi visijo. Slišal sem, da bodo z leti viseli še bolj, kar me malo skrbi. Še malo, pa jih bom začel tlačiti v nogavice. Zato mislim, da nimam dobre opreme za oglaševanje spodnjega perila. Razen če mi tisti, ki bi delali te fotografije, obljubijo, da mi bodo s Photoshopom povečali moškost,” je izjavil Enrique in s tem svojim oboževalcem pa tudi tistim, ki ga ne marajo, dal dovolj materiala za razprave na spletnih forumih.

Veliko prahu je dvignil tudi na enem izmed svojih koncertov, ko je na oder povabil komaj 17-letno oboževalko Mario Carroll in jo med petjem uspešnice Hero gledal naravnost v oči. Ko je romantično pesem odpel do konca, pa se je sklonil k njej in jo menda precej strastno poljubil na usta.

Najmanjši penis na svetu?

Pozneje je šokiral še sredi koncerta v Parizu, ko je oboževalki v prvi vrsti iz roke vzel fotoaparat, si ga vtaknil v hlače, pritisnil na sprožilec in ji fotoaparat mrtvo hladno vrnil. Že kar legendarna je postala tudi izjava, posvečena njegovemu penisu:

“Če bi lahko, bi na svojem telesu spremenil eno stvar. Imam najmanjši penis na svetu. Ni me sram govoriti o svoji pomanjkljivosti. Enkrat sem že javno povedal, da si ga želim povečati.”

Lepa Ana

Bolj od teh izjav in incidentov pa njegove oboževalke verjetno zanima njegovo razmerje z rusko teniško igralko Ano Kurnikovo, s katero se je zapletel leta 2002, med snemanjem videospota za uspešnico Escape.

Strastni filmski poljubi za potrebe videa so kmalu prerasli v romanco, ki stalno budi zanimanje zahodne, zaradi Aninega porekla pa tudi vzhodne poloble. Pred Ano je imel fatalni pevec zveze in avanture z lepoticami, kot so Alicia Machado, Jennifer Love Hewitt in Sofia Vergara.

“Objavljene informacije o mojih zvezah so bile v glavnem točne, a jaz sem res le en normalen fant,” je nekoč sporočil črnolasi umetnik.

Čeprav si ga želijo številne ženske, se je latinski zapeljivec očitno ustalil ob lepi Ani, o kateri se je pisalo, da je postala njegova zaročenka, med drugim pa tudi to, da sta že večkrat prekinila razmerje.

Neumni prepir

Zadnja zgodbica o koncu ljubezni med njima se je širila lanskega novembra, ko so tabloidi pisali, da je Kurnikova svojega dragega vrgla iz stanovanja, ker naj bi se sprla zaradi njegovih psov, ki sta prav tako pristala na cesti.

“To je bil neumen prepir. Vrnil se bom, ko mi bo Ana to dopustila,” je takrat govoril Enrique, ki naj bi svojo izbranko pozneje v znak sprave zaprosil za roko. Ko se je Ana na svečanosti ameriške teniške lige pojavila z velikim diamantnim prstanom na ‘pravem’ prstu, je bilo to zbranim novinarjem seveda dovolj, da so sklepali, da je lepotica res zaročena. Ko so jo nadvse radovedni predstavniki sedme sile ogovorili na to temo, je ostala precej skrivnostna, saj je odgovorila le:

“Mislila sem, da ste vi dobri mediji.”

Pozneje je roke skrila za hrbet in ni več hotela spregovoriti niti besedice o tem.

Ana se noče poročiti

Resnici na ljubo pa poroke med njima ni pričakovati, saj sta oba izjavila, da jima ne diši najbolj. Ano, ki je zaradi Enriqueja celo zapustila svojega zaročenca, hokejista Sergeija Fedorova, so na podelitvi navtičnih nagrad v South Beachu novinarji vprašali, kako komentira zaroko teniškega igralca Andyja Roddicka in manekenke Brooklyn Decker, ki sta zdaj že poročena.

“Čeprav sta zelo mlada, upam, da bosta srečna. Jaz vem, da se nikoli ne bom poročila,” je kratko in jedrnato odgovorila.

Še nezrel za družino

Tudi pevec pravi, da ni dovolj zrel, da bi se ustalil in si ustvaril družino.

“Verjamem v zakon, a mislim, da to ni predpogoj za srečo. Priča sem lepim in srečnim zvezam parov, ki niso poročeni, in zvezam poročenih parov, ki so povsem obupani,” je izjavil lepotec in dodal:

“Težko je ohranjati zvezo zdravo in stabilno, poglejte si samo statistike ločitev. Enako je z otroki. Biti oče je velika odgovornost, in čeprav bi si nekega dne želel imeti otroke, mislim, da še ni čas za to.”

Prepričan pa je, da je Ana ljubezen njegovega življenja:

“Ana je čudovita, zares je idealna. Ona je trenutno ženska mojega življenja.”

Nekoč je tudi sam potrdil informacijo, da sta poročena, pozneje pa je izjavil, da se je samo šalil.

“Da, vem za to obdobje, ko sva bila poročena, naslednji dan pa že nisva bila več skupaj. Najina zveza je povsem normalna, kot pri vseh mladih ljudeh, ki se zabavajo in imajo radi. Ana je kul punca, saj grem lahko z njo v McDonald’s in v kamp prikolico na kakšni planini. Ona ni dekle iz hotela s petimi zvezdicami. Je najbolj čudovito bitje, kar sem jih spoznal. Tudi sicer ne maram snobovskih deklet, ampak samo prijetna, prijazna, normalna in zabavna,” zvezdnik ne varčuje z besedami hvale na račun svoje srčne izbranke.

Enrique pa se vendarle trudi, da bi zasebno življenje hranil daleč stran od senzacij lačnih ljudi, zato se z Ano redko pojavlja v javnosti.

Noče umreti na odru

Sicer pa namerava Enrique zapustiti glasbene odre, še preden dočaka abrahama, v nasprotju z očetom Juliem, ki po štiri desetletja dolgi karieri še vedno prepeva romantične balade.

“Nisem prepričan, da si želim stati na odru pri 64 ali 65 letih,” je izjavil in dodal:

“Za očeta mislim, da bo umrl na odru, in to zelo spoštujem. Kar pa se tiče mene … Mislim, da bom čez 15 let videti smešno med petjem pesmi Bailamos.”

Pravi, da je prav nezadovoljstvo z lastnim delom tisto, kar ga žene, da še naprej poje in snema:

“Ko poslušam svojo glasbo, mislim, da se lahko še vedno razvija. Ko mine nekaj mesecev, pomislim, da bi lahko napisal boljšo pesem.”

Vir: Story

www.govori.se

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri