Starejše ženske, mlajši moški

Minili so časi, ko so si le moški lahko privoščili mnogo mlajšo žensko ob sebi. Zdaj so marsikatere zrele ženske srečne z moš­kim, ki bi jim bil lahko tudi sin. In če bi še nekoč dejali, da taka zveza ne more delovati, bi danes zagotovo spremenili mnenje.

Mariah Carey in Nick Canon (foto: Profimedia) Profimedia
14. 8. 2014

Mariah Carey in Nick Canon

Med njima je 11 let razlike, a sta srečna in ponosna starša dvojčkov. Mariah (44) pa ni bila vedno navdušena nad mlajšimi moškimi. Komaj 23-letna se je poročila s svojim nadrejenim, takrat 44-letnim Tommyjem Mottolo. Njun zakon je trajal pet let, po ločitvi je bila pevka samska skoraj celo desetletje. Potem se je od nikjer prikazal komik Nick Cannon (33), ki je ukradel njeno srce.

Večina je bila sicer skeptična glede njune zveze, a še danes je njuna ljubezen močna in delujeta kot zelo srečen ter usklajen par. "Čutiva, da sva sorodni duši. Dokler nisem spoznala Nicka, nikoli nisem poznala take ljubezni, kot jo čutim do njega," pravi Mariah.

Julianne Moore in Bart Freundlich

D evet let po njenem prvem zakonu, ki se je leta 1995 končal z ločitvijo, igralka Julianne (53) ni ravno iskala naslednjega moža. Vendar pa je takrat 35-letna lepotica spoznala Barta Freundlicha (44), ki je imel 26 let. Bilo je na snemanju filma The Myth of Fingerprints.

"Takrat sem pomislila, ali bo ta zveza sploh delovala na dolgi rok?" No, v njenem primeru se je vse izteklo srečno. Leta 2003 sta se poročila in še pred poroko sta dobila dva otroka Caleba in Liv. Danes so srečna družina, ki živi nič kaj zvezdniško življenje. Srečni so, umaknjeni od oči javnosti.

Tina Turner in Erwin Bach

Med rokersko legendo Tino Turner (74) in poslovnežem ter glasbenim producentom Erwinom Bachom (58) je 16 let razlike. Potem ko se je pevka leta 1978 ločila od svojega nasilnega moža Ika Turnerja, je bila kar nekaj let samska.

Leta 1984 je objavila singel What's Love Got to Do With It in v tistem času se je tudi zagledala v nemškega glasbenega producenta Erwina Bacha. Bilo je na neki zabavi in od takrat sta postala nerazdružljiva. Njuna ljubezen je močna že 28 let. Junija leta 2013 sta se celo poročila.

Robin Wright in Ben Foster

Lepa igralka Robin Wright (48) je bila 14 let poročena z igralcem Seanom Pennom (53), s katerim ima tudi dva otroka. Zdaj je našla srečo pri mlajšem igralcu Benu Fosterju (33). Spoznala sta se leta 2011 in si bila takoj zelo všeč. Nekaj časa sta se samo družila, nato pa postala par. Danes sta zaročena in prepričana, da je njuna ljubezen večna.

"Z Benom imava neko globoko vez in med nama je velika povezanost. Vse, kar se tiče naju, je enostavno prav," pravi Robin in dodaja, da sploh nima besed, s katerimi bi opisala svojo srečo.

Joan Collins in Percy Gibson

Ljubezen res ne pozna let, bi lahko rekli za igralko Joan Collins (81) in njenega izvoljenca Percyja Gibsona (49). Med njima je namreč kar 32 let razlike, ki pa je morda, razen navzven, ni opaziti. Pa tudi navzven ne bi rekli, da je Joan toliko starejša, saj je res videti fenomenalno. Ko so jo nekoč vprašali o tej veliki razliki v letih, je Joan v svojem slogu odvrnila:

"Če bo umrl, bo pač umrl ..." No, in potem je seveda sledilo vprašanje, kaj je tisto, kar ohranja njuno razmerje, ki sta ga leta 2011 kronala s poroko. Odgovor je bil kratek in jedrnat: "Seks, seks in še enkrat seks."

Denzel Washington in Pauletta Pearson

No, njuna razlika v letih je v primerjavi z Joan Collins in Percyjem Gibsonom prav zanemarljiva. Pauletta (63) je od svojega moža Denzela Washingtona (59) starejša le štiri leta. Par se je spoznal leta 1977, a je trajalo skorajda šest let, preden sta si dahnila usodni da. Pauletta je namreč kar dvakrat zavrnila njegovo snubitev.

Danes, 31 let pozneje in po štirih otrocih, je njun zakon še vedno trden, čeprav se vsake toliko pojavijo govorice o njegovi nezvestobi. "Najin zakon ni šprint, je maraton ..." pravi Denzel.

Katie Couric in Johna Molner

Ali bi rekli, da ima Katie Couric 57 let? Nikoli, kajne? Zato se tudi razlika v letih med njo in njenim izbrancem Jayem Monahanom ne pozna. Lepotica, sicer odlična novinarka, se je z bankirjem Johnom Molnerjem poročila letos poleti. Med njima je sedem let razlike, oba pa pravita, da se sploh ne pozna. Zanjo je to drugi zakon.

Njen prvi mož Jay Monahan je leta 1998 umrl za rakom. No, pred Johnom pa je Katie imela kratko razmerje s kar 17 let mlajšim Brooksom Perlinom.

Geena Davis in Reza Jarrahy

Seksi igralka, ki nikakor ne kaže svojih 58 let, je 'ujela' 15 let mlajšega plastičnega kirurga na UCLA, ki je postal njen četrti soprog. Poročila sta se leta 2001 in očitno njuna ljubezen še kar traja. "Nikoli nisva razmišljala o tej razliki v letih," pravi Jarrahy, ki je sicer iranskega rodu.

"No, če že beseda nanese na leta, se samo šaliva in tudi najini otroci ne gledajo na to razliko. Postal sem oče s pravo osebo ob pravem času," pravi zaljubljeni zdravnik.

Hugh Jackman in Deborra Lee - Furness

Čeprav je med njima 13 let razlike, pravita, da je nikoli ne občutita. Verjetno eden od najbolj popularnih avstralskih parov, je našel svojo ljubezen leta 1995 med snemanjem teve drame Corelli. "Takoj sem se noro zaljubil Deborro (58)," priznava Hugh (45), ki jo je zaprosil za roko le tri mesece in pol po tem, ko sta se spoznala.

Poročila sta se leta 1996 in danes s posvojeno hčerko Avo in sinom živita razpeta med New Yorkom in Sydneyjem. "Moj uspeh mi ne bi pomenil nič, če ne bi imel Deborre in otrok. Oni so srediđče mojega življenja."