Spoznaj najbolj seksi žensko na svetu: Christino Hendricks

Moški si jo želijo, ženske pa si želijo biti takšne kot ona. Zvezdnica iz serije Oglaševalci Christina Hendricks je najbolj seksi sirena v Hollywoodu. Cosmu je zaupala skrivnosti svoje privlačnosti in svojo življenjsko zgodbo, ki je kot iz pravljice.

Christina Hendricks (foto: James Whitehead) James Whitehead
14. 5. 2012

Cheryl Cole? Pff. Blake Lively? Pozabi. Edina ženska, ki bi ji bile rade – že vse od fotografiranja za naslovnico dalje – podobne, je Christina Hendricks.

Ne le da je tako lepa, da ti čeljust pade dol (še toliko bolj v živo, kar je prava redkost), ampak ima tudi obline, ki se zdijo ženskam – nedvom­no tudi nekaterim moškim – naravnost za zjokat. Ker je poleg vsega še pametna, uspešna in docela očarljiva, je res ne bi mogli bolj občudovati.

"Še vedno sem brez besed," se zahihita, ko jo vprašamo, kaj si misli o tem, da jo imajo za najbolj seksi žensko na svetu.

"Zelo mi laska in me hkrati preseneča, saj ob začetku snemanja Oglaševalcev nisem niti za trenutek pomislila, da me bodo ljudje opisovali s pridevnikoma seksi ali pin-up. Seveda pa se ob tem zelo zabava moj mož." (Geoffrey Arend, 500 dni s Summer, op. a.)

Vivienne Westwood pravi, da je utelešenje lepote, omenila pa jo je celo britanska ministrica Lynne Featherstone: "Christina Hendricks je res čudovita. Vzornica z oblinami. To ne bi smelo biti nekaj tako neobičajnega."

Eno torej brez dvoma drži: Christina je resnično resnična hollywoodska igralka. Kljub vsemu pa je Christina veliko več kot le njen vroči videz. K njenemu uspehu je deloma pripomogel eden najboljših ženskih televizijskih likov, Joan Holloway Harris iz Oglaševalcev (še nisi gledala?!), v večjem delu pa ga gre pripisati njenemu trudu in času, ki ga je pripravljena vložiti, da doseže tisto, k čemur stremi.

"Če bi bila zaposlena v tak­šni pisarni kot Joan, bi bila jaz tista, ki na polno dela, a se tudi na polno zabava!"

S Cosmom se je pogovorila o vsem, kar je seksi: poklepetali smo o samozavesti in o tisti besedi, ki se začne na L.

Kaj je zate seksi?

"Seksi sta samozavest in individualizem. Ne  morem umakniti pogleda z žensk, ki jih lahko vidiš v mestih, kot so London, New York in Pariz ... Kako se nosijo, kako so urejene in tako edinstvene. Da si lahko seksi, moraš imeti značaj in se ga tudi dobro zavedati."

Kaj pa se zdi seksi moškim?

(Smeh, op. a.) "Takoj vam lahko naštejem pet stvari. Seveda moškim videz pomeni več kot ženskam, toda govorimo le o začetni privlačnosti. Mislim, da jim na koncu kljub vsemu največ pomeni tisto, kar največ pomeni tudi nam: smisel za humor in da imaš nekoga, s komer se lahko pogovarjaš."

Kaj moški pričakujejo od razmerja?

"Bog, če bi poznala odgovor na to vprašanje, bi bila zdajle na policah moja knjižna uspešnica! Rada verjamem, da si moški in ženske v bistvu želimo enako: da bi nas razumeli, nas spoštovali in skrbeli za nas. Seveda lahko poskrbimo sami zase, a si kljub vsemu želimo, da bi za nas hotel poskrbeti nekdo drug."

Kaj pa je seksi na moških?

"Samozavest, smisel za humor. Zelo mi je tudi všeč, če ima moški dobre prijatelje. To pomeni, da ima dober značaj. Nadvse privlačno."

Z Geoffreyjem si se poročila leta 2009. Kako sta se spoznala?

"Prek Vincenta Kartheiserja, ki v Oglaševalcih igra Peta Campbella. Vinnie je nekaj prijateljev, vključno z mano, povabil v Magic Castle. Ko je vstopil Geoffrey, je takoj vzbudil mojo pozornost. Njegovi bujni lasje so bili čisto razmršeni. Zamujal je in vsi so ga čakali. Imel je neko posebno energijo."

Torej je bila ljubezen na prvi pogled?

"Ja, čeprav sva oba pred kratkim prekinila zvezo, zato nisva bila čisto pripravljena na kaj takšnega. Bil je očarljiv, duhovit in na njem je bilo nekaj magnetno privlačnega. Njegovo številko sem dobila pod pretvezo, da bova zagotovo dobra prijatelja. Takoj ko sem prišla domov, sem ga poiskala na Googlu." (smeh, op. a.)

In potem ... ?

"Vsakokrat, ko sem se dobila s prijatelji, sem uporabila izgovor, da ga preprosto morajo spoznati, ker je tako super. Potem sem ga seveda poklicala, češ da gremo s prijatelji na večerjo in naj se nam pridruži. Mislim, da je prišel čisto vsakič. Nekaj tednov pozneje sva se odločila, da bi rada več časa preživela skupaj."

Koliko časa je trajalo, da si mu izpovedala ljubezen?

"Ne dolgo. In izpovedala sem mu jo tako nerodno. Rekla sem: "Ob tebi si zaželim, da bi imela družino." Malo sem ga prestrašila. Na srečo ne toliko, da bi zbežal!"

Katera je najbolj romantična stvar, kar jih je kdaj naredil?

"Snubitev. V New Yorku je neka restavracija Il Buco, kamor rada zahajam že leta. To je bila zame prva boljša restavracija, zato sem šla tja vsakokrat, ko sem prihranila dovolj denarja za večerjo zunaj. Povabila sem ga tja in mu povedala, da imam že leta oko na njihovem lestencu. Bil naj bi naprodaj, a je bila lastnica tako navezana nanj, da ga ni in ni mogla prodati. To sem mu omenila čisto mimogrede. Eno leto zatem sem vstopila v najino stanovanje v Los Angelesu in tam je bil: lestenec je visel s stropa. Soba je bila polna rož, igrala je moja najljubša pesem in on je bil na kolenih."

Kakšna pa je bila vajina poroka?

"Popolna. Kar ponovila bi jo! Imela sva jo v restavraciji, o kateri sem govorila, kar je bilo noro, saj si nisem nikoli mislila, da se bom lahko tam poročila. Bilo je kakšnih 70 povabljencev. V začetku sta igrala harmonikar in violinist, pozneje pa džezovska skupina. Prvi ples sva zaplesala na The Origin of Love iz muzikala Hedwig And The Angry Inch, ki se zdi vsem blazno čudna, nama pa je všeč!"

Kaj pa obleka?

"Bila je klasična obleka oblikovalke Caroline Herrere z izrezom v obliki srca in vintage dodatkom zadaj pod pasom. Bila je tudi edina, ki sem jo pomerila! Ko sem izbirala obleko za zlati globus, so mi predlagali, naj pomerim še to. Bila je popolna."

So se po poroki stvari med vama kako spremenile?

"Lahko bi rekla, da sem postala do njega bolj skrbna. Mogoče sem začutila, da moram zdaj, ko bo za vedno ob meni, poskrbeti, da bo zdrav, nahranjen, oblečen in ljubljen. Povezava med nama se je okrepila. Nekaj je na tem, da pred vso družino naznaniš in proslaviš to zavezo, ki tako nekako postane bolj stvarna."

Tvoj oče je Britanec, mar ne?

"Rodil se je v Birminghamu, a se je že zelo mlad preselil v ZDA in so ga naturalizirali, ker je bil v ameriški vojski. Ko sem odraš­čala, smo se veliko selili. Rodila sem se v Teneseeju, a sem živela v Georgii, Oregonu, Idahu in Virginii. Po srednji šoli sem se preselila v New York in nato v London, kjer sem v devetdesetih živela kakšno leto. Zdaj živim v Los Angelesu, ko pa me ljudje vprašajo, od kod sem, rečem, da sem iz Idaha. Tam so doma moji najlepši spomini."

Kako to?

"Ker smo se tako veliko selili, se je moja mama odločila, da nas angažira v amaters­kem gledališču. Tam sem odkrila igranje in ples ter dobila nekaj neverjetnih prijateljev. Dobro je vplivalo na mojo samozavest, dejstvo, da sem bila v stiku z različnimi starostnimi skupinami, pa je močno vplivalo na moje življenje. Šole sploh nisem marala. Spravljali so se name, ker sem bila drugačna, še posebej, ko smo se preselili v Virginio, kjer so bili otroci veliko bolj zreli od mene. Dandanes imajo drugačnost pogosto za nekaj dobrega, a takrat še ni bilo tako."

Kdaj so se tvoji starši ločili?

"Ko sem maturirala. To ni posebej vplivalo name. Že lep časa se nista razumela, zato sem si mislila: Ločita se že enkrat. Rešita se."

Je to spremenilo tvoj pogled na ljubezen in zakon?

"Morda. Močno verjamem v zakon in to, da se je treba zanj potruditi. Starši mojega moža so še vedno skupaj in to mi je zelo všeč. Seveda pa si ne bi želela, da bi moji starši ostali skupaj za vsako ceno."

Kakšni pa so tvoji prijatelji?

"Poznam veliko čudovitih žensk, imam pa šest ali sedem boljših prijateljic, ki jih poznam že kakšnih 14 let. Vedno si pomagamo. Tri med njimi so bile moje poročne družice. Vsaka ima svoje vrline. Jaz sem tiste vrste prijateljica, ki jo lahko pokličeš kadarkoli, naj bo dan ali noč, in bom prišla. To je ena izmed stvari, na katere sem najbolj ponosna. Res znam biti dobra prijateljica, tudi svojemu možu in družini. Name se lahko zaneseš!"

Zdaj pa več o Oglaševalcih. Vse punce iz uredništva Cosma smo navdušene nad tabo ...

"Hvala! No, med raziskovanjem za Oglaševalce sem prebrala tudi knjigo Sex And The Single Girl, ki je izšla leta 1962 (avtorica Helen Gurley Brown, nekdanja glavna urednica Cosmopolitana International). Premišljevali smo, da bi moj lik zagotovo upošteval njen nasvet in ga prenesel naprej. Ko sem začela brati, sem bila šokirana. Nameravala sem jo samo prelistati, če bi našla kaj relevant­nega za svoj lik, potem pa je bilo na vsaki strani kaj, kar bi lahko uporabila!"

Ali je upodabljanje Joan vneslo novo iskro v tvoje življenje?

"Njena samozavest me je veliko naučila. Pa tudi to, kako dobro zna skriti, da se ne počutim krasno prav v vsakem trenutku."

Meniš, da bi jo moški, ki bi imeli priležnice, kot jih imajo v Oglaševalcih, tudi danes odnesli tako brez posledic?

"Veliko moških ima ljubice! Ta hrepenenja so nekaj tako živalskega. Moški in ženske smo si različni. Odkar smo začeli snemati Oglaševalce, kroži ta šala: 'Mar ne bi bilo krasno, če bi bila šestdeseta in bi lahko pili in varali, kolikor bi hoteli?' Gre za fantazijo, da bi lahko bili poredni brez vsakršnih posledic."

Besedilo: Lizzi Hosking, fotografije: James Whitehead

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri