Spoznaj izjemno SLOVENSKO nogometašico, ki se brez težav kosa z moškimi kolegi!

Čeprav je ženski nogomet na naših tleh še v senci moškega, imamo tudi v naši izbrani vrsti nekaj izjemnih igralk, ki se brez težav kosajo z moškimi kolegi. Ena izmed teh je tudi Lara Prašnikar.

Spoznaj izjemno SLOVENSKO nogometašico, ki se brez težav kosa z moškimi kolegi! (foto: Igor Zaplatil) Igor Zaplatil
6. 8. 2017

Lara Prašnikar je pred letom dni podpisala pogodbo z evropskim nogometnim velikanom Turbine Postdam, velike sanje pa so se ji uresničile s sprejemom v reprezentanco.

Po uspešni sezoni na nemških zelenicah se je simpatična rjavolaska morala spopasti še z maturo in zdaj se bo lahko v celoti posvetila nogometu, še prej pa jo čaka zaslužen počitek.

Osemnajstletno Laro smo ujeli ravno po enem izmed maturitetnih izpitov, ko je lahko že malo lažje zadihala, za še bolj prijetno atmosfero pa smo se odpravili kar na nogometno zelenico. Tam se namreč počuti najbolj domače, saj se za nogometno žogo podi že vse od malih nog.

Njen oče, nekdanji selektor slovenske nogometne reprezentance Bojan Prašnikar, je že kmalu opazil hčerino veliko ljubezen do nogometa, saj je raje kot risanke spremljala nogometne tekme, počitnice pa preživljala na sosednjem nogometnem igrišču, kjer je pobirala žoge. Tudi danes ni nič drugače, saj njena ljubezen do tega športa tudi po vseh teh letih ni ugasnila.

 

I miss this #playing #improving #1dayleft

A post shared by Lara Prašnikar (@larap24snikar) on

"Po končani maturi bi se vsaj za leto dni rada posvetila nogometu, potem pa bom nadaljevala študij. V ženskem nogometu si namreč samo s plačo ne moreš zagotoviti lepega prihodka za vse življenje. V moškem je vendarle drugače,” nam pove Lara in nadaljuje: “Ko si mlad, misliš le na nogomet. Z odraščanjem pa ugotoviš, da to vendarle ni vse. Tudi šola je namreč pomemben del življenja.”

Svojo uspešno nogometno pot ves čas združuje s šolanjem, ki ga ni opustila niti pred letom dni, ko je podpisala profesionalno pogodbo s potsdamskim klubom. Šolo je opravljala kar na daljavo. Bila je sicer prva punca v moškem nogometnem razredu, kar pa je po njenem mnenju velik privilegij.

 

Don't waste your time chasing things that will never be beneficial to your future. #lifequote #livingmylife #servus #Berlin

A post shared by Lara Prašnikar (@larap24snikar) on

“Vsi profesorji so me imeli radi, vendar pa mi zato niso kaj dosti pogledali skozi prste. Velikokrat so mi zaupali, da sem kot dekle kar nekoliko spremenila razred, saj so moji sošolci postali bolj umirjeni,” iskreno pove nogometašica, ki pa zaradi športnih obveznosti vseeno ni mogla v popolnosti užiti zadnjega leta srednje šole.

Zaradi tekem v nemškem prvenstvu je namreč izpustila maturantski ples. To pa ni edino odrekanje za dekle v nogometnih vodah, saj so razlike med spoloma v nogometu resnično ogromne.

 

#Istriacup

A post shared by Lara Prašnikar (@larap24snikar) on

“Že ob pogledu na plačilno lestvico ti je hitro jasno. Moji soigralki sta olimpijski prvakinji, pa vendar si upam trditi, da njuna plača ni niti najmanj blizu plači Cristiana Ronalda. Čeprav spadata med najboljše igralke na svetu. Ženski nogomet je v Nemčiji dobro medijsko podprt in želela bi, da bi bilo tudi v Sloveniji tako.

Na naše tekme nas spremljajo velike množice navijačev, čeprav gostujemo nekaj sto kilometrov daleč. Tam vidiš, kaj so pravi navijači, ki te spremljajo v dobrem in v slabem. V Sloveniji na žalost ni tako, saj številni navijači pljuvajo po klubu že po nekaj slabših rezultatih,” žalostno pove Lara, katere vzornika sta sicer zvezdnik Barcelone Lionel Messi in Cesc Fabregas, sicer pa je tudi sama velika navijačica katalonskega velikana.

 

Every game is a new opportunity to get closer to success. Always give your best #SLOWA

A post shared by Lara Prašnikar (@larap24snikar) on

Že kot otrok je vzornike iskala v moškem nogometu, saj ženskega vse do profesionalne poti ni prav pogosto spremljala.

 “Tudi ko sem opravila preizkus v klubu, sem poznala le nekaj pomembnejših igralk. Zdaj sem kar ponosna tako na svoje nasprotnice kot na soigralke. Brez težav bi se kosale z moškimi,” za konec doda nogometašica, o kateri bomo v prihodnosti zagotovo še veliko slišali.

Napisala Nika Arsovski za Story
Fotografije Igor Zaplatil

Preberi še: Cristiano Ronaldo pred kratkim svetu razkril TO čudovito stvar!

Priporočamo tudi: FOTO: Katarina Čas razkrila, v čigavi družbi je letos preživljala počitnice