Spoznaj glasbenico Katjo Šulc

Pevka Katja Šulc je pravkar izdala svoj prvenec Twisted delight, na katerem boš našla deset pesmi, zavitih v ljubezen.

Katja Šulc (foto: Peter Giodani) Peter Giodani
22. 4. 2013

A ljubezenske tematike, kot pravi sama, ni načrtovala. "Tako se je zgodilo na pesniških delavnicah, najlažje mi je bilo izpisovati čustvena stanja. Besedila zajemajo različne plati ljubezni in ljubezenskih stanj, ki so se mi zgodila. Vmes so želje, domišljija, hrepenenja in vse, kar spada zraven," pravi Katja.

Poleg uglasbene poezije (leta 2008 je uglasbila pesmi Mile Kačič) in urbane elektronske pop glasbe pa se spogleduje tudi s šansonom. Leta 2011 je s skladbo Na poti domov avtorja Nina de Glerie zmagala na Festivalu slovenskega šansona.

"Ta zgodba se je razvila zelo spontano, jaz sem pomislila na Nina, on name, imel je pesem zame in smo šli na festival. Bila je tako lepa in enkratna izkušnja, da ne vem, ali bi jo šla ponavljat. Sicer pa s šansoni še vedno koncertiram v akustičnem kvartetu, kjer šanson prepletam z džezom," je še povedala v intervjuju, ki si ga lahko v celoti prebereš s klikom na: Katja Šulc: "Ljubezen je sprevrnjen užitek".

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri