Špela Jereb: Kritik je vajena

Od Playboyeve zajčice in 'diamantke' do dela na televiziji.

Špela Jereb (foto: Aleš Pavletič) Aleš Pavletič
10. 2. 2014

Špela Jereb je v mladosti sanjala o povsem drugačni karieri, pa jo je življenje popeljalo na drugo pot. Ko se je odločila malce oddaljiti se od medijev, je prišla ponudba s Planet TV-ja in postala je voditeljica vremena. Pravi, da se je od takrat veliko naučila in v letu in pol usvojila dovolj izkušenj, da se lahko brez strahu sooči z novim izzivom - vodenjem oddaje O.

Od vremenarke do voditeljice oddaje O ... Ste že od nekdaj sanjali o vodenju svoje oddaje?

Joj, sploh ne. Že ponudba za vodenje vremena je prišla čisto nepričakovano, prav tako pa tudi oddaja O. Kot otrok sem si želela postati vzgojiteljica predšolskih otrok, zdaj je tak tudi moj naziv po opravljeni fakulteti, ali frizerka. Delo v vrtcu bo name še malo počakalo. Kot voditeljica se v tem trenutku počutim super.

Se kaj bojite vnovične medij­ske pozornosti in kritikov, ki običajno pridejo trkati na vrata v trenutku, ko se vam odpirajo nova?

Tega sem nekako že vajena. Mogoče ne v tolikšni meri kot zdaj. Za zdaj so me v glavnem spremljale precej pozitivne izkušnje. Seveda pa pričakujem tudi kritike. Če bodo te resnične in upravičene, se jih bom z veseljem potrudila odpraviti in se izboljšati. Ne glede na vse, sem v tem novinec in se še vedno učim. Res pa je, da to počnem z veseljem, tako da je napredek precej hiter. Če samo pomislim, kako zelena sem bila pred letom in pol, ko sem se učila napovedovanja vremena, se lahko samo nasmehnem, saj vem, koliko sem napredovala.

Rekli ste, da fanta še nimate in da je vaša največja ljubezen kužek Toto. Si sploh želite družino ali je kariera na prvem mestu?

Sem bolj družinski tip človeka in res si želim družino. To mi je v življenju največja vrednota, ki jo je težko vzdrževati. Mislim, da je v današnjem svetu lažje narediti kariero, kot pa obdržati družino skupaj. Zato si mogoče tega tako močno želim. Ampak moj fant bo še prišel, za zdaj se zaradi tega ne obremenjujem, niti ga ne iščem, tako da imam čas, da se posvetim karieri.

Verjamete v ljubezen na prvi pogled?

Hmmm ... Ko se mi bo zgodila, bom zagotovo verjela.

Česa ne bi nikoli storili oziroma žrtvovali zaradi kariere?

Nikoli ne bi šla prek svojih načel. Ni ga denarja, da bi prevarala samo sebe in se potem zjutraj ne bi mogla pogledati v ogledalo. Na koncu dneva največ štejeta čista vest in notranji mir, ne pa denar v denarnici.

Kakšen je vaš življenjski moto?

Živi vsak dan, kot da je zadnji, ljubi, imej rad sebe, odpuščaj in se smej.

Naštejte nekaj osebnostnih lastnosti, po katerih vas lahko spoznamo?

Dobrovoljnost, nasmejanost, optimizem in naivnost.

Bi rekli, da ste perfekcio­nistka?

Odvisno kje. Pri svojem delu sem rada natančna in dosledna, če s posnetkom nisem zadovoljna, imam kar malo slab dan. A na televiziji imamo to srečo, da imamo že naslednji dan novo oddajo, kjer se potem še bolj potrudiš, da si lahko ob koncu dneva zadovoljen.

Kaj vam pomeni največ v življenju in kdo vas najbolj navdihuje?

Moja družina.

Manja Plešnar za revijo Nova