Špela in Robert Kranjec iskreno spregovorila o TEŽKI POTI do starševstva

Da sta Špela in Robi Kranjec s svojo ljubko Piko najsrečnejša starša pod soncem, nam je jasno že vse odkar sta postala starša. A za veseljem se skriva tudi težka zgodba, ki sta jo zaupala avtorju knjige Slovenci v dnevnih sobah, Janu Golji.

Špela in Robert Kranjec iskreno spregovorila o TEŽKI POTI do starševstva (foto: Goran Atley) Goran Atley
29. 1. 2023

Knjiga z zgodbami prepoznavnih in manj prepoznavnih Slovencev je izšla že pred leti, med drugim pa je avtor Jan Golja na Facebook strani Slovenci v dnevnih sobah predstavil del čustvene zgodbe Špele in Robija Kranjca, ki sta jo v preteklih letih prehodila na poti do starševstva.

"Takoj začutim, kje sem, kdo so. Družina, polna iskrene ljubezni, družina, ki ima na prvem mestu družinskost."

"Za vrati z napisom Kranjec ni svetovnega prvaka, ni zvezde, ampak oče Robi, mati Špela in hči Pika."

"Izpod čela večkrat pogledam Špelo in Robija, kako opazujeta njuno Piko. Kako ponosna sta, kako vesela sta, kako srečni, kako povezani so. Kako je tukaj vse pristno," je v delčku iz knjige, objavljenem na Facebooku, zapisal Jan.

"Dnevi so bolj polni in radostni, odkar nama je življenje obarvala najina krasna deklica Pika," je Robi pred časom priznal naši novinarki in dodal, da ga je staršev­stvo naučilo potrpežljivosti, prav tako pa je vplivalo tudi na njegovo lestvico prioritet.

"Stvari, ki so se mi včasih zdele pomembne, se mi danes ne zdijo več," je namreč povedal Robi, ki je prvi stik za posvojitev dobil prek modne oblikovalke Maje Štamol Droljc in njenega moža.

"Bila sta prva posvojitelja otroka iz Gvineje Bissaua in tudi pri nas se je tako nekako vse skupaj začelo. Sicer pa sva, podobno kot Maja in njen soprog, tudi midva deklico posvojila neposredno od njene biološke mame," je pojasnil športnik in dodal, da sta Afrika in njihova kultura še vedno velik del njihovih življenj.

"Piki sva povedala, da ima tam dve sestrici in teto, ki jo je nosila v trebuščku in jo je imela brezmejno rada. Smo v rednih stikih z osebo, ki nam je tam pomagala pri prevodih na sodiščih in nam, prav tako kot mi njej, pošilja slike Pikine afriške družine."

"Smo tudi v video stikih in redno pošiljamo šolske potrebščine ter oblačila za njeni sestrici," je povedal in dodal, da tudi sama velikokrat postavi kakšno vprašanje."

"O tem se stalno pogovarjamo. V Sloveniji ima tudi krvnega bratranca in sestrični. Ve, da je temnopolta, ker se je rodila v Afriki. Pravi, da je čokoladna princesa." 

A kot je Janu Golji za omenjeno knjigo povedala Robijeva izbranka Špela, je bila pot do takšne sreče dolga in težka. Polna težkih trenutkov. Upanj, da bosta končno postala starša. Bilo je veliko dni, ko sta se spraševala, zakaj. Zakaj ravno ona dva.

"Življenje je dobilo smisel, življenje ima drugo vrednost. Kako hudo mi je bilo, ko sva z Robijem čakala, da pride. Minute so bile dolge celo življenje. Vedela sem, da je tam daleč, da je že najina. Čakala sva, da bo tukaj, da bo z nama v dnevni. In je prišla," je še povedala.

Fotografije: Goran Antley

Preberi še: Recept: Kako pripraviš najbolj njamiii pico na planetu? TAKO!

Priporočamo tudi: Jamie Dornan je odkrito spregovoril o snemanju VROOOOČIH prizorov z Dakoto Johnson