Špela Grošelj: Še vedno je malo nora in sproščena

Pevka Špela Grošelj, ki je pred dnevi izdala novo pesem Češnja na torti,  je kljub nekaterim očitkom, da se je umirila, še vedno divja deklina.

Špela Grošelj (foto: Radan Moćić) Radan Moćić
3. 5. 2013

Čeprav je Špela te dni polno zasedena, si je z veseljem vzela čas za nas. Ob hladni limonadi smo z odprtimi kartami na mizi izvedeli vse sočne podrobnosti in razčistili nekatere govorice, ki krožijo o pevki. Iskreno je spregovorila o ljubezni, o ponovni zaroki z Bojanom, o njenem delu in o tem, da se je umirila, pa tudi o kilogramih.

Zadnje čase ste se popolnoma umirili. Kaj je razlog?

Haha, to pa sploh ni res! Dvomim, da se bom kdaj umirila, sem precej divja deklina in tisti, ki me dobro poznajo, vedo, kako znam biti 'nora'. (smeh) Je pa res, da nisem veliko prisotna na družabnih dogodkih, ker se enostavno boljše zabavam v krogu svojih ljudi. Tistih, ki so iskreni in s katerimi je vedno zabavno in pred katerimi sem lahko 100-odstotno jaz. Malo nora, sproščena Špela.

Niste spet toliko stari, da bi lahko rekli, da ste prestari za vse žure ...

Kot sem rekla, žuri so bili, žuri bodo, le na drugačen način in z drugimi ljudmi. Pa tudi za staro se pri rosnih 28 še nimam. (smeh)

Zaprli ste se tudi v studio in posneli novo pesem Češnja na torti. Zelo pomenljiv naslov, ampak vseeno, o čem pravzaprav govori?

Češnja na torti je lahkotna, pomladno-poletna skladba, ki govori o ljubezni med fantom in punco, ki je neobremenjujoča, iskrena ... Pozitivno besedilo in glasba sta tisto, kar definira mojo Češnjo na torti.

Morda sebe gledate kot češnjo na torti? Tisto piko na i ...

Kdo pa je rekel, da pojem o sebi? Ampak ja, verjetno sem tudi jaz komu 'češnja na torti'. (smeh)

Glede na to, da imate v bližini doma tudi slaščičarno, kolikokrat na teden si privoščite sladke pregrehe?

Uf, pri sosedovih že nekaj časa nisem bila, čeprav imajo zelo dobre torte. (smeh) Trudim se biti dosledna, kar se hrane in športa tiče. Vsaj med tednom. Vikendi me potem nekoliko iztirijo zaradi nastopov in kakšnih žurov, ampak tudi na vikende bom morala začeti paziti, ker se bliža sezona kopalk. (smeh) Jaz pa bi rada še nekoliko oblikovala telo, tako da bo zdaj na jedilniku Nupo ...

Bo to edina pesem v teh dneh ali boste pred poletjem izdali še kakšno 'sočno'?

Moja Češnja na torti je zunaj komaj en teden, zato je še veliko dela okoli skladbe, razmišljamo tudi o videospotu, obeta pa se še eno glasbeno sodelovanje. Ampak se še dogovarjamo, zato kaj več o tem, ko bodo stvari jasne. Tako da bom do jeseni ves svoj čas in energijo posvetila Češnji na torti.

Glede na pomlad ste tudi noro zaljubljeni in to v nekdanjega zaročenca Bojana. Razčistimo, kaj se je v resnici zgodilo, da sta spet skupaj?

V bistvu ni kaj dosti za razčistiti. Če je med dvema tudi po enem letu pavze še vedno prisotna močna energija, obstaja možnost, da spet prideta skupaj. (smeh) Med nama ljubezen nikoli ni bila vprašljiva, pač pa sva si bila (in sva si še vedno) precej različna. Le da zdaj na te razlike drugače gledava in jih zaenkrat uspešno tolerirava.

Se nam torej obeta obnovitev zaroke?

Pojma nimam. Nisva nič govorila o tem (smeh)

Ampak živita pa skupaj ali še vedno ločeno? Vi v Domžalah, Bojan v Mariboru?

Ja, oba imava svoje stanovanje na svojem koncu Slovenije, ampak vseeno preživiva kar nekaj časa skupaj. Seveda pa še vedno postavljam kvaliteto pred kvantiteto.

Nekateri vam kdaj radi očitajo, da nič ne delate, a v resnici to ne drži. Kaj poleg glasbe torej še delate?

A res? Meni še nihče ni tega očital. Verjetno zato, ker po navadi najbolj radi očitajo tisti, ki ne poznajo ne človeka, ki mu očitajo, ne njegovega dela, in potem je najlažje reči, da nič ne dela! (smeh) Sicer pa so vsi podatki o mojem delu in prihodkih javni in relativno lahko dostopni. Poleg svojih nastopov sem redno zaposlena na TV Golica, kjer z majem začenjamo novo sezono oddaj Gospodinje pojejo. Tam smo ena srečna družina, v kateri smo sami veseljaki. In ravno v soboto smo veseljačili na direktorjevi poroki. Toliko tudi o tem, da ne žuram. (smeh)

Kaj pa nastopi? Veliko glasbenikov se pritožuje, da je trenutno nastopov zelo malo. Vi še nastopate tako kot nekoč?

Trenutna situacija v svetu in v Sloveniji se seveda pozna tudi v naši branži. Ne bi rekla, da je dosti manj nastopov kot npr. pred dvema letoma, je pa res, da zdaj delam več za tisti denar izpred dveh let. Ampak glede na to, da je glasba moja največja ljubezen, na to ne gledam kot na službo, pač pa na užitek, ki pa – da ne bo pomote – terja precej energije, razmišljanja, načrtovanja, investiranja ...

V zadnjem času ste spet postali suhica. Številni o vas govorijo, da ste se zaradi hujšanja 'na hitro postarali' v obraz. Komentar?

Hahaha, nikoli ne bom vsem všeč, to mi je jasno. Prej sem bila menda bunka, zdaj sem se postarala v obraz, nihče pa ne pomisli, da sem že vsega skupaj 11 let na glasbeni sceni in da, hvala bogu, da sem videti v obraz starejša kot pri 17, ko sem začela s 'foxycami'. Tako da EMŠO je tisti, ki mi je spremenil obraz. Je pa res, da je za obraz in za gube bolje, če si poln. Se pa staranja zavedam in sem vsaj enkrat letno pri kozmetiki Fabjan, kjer mi naredijo diamantni piling, mezoterapijo in druge nege obraza. Tako da gub niti nimam, je pa obraz videti drugače kot prej, ko sem imela 16 kilogramov več.

Že veste, kam boste šli na dopust?

Ravno v teh dneh načrtujem poletni dopust, ker ga je treba uskladiti s poletnimi termini nastopov, ampak kot kaže, se bo našla luknja za skok čez lužo. (smeh) Komaj čakam!

Nejc Simšič za revijo Nova

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri