Šokantna izpoved Kelly LeBrock

Kelly LeBrock, nepozabna ženska v rdečem, ki je obeležila milijone moških pubertet, je v ekskluzivnem intervjuju za spletni portal časnika Daily Mail prvič razkrila, kako visoko ceno je plačala za slavo, ki ji jo je prinesla lepota, in kako so mamila ter umazana ločitev od Stevena Seagala skoraj uničili njeno življenje.

Romantična komedija Ženska v rdečem je postala prava senzacija. (foto: profimedia) profimedia
8. 9. 2013

Ikona osemdesetih let, zvezda filmskih uspešnic Ženska v rdečem in Ta čudna znanost, je ostala v spominu kot ena izmed najbolj seksi žensk na svetu.

Vsi pa so pozabili na pravo Kelly LeBrock, igralko in manekenko, ki jo je težkih devet let zakona z akcijskim herojem Stevenom Seagalom tako uničilo, da se je umaknila na svoj velikanski ranč v Santa Barbari in se šele pred kratkim, pri 53 letih, ponovno pojavila v javnosti.

Od manekenke do igralke

Izpoved Kelly LeBrock je del njene bitke za vrnitev v normalo.

"Priznam, postala sem puščavnica," je rekla in dodala:

"Moja ločitev od Stevena je bila zelo umazana, detajli so bili v vseh poročilih. Nisem hotela, da bi moji otroci to gledali, preprosto sem vse televizorje vrgla iz hiše. Odšla sem iz Los Angelesa in odpeljala tudi otroke, da so odraščali z resničnimi ljudmi, z otroki delavcev, vodovodnih inštalaterjev, s pravimi družinskimi ljudmi."

Kelly se je s Stevenom poročila, ko sta bila oba na vrhuncu slave. Bila sta zlati par hollywoodske komerciale. Bila pa sta tudi dva povsem drugačna, sprta svetova. Kelly je avtentična in prefinjena ženska. Rojena je v New Yorku, njena mama je Mary Cecilia Traynor, Irka iz Škotske, oče pa uspešni poslovnež Harold Arthur LeBrock. Pri petih letih se je njena družina preselila v London. Tam sta njena starša odprla dve umetniški galeriji, Kelly pa se je šolala v internatu v Sussexu. Že pri 15 letih je začela pozirati fotografom:

"Običajna zgodba. Bila sem na zabavi, kjer me je videl neki sluzasti starec in ugotovil, da sem lepa. Sploh se še nisem dobro zavedla, ko sem že bila na letalu za Sejšele, kjer me je čakalo snemanje reklame za British Airways. Oče mi je hitro našel agenta in na moje presenečenje se je moja mane­kenska kariera začela takoj. Postala sem nov obraz mode sedemdesetih."

Selitev v New York

In dejansko je bila instantna senzacija. Bila je v epicentru londonskega življenja, a to je bila scena, na kateri je vladalo samo eno – mamila:

"Odločila sem se za selitev v New York, da bi ostala živa, a ne vem, kako sem sploh lahko mislila, da bom tam varnejša."

V Velikem jabolku je še naprej uživala mamila, in ko je s 65 kilogramov padla na 45, je njena agentka Eileen Ford, legendarna ustanoviteljica modne agencije Ford, nemudoma poklicala Kellyjino mamo in ji ukazala:

"Takoj pridite sem!"

Kelly je mamo odpeljala v razvpiti studio 54, kjer sta plesali celo noč:

"Mama ni imela pojma, od kod mi toliko energije. V Londonu sem živela zaščiteno pred resničnim svetom, v Ameriki pa sem bila sama, kar me je plašilo. V Angliji smo bili vsi iskreni in vljudni, kar naenkrat pa sem se znašla v Ameriki, ki je bila zame tuja dežela, polna nevarnih ljudi. Vsega sem se bala."

Ker ni več mogla gledati samouničevanja svojih slavnih in lepih prijateljev, se je odločila za spremembo kariere: "Nisem se hotela navleči na heroin in umreti kot moji prijatelji. Odločila sem se spremeniti način življenja in se posvetiti naslednji očitni izbiri, snemanju filmov."

Vse življenje so jo posiljevali

Leta 1987 jo je med potjo na Japonsko njen piarovec Dick Gutman spoznal s šampionom borilnih veščin Stevenom Seagalom, ki je takrat upal, da si bo na Japonskem ustvaril igralsko kariero:

"Z njim sem se nekajkrat pogovarjala po telefonu in se pripravljala na to, da se ga znebim. Kljub vsemu pa sem pristala na tisto eno pijačo, prvo in zadnjo. Ko je prišel v mojo sobo, sem odprla vrata, on pa je le stal. Visok, čeden, vitek, tekoče je govoril japonsko, obvladal je akupunkturo, kiropraktiko, pel je, igral kitaro in bobne, znal je risati ..."

Zdelo se ji je, da zna ta človek vse, zanjo je bil renesančni moški, v katerega se je zaljubila kot še nikoli prej. Toda že od začetka zveze ji je bilo jasno, da bodo nastopile težave. Še preden se je zavedla, se je romanca z njim spremenila v groz­ljivko. Seagal jo je psihično in fizično zlorabljal in leta 1988 je postalo tako hudo, da se je njun odnos za vedno spremenil in se končal z ločitvijo:

"Pisati o tej izkušnji je bilo neverjetno boleče, a resnica bo končno prišla na plano." Že julija bi morala iziti njena avtobiografija, v kate­ri razkriva, kaj vse je doživljala, vse pikantnosti o modni sceni, Hollywoodu in nesrečnem zakonu s Seagalom, a si je na koncu premislila in se ni odločila za objavo. Pred napovedanim izidom pa je dala šokantno izjavo, da so jo vse življenje posiljevali in spolno zlorabljali, a ni ničesar pojasnila.

Na vprašanja, ali jo je Seagal posilil v zakonu, se je odzvala tako, da se je nekako izognila odgovoru. Eden od razlogov za to je prav gotovo ta, da se želi izogniti morebitnim novim soočenjem z njim. Danes pravi, da je samo zaradi ljubezni do njunih treh otrok, Dominica, Annalize in Arisse, devet let vztrajala v tem travmatičnem zakonu.

Ločitev je bila zanjo še grozovitejša

"Po vsem tem nisem imela niti malo samozavesti. Sovražila sem samo sebe. Z Beverly Hillsa sem se preselila v Santa Barbaro."

Tam se je zdravila zaradi travm, pisala knjigo, urejala razkošen vrt in se ukvarjala s svojimi konji:

"Včasih grem spat ven, na travo, in to brez šotora. Samo jaz in moj konj pod zvezdnatim nebom. Dolga leta sem se tako bala, da si nisem upala biti niti pred hišo."

Zdaj se prerojena Kelly pripravlja na vrnitev pred kamere. Dobrodošla!