Sofía Vergara: Hčerka živinorejca je postala kraljica malih zaslonov

Še pred približno šestimi leti so le redki vedeli, kdo je Sofía Vergara. Ognjevita in temperamentna Kolumbijka je bila takrat namreč le ena od več tisoč lepotic, ki se poskušajo prebiti v prvi kakovostni razred hollywoodskih igralcev.

Sofía Vergara: Hčerka živinorejca je postala kraljica malih zaslonov (foto: Profimedia) Profimedia
10. 2. 2015

Čeprav je že od 17. leta v svetu šovbiznisa, revije za moške pa so jo več let redno uvrščale na sezname najbolj seksi žensk na svetu, je Sofía zares zaslovela šele pri 37 letih, ko je dobila vlogo v ABC-jevi seriji Sodobna družina.

Takrat verjetno nihče ni mogel predvideti, da bo serija postala globalna uspešnica, Sofía pa si ni upala niti sanjati, da bo zahvaljujoč vlogi temperamentne in seksi gospodinje Glorie Delgado-Pritchett čez noč postala zvezda.

Danes zasluži 325 tisoč dolarjev za eno samo epizodo, kar jo uvršča med najbolje plačane televizijske igralke na svetu, njeno bogastvo ocenjujejo na 37 milijonov ameriških zelencev, že zdaj pa je kristalno jasno, da bo njena poroka s kolegom Joejem Manganiellom eden od dogodkov leta.

Sofia

V nasprotju z večino slavnih parov pa Sofía in Joe svojih (poročnih) načrtov ne skrivata. Kolumbijka tudi na splošno svojega zasebnega življenja nikoli ni poskušala prikazati drugačnega, kot je v resnici. In v resnici je tako, da je v veliki meri podoben tipičnim latinskim žajfnicam.

Svet šovbiznisa je sprva ni zanimal

Danes 42-letna Sofía je odraščala kot ena od šestih otrok družine iz kolumbijskega mesta Barranquilla. Njena mama je bila gospodinja, oče pa živinorejec. Ko je bila stara 17 let, je prvič dobila angažma v televizijskem oglasu za pepsi.

Kljub temu pa je svet šovbiznisa takrat še ni pretirano zanimal, bolj se je posvečala študiju stomatologije. Prav v študentskem obdobju se je poročila s svojo srednješolsko ljubeznijo Joejem Gonzalezom, ki mu je pri 20 letih povila sina Manola.

Sofia

Njen zakon je po hitrem postopku razpadel in takrat je študij obesila na klin ter se preselila v Bogoto, kjer je začela delati kot model, dobila pa je tudi prvo vlogo v žajfnici.

Televizijska postaja Univisión ji je leta 1994 ponudila mesto voditeljice potujočega šova, ka­terega baza je bila v Miamiju, in lepotica je – v želji, da bi sinu ponudila boljše življenje, in v strahu pred vse večjim nasiljem tolp v Kolumbiji – ponudbo takoj sprejela.

Strah pred nasiljem v domovini se je izkazal za upravičenega, saj so ji leta 1998 ubili starejšega brata Rafaela, kar jo je močno prizadelo:

"Naša družina je uspešna in Rafael je vedel, da je tarča ugrabiteljev. Ob njem so bili vedno telesni stražarji, potem pa je šel nekega dne ven brez njih ..."

Že dve leti pozneje je sledil nov šok – diagnosticirali so ji raka na ščitnici, a na srečo v zelo zgodnjem stadiju.

Tudi njeno ljubezensko življenje ni bilo ravno rožnato. Sredi devetdesetih let je ljubila kralja nočne scene miamijskega South Beacha Chrisa Paciella, lastnika nočnih klubov, ki je imel zelo veliko zvez in poznanstev v svetu šovbiznisa, povezan pa je bil tudi z mafijo, in sicer z zloglasno Coso Nostro.

V obdobju, ko so Sofíi dia­gnosticirali raka, je bil obtožen ropa in umora gospodinje Judith Shemtov, in takrat je njegova draga kot varščino ponudila svoj dom, vreden 15 milijonov dolarjev, in mu ves čas sojenja zvesto stala ob strani. Končalo se je tako, da je priznal svojo vpletenost v umor, ker je kot priča sodeloval z oblastmi, pa je dobil milo, le desetletno zaporno kazen.

Sofía je že od nekdaj zelo vdana oseba, zato ni čudno, da ima še vedno istega menedžerja kot na začetku kariere, svojega mlajšega brata Julia pa je dolga leta poskušala izvleči iz pekla mamil, kar ji je na srečo tudi uspelo.

Ko sta se s Paciellom razšla, naj bi ljubila nekdanjega šefa narko mafije Andresa Lópeza, leta 2005 pa se je s sinom preselila v Los Angeles in kmalu spoznala Toma Cruisea. Hollywoodski zvezdnik je bil povsem očaran nad njo in če ne bi bila zagrizena katoličanka, bi bila danes najverjetneje gospa Cruise.

Ker je bila prepričana, da bo končala v peklu, če bo sprejela scientologijo, na katero prisega Tom, sta ubrala vsak svojo pot.

Ko je leta 2009 začela igrati v seriji Sodobna družina, se ji je življenje povsem spremenilo, tako poslovno kot zasebno. Lani se je po triletnem turbulentnem razmerju razšla z zaročencem, poslovnežem Nickom Loebom, in kmalu zatem začela romanco z Manganiellom, ki je očitno tisti pravi zanjo ...

Napisal: Tim Jeras za revijo Nova