So tudi naše zvezde tako zlobne kot holivudske?

Slava je lahko nevarna reč in hitro zamegli zdrav razum. Znani ameriški igralki so zaradi nje popustile zavore; se pri nas dogaja podobno?

29. 12. 2005

Preden si prebereš zgodbo razvajene, hudobne in podle dive, ki jo imajo mnogi ljudje v filmski industriji za največjo psico v poslu, malo pomisli, kako ‘razviti’ sta ošabnost in nesramnost pri naših zvezdicah. Svetovna slava daje razvajenosti in oholosti več priložnosti in omogoča, da dekleta bolj izkoriščajo njeno moč.

Za zdaj še nobena naša znana predstavnica jetseta ni zahtevala, da jo po izstopu iz letala pričaka rdeča preproga. Tako kot je to storila Mariah Carey. Tudi ni navadno, da bi po peščeni plaži zvezdnico nosili osebni pomočniki (da ji pesek ne bi poškodoval nog), kar si je privoščila ‘kraljica posebnih želja’ - Jeniffer Lopez.

Tudi tako vročekrvne manekenke, kot je lepa Naomi Campbell, še nismo zasledili ... Pa vendar – ali lahko naša dekleta razvijejo te lastnosti? Kaj bi se zgodilo, če bi jih namesto nekaj sto oboževalcev občudovala milijonska množica in bi zneskom za njihove honorarje dodali nekaj ničel in spremenili valuto?

Leila Bdeir

Žrtev: mediji in asistent

Že v danih okoliščinah naše zvezdice niso tako nedolžne, kot so videti na prvi pogled. Že kanček medijske pozornosti lahko popelje v navidezne višave. Se še spomniš Leile Bdeir, eksotične lepotice, ki je kratek čas vodila glasbeno oddajo? Že res, da je punca lepa, pametna in simpatična – toda da si po kratkem času dela na televiziji omisli osebnega asistenta, ki skrbi za njej neljube opravke, je smešno.

Še veliko bolj smešno pa je to, da ga je Leila prav v vsakem intervjuju omenjala: “Tako sem zaposlena, še sreča, da mi je moj pomočnik rezerviral letalske vozovnice, nakupil hrano, uredil vse, kar je bilo nujno ... Še dobro, da imam osebnega pomočnika. Tega pa ne vem, na to vprašanje vam bo odgovoril moj osebni pomočnik ...” Hm, dobili smo vtis, da je le želela dokazati, da nekaj pomeni in da je zvezda.

Na žalost pa njeno početje dokazuje marsikaj drugega kot slavo. V Sloveniji ponudb za delo nima več veliko, trenutno pa preizkuša svojo srečo v Londonu. Če bo kar naprej omenjala, kako je slavna, najbrž tudi tam ne bo drugače.

Nina Lubarda, Urška Čerče, Miša Molk

Žrtev: zaposlena dekleta

Kako gresta skupaj slava in moč? Vsi ju izkoriščajo, vendar nekateri z dobrim, drugi pa z malo manj dobrim namenom. Pred nekaj meseci je bila v rumenih medijih prava ‘manekenska vojna’.

Številne lepotice so v en glas zatrjevale, kako brezčutno jih je izkoriščala njihova agentka in lastnica modne agencije Nina Lubarda. Ne samo da naj jim ne bi plačevala honorarjev, tudi njena kritika naj bi bila izjemno boleča. Trdile so, da jih je šefinja večkrat opominjala, kako grdo so se zredile, da niso privlačne, da nimajo lepih zadnjic, da so njihovi nosovi grozni, one pa nefotogenične – ter jim poskušala zbiti samozavest.

Tudi Urška Čerče ni bila najbolj priljubljena direktorica. Prijazen, nasmejan in samozavesten videz naj bil le krinka za hladno in preračunljivo osebnost. Izplačevanje honorarjev pa naj bi bila njena najbolj šibka točka. Mlada dama, ki javno razglaša, kako debela je njena denarnica – kupila naj bi si celo porscheja in novo stanovanje – je menda Saši Gerdej mirno odgovorila, da to ni njena stvar, ker voditeljica zaradi zaostanka plačil ni mogla plačati niti zdravstvenega zavarovanja.

Miša Molk pa je poglavje zase. Nihče ji ne oporeka njenih sposobnosti, toda znano je, da je povzročala preglavice številnim mladim voditeljicam. Marsikatera izmed njih je bila prisiljena zamenjati televizijsko hišo ali pa jo je odslovila kar Miša. Govorilo se je, da lahko službo pri njej dobi samo dekle, ki je manj privlačno in obdarjeno od velike šefinje.

Nina Gajič, Polona Kasal, Pika Božič

Žrtev: gledalci in bralci

Če bi organizirali tekmovanje v neposrednosti, pikrih in podlih pripombah, bi bila Nina Gajič zmagovalka z največjo prednostjo. Že zdaj je naporna, kakšna bo šele, če se ji bodo uresničile dolgoletne sanje in ji bo kot voditeljici uspelo tudi v Ameriki?

Mlada pevka, lepša polovica dvojice Gušti in Polona, Polona Kasal, je le na videz krhka in sladka. V našem uredništvu se še spomnimo intervjuja z njo, saj je njegova organizacija zahtevala toliko truda in napora, kot če bi se želeli pogovarjati z Britney Spears.

Pevka je z nami komunicirala le prek založbe, ni je bilo mogoče priklicati (saj naj bi nenehno menjavala številko mobilnega telefona), ko pa smo se končno dobili, je imela cel kup predlogov, o čem naj se pogovarjamo. Tudi glede ličenja za fotografiranje je imela izoblikovano mnenje, poleg tega pa vsa naša kozmetika ni bila dovolj dobra in je prinesla svojo. Seveda je morala vse fotografije odobriti in se osebno prepričati, kako bo članek videti v reviji.

Tudi Pika Božič ni najbolj priljubljena med novinarji. Vendar se je baje že občutno poboljšala in počasi izgublja prestol najbolj vase zagledane zvezde. No, vidimo, da tudi naša dekleta niso tako nedolžna, čeprav so v primerjavi z zlobnico iz Holivuda pravi angelčki. Sodelavci in fant te razvajene igralke so nam zaupali, kako naporno in težko je življenje z njo. Njenega imena ti ne smemo razkriti, sama boš morala ugotoviti njeno identiteto. Torej razkrivamo še nekaj zgodb ljudi, ki so bili vpleteni v življenje ameriške dive, ki velja za najbolj zlobno v industriji.

Prikrita kleptomanka

Žrtev: osebna asistentka

Oh, kako sem bila navdušena, ko sem postala asistentka znane filmske zvezde. Od nje sem nekaj let starejša, zato sem si predstavljala, da ji bom urejala pisarno, brala scenarije, skrbela za njeno življenje ... in da bova dobri prijateljici. Leto dni je bilo tako. Ker je zelo vihrava in zmedena, sem ji vseskozi pomagala. Pogosto sva se šli zabavat z mojimi prijatelji, ker svojih ni imela veliko. To se mi takrat niti ni zdelo čudno,to sem pripisovala dejstvu, da ji je kot igralki težko dobiti prave prijatelje.

Kakorkoli že, vedno sem jo vzela s seboj na zabave in bila je zelo prijetna. Imeli sva podobni postavi in zato sva si lahko izmenjavali obleke. Včasih mi jih ni vrnila, jaz pa sem vedno poskrbela, da so bile njene naslednji dan pri njej.

In potem, skoraj čez noč, je postala ljubosumna na moje življenje, začela se je čudno obnašati v družbi ‘mojih’ ljudi. Pred njimi me je žalila, za mojim hrbtom pa je moji sestri celo rekla, da nikoli ne bom dobila fanta, če ne bom shujšala za 7 kg. Začela me je klicati sredi noči in obtoževati, da sem ji ukradla dlančnik ali da sem flirtala s fantom, ki ji je bil všeč. Potem je moji mami rekla, da imam bulimijo. Čeprav je bila to velikanska laž, je mamo popolnoma vrglo iz tira. Dan, ko sem dala odpoved, je bil resnično najsrečnejši v mojem življenju.

Ne tako sladko maščevanje

Žrtev: igralec

Nekaj mesecev je bila ta igralka moje dekle, preživela sva tudi nekaj lepih trenutkov, ampak punca je tako nesamozavestna in željna pozornosti, da sva zvezo kar naprej prekinjala in potem začenjala znova. Nato sem spoznal dekle, ki mi je bilo res všeč, zato sem s to ‘pijavko’ končal za vedno. Vsaj mislil sem tako. Vendar naju z dekletom ni pustila pri miru. Najbrž naju je zasledovala, saj se je pojavila, kjerkoli sva bila. Na družabnih dogodkih se je ponavadi napila in potem uprizarjala prave scene ter nas vse spravljala v zadrego. Moja nova punca, ki je prav tako igralka, je pri producentih slišala govorice, da je moja bivša o njej govorila, da ima težave s kokainom in naj ji ne dajo služ­be. Seveda to ni bilo res. Pri miru naju je pustila šele, ko je našla novo žrtev – mladega pevca. Vendar je vseeno naredila veliko škode. Punca me je pustila, saj je bila prepričana, da sem zagotovo tudi jaz nor, če sem bil lahko v resni zvezi s tako zmešano žensko.

Gostja iz pekla

Žrtev: direktor hotela

Medtem ko si je iskala lastno stanovanje, je pasja zvezda približno 4 mesece živela v hotelu, katerega direktor sem. Sprva so jo imeli vsi radi – pogosto je bila do zgodnjih jutranjih ur v baru. Pela je, se šalila, flirtala in dajala velike napitnine. Sicer je v svoji sobi priredila tudi nekaj strašansko glasnih in norih zabav in so se preostali gostje jezno pritoževali, ampak mi smo ji to dovolili in spregledali, saj jo je osebje imelo rado. Potem so se stvari zaostrile. V sprejemnici se je stepla z eno izmed gostij in jo močno udarila. Nekajkrat se je napila in bruhala v hotelski restavraciji ter glasno žalila naše natakarje.

Želel sem jo vreči ven, a se je potem vedno globoko opravičevala in jokala, da se neprijetnosti ne bodo več zgodile. Nekaj tako zapeljivega je na njej in zato sem se vsakič vdal in ji dovolil ostati. Toda nekega večera jo je natakar zasačil z njegovo denarnico, ki jo je bil pustil v suknjiču za točilnim pultom! Hotel jo je vzeti, ona pa je začela kričati. Nastal je pravi incident in poklicali so me. Ko sem prispel v jedilnico, je vreščala, da nas bo tožila, jaz pa sem le mirno odgovoril, da imamo vse posneto na varnostni kameri. Naslednje jutro je odšla in prav nihče je ni pogrešal.

Znorela zaradi vloge

Žrtev: agent

Tej podli divi sem uredil njeno prvo avdicijo. Bila je tako sladka in smešna, zato sem ji želel priskrbeti vlogo. Sicer je ni dobila, a sva ostala v stikih in vedno sem razmišljal o vlogah zanjo. Potem sva se srečala na neki zabavi. Bila je povsem pijana in vprašala me je, zakaj je nisem povabil na nobeno avdicijo. Odgovoril sem, da jo venomer omenjam na sestankih, a se žal nikoli ni izšlo. Večina igralcev je s tem pomirjenih. Toda ne, ta razvajenka je povsem vzkipela. Začela je kričati, da ji želim uničiti kariero. Dobesedno so jo morali odstraniti s prizorišča. Pri meni in vseh mojih prijateljih zagotovo ne bo dobila nobene vloge več.

Polomija na dveh nogah

Žrtev: igralka

Definicija nore osebe? Srečali sva se v klubu in že naslednji dan me je poklicala in povabila na kosilo ... Začeli sva se družiti, bila je zabavna in vedno so jo zanimale stvari, ki so se mi zgodile. Laskalo mi je, da se nekdo zanima zame in sebe ne postavlja v ospredje, kot to počnejo preostali igralci.

Hodili sva po nakupih in vedno je kupila enake obleke kot jaz, kar se mi takrat še ni zdelo srhljivo. Postrigla se je kot jaz, in ko mi je fant rekel, da sva videti kot dvojčici, sem to izjavo razumela kot kompliment. In potem neke noči vstopim v svojo hišo in jo najdem, ko seksa z mojim fantom. Oba sem vrgla ven in še mesece jokala. Vsakič ko vidim njeno ime, mi gre na bruhanje.

Lana Zalar

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri