Slovenijo je pretresla novica, da se je veliko prezgodaj poslovil igralec Usodnega vina

Črn ponedeljek za slovensko igralsko sceno. Počivaj v miru!

Slovenijo je pretresla novica, da se je veliko prezgodaj poslovil igralec Usodnega vina (foto: Facebook/Usodno vino) Facebook/Usodno vino
26. 8. 2019

Ponedeljkovo jutro nas je presenetilo z neprijetno novico. V 59. letu starosti se je poslovil priljubljeni slovenski igralec Milan Štefe, ki se ga ljubitelji serije Usodno vino spomnimo po vlogi odvetnika Mateja Potokarja.

Večkrat nagrajenega igralca smo sicer imeli (poleg predstav na gledaliških odrih Mestnega gledališča Ljubljana, kjer je bil zaposlen 30 let) priložnost gledati tudi v celovečernih filmih Veter v mreži, Desperado Tonic in Ruševine ter drugih krajših filmih.

Vzrok smrti zaenkrat javnosti še ni znan, ena izmed prvih, ki se je oglasila na družabnih omrežjih, pa je bila igralka Nina Valič.

"Milan. Plesala sva bosa, po travi, pod milim nebom na tisti poroki. Tako je bilo soparno, da se nisva mogla prijet za roke, prešvicana do amena. Takrat sem ti nujno morala povedat, da sem se v gimnaziji vate zatreskala, ko sem gledala 'Veter v mreži'. 'Ti si nora,' si rekel in stresel z glavo. In plesal naprej. Rada sem te po naključju srečala v mestu, ker sva se vedno zaklepetala. Spominjala se te bom, imaš pri meni svojo zgodbo. Milan.... Zlati," je zapisala na svojem Facebook profilu.

Od Milana se je z zelo ganljivim zapisom poslovila tudi Miša Molk:

"Ti moj kodravček srebrni, ti, … Človek za zapomnit, si nosil nasmeh, ki se je zlil čez ves obraz … Res, kakšen nasmeh, kako žareče oči! Rada sem stikala tudi po tvojih laseh ... Poseben šarm si nosil ... Skromno.

Si šel večkrat tam po Čufarjevi ... Govorila sva kot, da bi kje udobno sedela ... dolgo, intimno ... za res.
Pa ne samo na tej ulici in ne zgolj na ulici.

Hvala za prijateljevanje in za zaupanje, dragi. Da te imam zelo rada, mi je uspelo povedati. Kr zlo hudo mi je, ker ti tega ne morem več reči naravnost v tvoj radovedni pogled, ko nikdar nisi vedel, kaj bom zinila, kaj bom vprašala. Tako sva postala prijatelja.

Hvala za vse lepo, vznemirljivo, ... za vse, kar smo doživeli ob tvoji igri in v tvojih prevodih.

Spočij se, mili moj. Na ta lep dan. Zgodaj je še ... Vedno bo prezgodaj ...

Priznam ti, eto, ... priznam... Boli. Boli kt satan ... Ampak bom pustila solze tečt ... Zate, ki si jih pivnal navnotraj ..."

Milan, počivaj v miru. 🖤

Fotografija: Facebook/MGL - Mestno gledališče ljubljansko

Preberi še: Uaaaau! Si videla, kako IMENITNO dekliščino👯‍♀️ je ta vikend imela Ajda Sitar?

Priporočamo tudi: Če ti je všeč Sebastian Cavazza, potem MORAŠ videti njegovega SINA

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri