LED motion (SIT 2016): "Finale od nas terja, da naredimo skoraj nemogoče"

Dario Šegovič, kreativni vodja LED motion, je spregovoril o poti do finala šova Slovenija ima Talent 2016.

LED motion (SIT 2016): "Finale od nas terja, da naredimo skoraj nemogoče" (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
18. 12. 2016

LED motion je skupina mladih kreativcev, ki jih združujeta zgodbi plesne skupine Artifex in Dunking Devils. Skupen prelomni trenutek zanje je bil odprtje kreativnega centra VIBE v okviru katerega zdaj oboji delujejo in mentorirajo mlajše generacije. 

Domen Rozman, idejni vodja pri Dunking Devils, nam zaupa: “4 leta nazaj smo odprli kreativni center z imenom VIBE. Tam ustvarjamo Artifexi, Dunking Devilsi, Nipke, Trkaj in drugi. Na Slovenija ima talent 2016 smo se prijavili, da v en projekt združimo mlade kreativne upe, ki delujejo pod našo streho in Sloveniji pokažemo, da smo skupaj močnejši!”

O poti do finala Slovenija ima Talent pa je spregovoril Dario Šegovič, kreativni vodja LED motion:

“Na polfinalnem odru smo postavili letvico izjemno visoko. Dva meseca treningov, konstruiranja in programiranja se je izplačalo in gledalcem smo pokazali res unikaten spektakel, žirante pa pustili široko odprtih ust.

Finale od nas terja, da naredimo skoraj nemogoče.

Da iz naše ekipe stisnemo maksimum in sestavimo še bolj noro točko kot tisto v polfinalu… časa pa imamo le 14 dni. Sloveniji smo obljubili, da na finalu premagamo gravitacijo. Obljubo bomo držali!”

Njihovo poslanstvo je inspirirati mlade kreativne upe.

S tem v mislih bodo ob zmagi na Slovenija ima Talent osvojeno nagrado investirali v razvoj njihovega kretivnega centra in razpisali štipendije, ki bodo tudi manj priviligiranim mladim omogočale razvoj svojega talenta pod njihovo streho.

Ustvariti želijo okolje, kjer bodo mladi upi od malega lahko razvijali svoje raznovrstne sposobnosti. Ko odrastejo pa bodo po zgledu zdajšnjih članov slovenski talent ponesli v svet.

Fantje in dekle pravijo, da so v zadnjih 11 dneh prav vsak dan trenirali do zgodnjih jutranijh ur.

Vidno so utrujeni, skozi rahlo priprte oči pa še vedno sije strast in žar do ustvarjanja. Za konec smo jih vprašali, zakaj naj gledalci glasujejo za LED motion.

Žan Jeršin je odgovoril: “Želimo si, da gledalci glasujejo za nas, ker naši nastopi v njih vzbudijo tisto toplino pristnega navdušenja. Tisti občutek, ki te pusti brez besed, pusti odprtih ust in spodbudi, da bi tudi sam skočiš v akcijo in razvijaš svoj talent!”

Preberi še: Slovenija ima talent 2016: 10 finalistov iskreno povedalo svojo zgodbo