Slavni zakonski brodolomi

Lani so se med slavnimi rodile številne nove ljubezni, mnogo zakonov pa se je na žalost končalo z ločitvami.

6. 1. 2010

Svet je najbolj presenetil razpad dolgoletnega zakona Mela Gibsona, nič manj pa zakonski brodolom Slavice in Bernieja Ecclestona. Seznam ločitev slavnih parov v letu 2009 je precej dolg, zato smo jih za vas izpostavili le nekaj, o katerih se je največ govorilo in pisalo.

Mel in Robyn Gibson

Svet slavnih je lani najbolj pretresla novica o ločitvi igralca Mela Gibsona, ki ga je po 28 letih zakona zapustila Robyn Gibson, s katero ima sedem otrok. Čeprav se je zdelo, da prav nič ne more ogroziti enega najdaljših holivudskih zakonov, so Melovi izpadi v vinjenem stanju in mlada ljubica, ruska pevka Oksana Pochepa, prisilili Robyn, da je vložila zahtevo za ločitev. Ta ločitev je bila ena najdražjih v holivudski zgodovini, saj naj bi Robyn dobila kar 500 milijonov dolarjev.

Shaquille in Shaunie O'Neal

Lani je stolpce tabloidov polnila tudi ločitev slavnega košarkarja Shaquilla O'Neala in njegove soproge Shaunie. V prvi polovici leta 2009 je visokorasli športnik napovedal ločitev, saj mu je žena prikrivala resnico o njunem bogastvu. Poleti nas je razveselila novica, da sta se zakonca pobotala in da nameravata ostati skupaj, konec leta pa je na žalost prinesel tudi konec njune ljubezenske zgodbe. Poleg skrivanja računov je bila za razpad zakona kriva obojestranska nezvestoba. Shaunie je zahtevala preživnino zase in za otroke ter skrbništvo nad vsemi štirimi otroki, na njen bančni račun pa se je zlilo več deset milijonov dolarjev.

Bernie in Slavica Ecclestone

Po 24 letih se je ločil tudi eden najbogatejših britanskih parov – Slavica in Bernie Ecclestone. Njun zakon je bil na sodišču končan v pičlih 58 sekundah! Ločitev je zahtevala Slavica in svojo zahtevo utemeljila z obrazložitvijo, da se je njen soprog obnašal tako, da bi bilo nerazumno ostati z njim. Rekla je, da sta jo zaradi njega mučili tesnoba in depresija. Čeprav ni natančno znano, koliko denarja je postavna Hrvatica dobila ob ločitvi, se govori, da gre za več kot dve milijardi funtov. Lepa Slavica si je po ločitvi kupila jahto in zasebno letalo, Bernieja pa v zadnjem času čedalje pogosteje videvajo v družbi 30-letne Fabiane.

Silvio Berlusconi in Veronica Lario

Lansko leto je bilo usodno tudi za ljubezen med italijanskim premierjem Silviom Berlusconijem in njegovo ženo Veronico. Ločitev je zahtevala nekdanja igralka, ki ni mogla več prenašati njegovega varanja. Kapljica čez rob je bilo Berlusconijevo spogledovanje z mladoletnicami. O njuni ločitvi se je govorilo že več let, lani pa je bil konec ljubezenske zgodbe tudi potrjen. Par je v zakonu dobil tri otroke, Veronica pa bi utegnila naslediti del velikega Berlusconijevega bogastva. Od nekdanjega soproga zahteva nekaj več kot 3,5 milijona evrov na mesec, kar pomeni, da bi na leto prejela približno 42 milijonov evrov, kar pa je le majhen delček bogastva kontroverznega italijanskega politika, ki ga ocenjujejo na več kot šest milijard dolarjev.

Sean in Robin Penn

Po 13 skupnih letih sta se ločila tudi igralca Sean in Robin Penn. Zahtevo za ločitev je vložila Robin, ki je kot razlog za svojo odločitev navedla nepremostljive razlike. Par se je dogovoril glede skupnega skrbništva nad 16-letnim sinom Hopperjem Jackom. Zakon igralskih zvezdnikov je bil znan po stalnih sporih, zato so številni predvidevali, da se bosta ločila že veliko prej, a očitno je bilo zanju usodno prav 13. leto.

Amy Winehouse in Blake Fielder – Civil

Lani se je ločila tudi kontroverzna britanska pevka Amy Winehouse. Zahtevo za ločitev po malo več kot dve leti trajajočem burnem zakonu je vložil njen mož Blake Fielder – Civil. Kot razlog je navedel Amyjin skok čez plot. Ločitev je bila izvedena po hitrem postopku na sodišču v Londonu, da bi bile stvari bolj zapletene, pa se je par pozneje pobotal in že načrtuje novo poroko.

Avril Lavigne in Deryck Whibley

Leto 2009 je prineslo konec ljubezenske zgodbe mlade pevke Avril Lavigne in njenega moža Derycka Whibleyja. Čeprav so številni menili, da bo ta slavni zakon trajal, sta na žalost že septembra napovedala, da se ločujeta. Za ločitev je bila menda bolj zagreta 24-letna Avril, ki ni mogla več prenašati pogostih ponočevanj in – kot se je šušljalo – prevar svojega moža.

Kate Walsh in Alex Young

Po samo dveh letih zakona se je ločila tudi igralka Kate Walsh, ki je najbolj znana po vlogi v seriji Talenti v belem. Zahtevo za ločitev je vložil njen soprog Alex Young, in sicer zaradi nepremostljivih razlik. Mediji so namigovali, da je imela lepa igralka težave z alkoholom, ki naj bi bil glavni razlog za razpad njenega zakona.

Vir: Lea