Slavni pari, ki jih niti konec razmerja ni ločil

"Lahko ostaneva prijatelja," je stavek, ki se pogosto izgovarja, ko razpade ljubezenska zveza, a pozneje le redkokateri parček dejansko ostane v prijateljskih odnosih.

31. 8. 2012

Da vendarle ni nujno, da se razmerje konča grdo in da je pospremljeno

z izogibanjem nekdaj ljubljeni osebi, pa dokazujejo številni primeri slavnih parov, ki so po koncu zveze ali celo zakona ostali v dobrih odnosih ter nadaljevali uspešno poslovno sodelovanje.

Ali so dejansko iskreno ostali dobri prijatelji ali pa jih je v to prisilila kariera, seveda vedo le oni.

Spomnimo se samo legendarnega filmskega parčka, ki sta ga sestavljala Elizabeth Taylor in Richard Burton, ki sta se do leta 1976, ko sta skupaj zaigrala v broadwajski predstavi Private Lives, že dvakrat poročila in ločila. Ali pa igralke Diane Keaton, ki je bila štiri leta v zvezi s kontroverznim režiserjem Woodyjem Allenom, sredi sedemdesetih, ko že nista bila več skupaj, pa je igrala v številnih njegovih filmih. Poleg tega je Diane s svojim nekdanjim soprogom Alom Pacinom 16 let po razpadu zakona zaigrala v tretjem delu kultnega mafijskega filma Boter.

Ben Affleck in Gwyneth Paltrow

Svetlolasa igralka je danes srečno poročena s Chrisom Martinom, pevcem skupine Coldplay, s katerim ima deklico in dečka, nekdaj veliki lomilec ženskih src pa s soprogo Jennifer Garner pričakuje rojstvo njunega tretjega otročka. Ben in Gwyneth sta bila zaljubljena konec devetdesetih let, leta 1998, ko sta bila še v razmerju, pa sta skupaj posnela film Zaljubljeni Shakespeare. Po koncu razmerja ju je ponovno združilo snemanje filma Bounce, v katerem sta celo igrala zaljubljen parček.

Jennifer Garner in Michael Vartan

Današnja žena Bena Afflecka se je nekoč znašla v precej neobičajni situaciji. Po tem, ko se je ločila od Michaela Vartana, so se scenaristi z njima malo poigrali in parček ponovno združili pred kamerami. Po ločitvi v resničnem življenju sta se v seriji Alias ... poročila.

Luke Wilson in Drew Barrymore

Igralca sta bila med snemanjem filma Home Fries leta 1998 že zaljubljen parček, a že preden je Drew dve leti pozneje odigrala vlogo Dylan Sanders v filmu Charliejevi angelčki, nista bila več skupaj. Med snemanjem omenjenega filma je Drew spoznala svojega bodočega soproga Toma Greena in se noro zaljubila vanj. Kljub temu pa je v istem filmu priskrbela manjšo vlogo svojemu bivšemu fantu Luku, za kar ji je bil zelo hvaležen.

Blake Lively in Penn Badgley

Blake in Penn se poznata že dolga leta, iskrica med njima pa je preskočila leta 2007 na snemanju serije Opravljivka. Po treh letih sta se razšla, a sta nadaljevala sodelovanje v omenjeni seriji, v kateri sta igrala zaljubljen par.

Cameron Diaz in Justin Timberlake

Nekdanja ljubimca sta se skupaj pojavila na filmskem platnu, in sicer v filmu Huda učiteljica, zato se številni sprašujejo, ali je na prizorišču snemanja med njima morda ponovno preskočila kakšna iskrica. Če bi se to zgodilo, bi verjetno mediji o tem že poročali, zato gre najverjetneje le še za eno uspešno sodelovanje nekdaj zaljubljenega parčka.

Zbrali, povzeli in napisali pri reviji Lea