Slavni lezbični pari

Tokrat so se pri reviji Lea spomnili na največje holivudske istospolne romance in zvezdnice, ki so bile najbolj pogumne, ko je bilo treba homoseksualna nagnjenja razkriti javnosti.

8. 9. 2010

Anne Heche

Igralko so nežna čustva do istega spola prevzela šele takrat, ko je spoznala komedijantko, voditeljico in igralko Ellen DeGeneres.

Pred tem je bila v številnih heteroseksualnih zvezah, med drugim tudi s Stevom Martinom. Po koncu njunega dveletnega razmerja se je celo šušljalo, da je lik promiskuitetne igralke, ki se do slave povzpne prek postelje in jo v komediji Bowfinger igra Heather Graham, zasnovan prav na Anne.

Kakorkoli že, precej nestanovitna igralka, ki je pogosto obiskovala rehabilitacijske in psihiatrične ustanove, se je umirila v triletni romanci z izkušeno in zabavno Ellen. Ko se je končno odločila, da bo javno oznanila svojo ljubezen, pa ni naletela na podporo bližnjih:

"Bila sem zelo naivna, verjela sem, da lahko najina ljubezen vse premaga. Mislila sem, da ljudje ne bodo tako omejeni v svojih stališčih in da jim ne bo mar. Vsa hollywoodska skupnost in vsi moji prijatelji so se umaknili in niso hoteli niti slišati za naju."

Njuna zveza ni preživela močnega družbenega pritiska, zato sta se leta 2007, po treh letih razmerja, razšli. Ellen je kmalu našla novo igralko, Alexandro Hedison, a se je pozneje izkazalo, da je šlo le za zvezo ‘mimogrede’, ki se je končala že po dveh mesecih. Po drugi strani pa je Anne ponovno zamenjala ‘breg’ in se spustila v zvezo s snemalcem Coleyjem Laffoonom, s katerim je dobila sina Homerja. Njuna ljubezenska odisejada se ni končala s ‘srečo do konca življenja’, ampak z ločitvijo. Sledila je zveza z igralcem Jamesom Tupperjem, s katerim je lani dobila sina Atlasa.

Ellen DeGeneres

Annina bivša ljubimka očitno ‘pada’ na blondinke, saj je naslednjo veliko romanco ponovno našla v svetlolasi igralski zvezdnici Portii de Rossi.

Lepa Avstralka, ki se je proslavila z vlogo seksapilne in bahate odvetnice Nelle Porter v seriji Ally McBeal, je bila pred tem v zvezi z italijansko kantavtorico in režiserko Francesco Gregorini. Zaradi klasično dolgočasne ‘prevelike razlike v karakterjih’ se njuna zveza ni obdržala. Portia je takoj, ko jo je zagledala, vedela, da je Ellen tista prava zanjo. Spoznali sta se že leta 2000, v razmerje pa sta se kljub močni kemiji, ki sta jo obe čutili, spustili šele štiri leta pozneje. Njuno ponovno srečanje na snemanju modne priloge ju je popeljalo do usodnega ‘da’ pred matičarko leta 2008 v Los Angelesu. Srečni in zaljubljeni kot prvi dan zdaj načrtujeta širitev družine.

"Ko sem v bližini otrok, se preprosto raztopim, zato komaj čakam, da postanem mama," je izjavila Ellen.

Jodie Foster

Holivudska diva se je vedno spretno izogibala izjavam o zasebnem življenju. Šele leta 2007 se je na javnem nastopu zahvalila svoji partnerici Cydney Bernard za '14 let njune čudovite zveze in podporo, ki ji jo daje'.

Svojo izbranko je spoznala na snemanju filma Sommersby leta 1993 in dekleti sta kmalu zaživeli skupaj. Oskarjevka ima sicer dva sinova, Charlesa in Kita, a nikoli ni govorila o njunem očetu. Njeno odločitev, da tako pozno javno prizna svojo istospolno usmerjenost, so obsodili v ameriški gejevski reviji Out, v kateri so jo velikokrat obtožili, da zaradi konservativne državne politike ni hotela tvegati svoje kariere in da je zaradi tega tajila svojo zvezo. Očitno se je Jodie zaradi odločitve, da preide v režiserske in producentske vode, počutila manj ogroženo in se ji je zazdelo, da nima več česa izgubiti. Uredniki omenjene revije so na koncu vendarle pohvalili njeno priznanje.

Cynthia Nixon

Igralka, najbolj znana po vlogi Mirande v seriji Seks v mestu in v istoimenskih filmih, je bila precej bolj odprta kot Jodie in se je večkrat ponosno pojavila s partnerico Christine Marinoni, izobraževalno aktivistko iz New Yorka. Spoznali sta se januarja 2004 v New Yorku na večerji za zbiranje denarja, zaroko pa sta oznanili na paradi, s katero so lani v New Yorku izražali podporo istospolnim zakonom. Iz prejšnje zveze s profesorjem angleščine Dannyjem Mozesom, od katerega se je ločila junija 2003, ima Cynthia dva otroka, Samantho in Charlesa, ki sta odlično sprejela mamino ljubimko.

"Moj sin je bil zelo mlad, ko se je to zgodilo, moja hčerka ima strica, ki je gej, njeni botri pa sta prav tako lezbijki," je pojasnila igralka in dodala:

"Nikoli nisem čutila, da imam neki podzavesten del sebe, ki se bo nekoč prebudil in prišel iz omare. Ni bilo nobene borbe in poskusov, da bi kaj zatrla. Srečala sem to žensko in se zaljubila vanjo, a sem pač javna oseba. Rada imam Christine, ker je takšna, kakršna je. Bi jo imela rada, če bi bila moški? Ne vem. Skupaj nakupujeva, kuhava in vzgajava otroka."

Lindsay Lohan

Pred cirkusom, povezanim z mamili, vožnjo pod vplivom alkohola in bivanjem za rešetkami, je težavna zvezdnica pozornost plenila z zvezo z glasbenico in didžejko Samantho Ronson. Čeprav sta šele v radijski oddaji Loveline priznali, da sta par, se nikoli nista trudili, da bi skrili obojestransko privlačnost. Pogosto so ju zalotili, ko sta se v javnosti poljubljali ali držali za roke, za skupno življenje pa naj bi se odločili maja 2008. Septembra istega leta se je Lindsay pojavila s tetovažo zvezde, kakršno ima tudi Sam. Skladna zvezdniška ljubezen je trajala do lanskega aprila, ko sta uradno priznali, da sta se razšli. Sledil je niz burnih javnih prepirov, ki so mejili na fizično nasilje. Lindsay je po koncu razmerja izgubila kompas in se ponovno vrnila k staremu, razuzdanemu življenjskemu slogu, ki se je končal tako, da je nekaj časa preživela za rešetkami, trenutno pa je na kliniki za zdravljenje odvisnosti.