Slavni, ki so šli dvakrat pred oltar z isto osebo

Elizabeth Taylor se je dvakrat poročila s svojim usodnim moškim Richardom Burtonom, Melanie Griffith je dvakrat dahnila usodni 'da' nič manj usodnemu Donu Johnsonu ... Kaj neki vedno znova združuje in nato tudi razdružuje slavne?

Elizabeth Taylor in
Richard Burton (1964–1974; 1975–1976)  (foto: Profimedia) Profimedia
17. 3. 2014

Pamela Anderson in Rick Salomon sta se v navzočnosti najbližjih prijateljev in sorodnikov poročila 6. oktobra 2007. Že 13. decembra istega leta nista več živela pod isto streho, 22. februarja 2008 pa je prsata igralka zahtevala razveljavitev zakona s precej neuspešnim televizijskim in filmskim producentom. Po ločitvi sta bila nekaj časa 'prijatelja samo za seks', januarja letos pa je Pam naznanila, da se je ponovno poročila z Rickom.

Legendarna igralka Elizabeth Taylor se je poročila kar osemkrat. Dvakrat je usodni 'da' dahnila svojemu stanovskemu kolegu Richardu Burtonu. Prvič je to storila 15. marca 1964, drugič pa 10. oktobra 1975. Večkrat je povedala, da ne moreta živeti drug z drugim, a tudi ne drug brez drugega.

Marshall Bruce Mathers III, bolj znan kot Eminem, se je s Kimberly Anne 'Kim' Scott prvič oženil leta 1999. Leto dni pozneje sta vložila zahtevo za ločitev, ki je postala uradna leta 2001. Drugič sta se do oltarja sprehodila januarja 2006, a že aprila istega leta je raper ponovno vložil zahtevo za ločitev. Zdaj si delita skrbništvo nad hčerko Hailie.

Stand up komik Richard Pryor se je poročil s šestimi različnimi ženskami, dve od njih pa je do oltarja popeljal kar dvakrat. Flynn Belaine je večno zvestobo obljubil leta 1986, ločila pa sta se leto dni pozneje. Drugič se je z njo pred matičarjem znašel leta 1990 in v zakonu z njo ponovno zdržal le leto dni. Z Jennifer Lee se je prvič poročil leta 1979, ločitev je prišla na vrsto leta 1982. Za ponoven zakon sta se odločila leta 2001 in si življenje delila do leta 2005, ko je Richard umrl.

Igralca Natalie Wood in Robert Wagner sta v zakonske vode prvič zaplavala 28. decembra 1957, čeprav je njena mama poroki ostro nasprotovala. Razšla sta se junija 1961, do uradne ločitve pa je prišlo aprila 1962. Deset let pozneje, natančneje 16. julija 1972, pa sta se še enkrat poročila. V zakonu sta v drugo zdržala kar devet let, do njene smrti.

Sloviti televizijski voditelj Larry King, ki se je do oltarja sprehodil s sedmimi različnimi ženskami, se je s Playboyevo zajčico Alene Akins prvič oženil leta 1961. Posvojil je njenega sina Andyja, a zakon se je končal že leta 1963. Štiri leta po ločitvi sta še enkrat zaplavala v zakonske vode in dobila hčerkico, ki sta ji nadela ime Chaia. Že leta 1972 sta se drugič ločila.

Akcijski junak Jean-Claude Van Damme je bodibilderko Gladys Portugues do oltarja prvič popeljal leta 1987. Pet let pozneje sta ubrala vsak svojo pot, leta 1999 pa sta se ponovno poročila. Zakon, v katerem sta dobila sina Kristopherja in hčerko Bianco, traja še danes.

Legendarna ameriška pevka in igralka Dionne Warwick se je z bobnarjem Williamom Elliottom prvič poročila leta 1966. Maja 1967 je bilo njunega zakona konec, a že avgusta istega leta sta si še enkrat izmenjala poročne zaobljube. Oba sta se zavedala, da nista za skupaj, a hkrati nista mogla drug brez drugega. Druga ločitev je prišla na vrsto decembra 1975.

Igralec Paul Hogan, nepozabni Krokodil Dundee, se je z Noelene Edwards prvič poročil leta 1958. Po 23 letih sta se ločila, a sta se že čez slabo leto dni ponovno sprehodila do oltarja. Ljubezen jima očitno ni bila usojena, saj sta leta 1986 začela ločitveni postopek, ki se je končal šele štiri leta pozneje. Njuna ločitev velja za eno najgrših v svetu avstralskega šovbiznisa.

Igralka Melanie Griffith je že pri 14 letih začela razmerje z 22-letnim Donom Johnsonom. Poročila sta se leta 1976 in v zakonu zdržala samo šest mesecev. Druga poroka je prišla na vrsto junija 1989, po njenem zdravljenju od kokaina in alkohola. Ko sta se drugič poročila, je bila Melanie pet mesecev noseča z njuno hčerko Dakoto. Ločila sta se maja 1995.

Tim Jeras za revijo Nova