Slavni, ki so si z neumnostmi uničili kariero

Tudi slavni, lepi in bogati ljudje so le iz krvi in mesa, kar ne nazadnje dokazujejo tudi primeri, ko so si z nepremišljenimi dejanji ali besedami ogrozili ali uničili kariere, nekateri pa celo življenja. Predstavljamo ti zvezdnike, ki v tem pogledu najbolj izstopajo.

Svet bo težko pozabil rasistične izjave igralca in režiserja Mela Gibsona, ki je z izpadi besa in agresivnimi telefonskimi sporočili šokiral tudi svojo nekdanjo ljubico Oksano Grigorievo. (foto: Shutterstock) Shutterstock
9. 5. 2013

Mel Gibson

Verjetno najbolj razvpit primer propadanja zvezde je primer slavnega igralca in cenjenega režiserja Mela Gibsona. Svet mu je ležal pod nogami, lahko je izbiral filme, v katerih je zaigral, a na žalost so njegove psihične težave začele prodirati v ospredje.

Začelo se je z rasističnimi izjavami, vrh ledene gore pa je dosegel z izpadi besa in agresivnimi telefonskimi sporočili, namenjenimi njegovi tedanji ljubici Oksani Grigorievi. Po teh dogodkih je bila njegova bleščeča kariera v trenutku izbrisana, saj je v Hollywoodu zelo malo ljudi, ki si še želijo sodelovati z njim.

Tara Reid

Tara je bila običajna punca iz soseščine, ljubka deklica, ki so jo zaradi vlog v kriminalni komediji Veliki Lebowski in v prvih dveh delih romantične komedije Ameriška pita ljudje naravnost oboževali.

Potem pa so se začele divje zabave, vožnje pod vplivom alkohola in neposrečene plastične operacije. Tara je izginila s scene in pristala v filmih, ki jih v kinih sploh ne predvajajo.

Courtney Love

Rokerska razuzdanka je bila vedno v senci svojega soproga Kurta Cobaina, pokojnega pevca skupine Nirvana, čeprav je bila znana tudi kot pevka skupine Hole. Ko je Kurt storil samomor, pa ji nihče več ni namenjal pozornosti, kar jo je očitno globoko prizadelo, saj so se začele kopičiti težave z mamili, ekscentrično vedenje in precej nore izjave.

Danes, 19 let po Kurtovem samomoru, je Courtney skoraj pozabljena, čeprav še naprej vztrajno in na vse mogoče načine poskuša usmeriti pozornost nase.

Winona Ryder

Winona je bila prekrasna punca, ki jo je svet občudoval, njene vloge pa so ljudi vabile v kinematografe. Toda igralka niti slučajno ni bila punca iz soseščine, za kakršno so jo imeli njeni oboževalci.

Leta 2001 so jo zalotili, ko je ukradla oblačila, vredna 5500 dolarjev, hkrati pa se je izkazalo, da se je omamljala z vsemi vrstami tablet, ki se jih je dalo dobiti na recept. Nekdanja slavna igralka in simbol seksa je povsem utonila v pozabo.

David Hasselhoff

'Hoff' sicer nikoli ni bil megazvezdnik, a so ga številni oboževali zaradi vlog v serijah Vitez za volanom in Obalna straža. Slednja je nedvomno serija z eno od najbolj bedastih vsebin in najlepšimi ženskami. Ker David nikoli ni bil kakovosten igralec, ni čudno, da je njegova kariera v trenutku, ko so se pojavile težave z alkoholom, propadla.

Le kdo se ne spomni videoposnetka iz leta 2007, v katerem mrtvo pijani igralec na tleh poskuša pojesti hamburger?! Padel je tako nizko, da danes snema parodije na samega nase, kot na primer v bedasti komični grozljivki Piranha 3DD.

Lindsay Lohan

Skoraj ne mine dan, da njeno ime ne bi bilo omenjeno v rumenih tabloidih ali celo v črni kroniki. Igralka, ki se je izkazala v Disneyjevih filmih in je veljala za nadarjeno, je imela to smolo, da je morala odraščati pred kamerami, kar pa ne uspe prav vsakemu.

Vožnja pod vplivom alkohola, kaljenje javnega reda in miru, kraje, težave z mamili, ignoriranje sodnih pozivov, prenočitve za rešetkami ... Vse to je pripeljalo do tega, da je Lindsay danes lahko srečna že, če jo povabijo na avdicijo.