Skrivnosti srečne Beyoncé

Si že kdaj videla Beyoncé nesrečno? Tudi mi ne. Takole to počnejo superzvezdnice ...

Beyoncé: noro zaljubljena v ličila  (foto: profimedia, getty images) profimedia, getty images
11. 11. 2013

Sreča je ...

Delo: "Ko je bila moja hči stara tri mesece, sem imela koncert. Skoraj vsi so me prepričevali, da je nekaj narobe z mano, naj si vzamem čas zase in naj vendar ne hitim takoj delat. Medtem je bil moj mož na turneji, in ko sem izpostavila to dejstvo, so se vsi odzvali enako: 'Seveda je na turneji.' Nam ženskam vsiljujejo občutek, da moramo izbrati med osebnimi in profesionalnimi cilji, a mene osrečuje oboje –  zakaj torej ne bi živela obojega – materinstva in kariere?! Ženske lahko naredimo vse! Vsak dan govorim hčerki: 'Veš, ti bi bila lahko predsednica."

Ličenje: "Že ko sem bila stara šest let, sem se igrala z maminimi ličili – to je bila moja najljubša igra. Uporabljala sem modro senčilo in si ustnice obarvala rdeče. Videti sem bila kot klovn, vendar sem mislila, da sem lepa. Neskončno rada se ličim in svoj obraz poznam zelo dobro, saj sem na stolu za ličenje presedela kakšnih 15 let. Srečna sem, da imam hčerko, in upam, da bo tudi ona imela rada ličila. No, verjetno jih bo, kajne?"

Njena mami: "Je zelo nadarjena za iskanje najboljših lastnosti v vsakem človeškem bitju. Vedno je razumevajoča in drugim pomaga poiskati svoj najboljši jaz. Hvala, mami!"

Risanke: "Turneje so super, ker imam med njimi lahko ves dan zase. Spim lahko do treh. Lahko se zavlečem v posteljo in ves dan gledam risanke s hčerko Blue Ivy. Lahko grem v muzeje, restavracije in parke ... Ob 19h se začnem pripravljati na koncert in naslednji dve uri spet delam točno tisto, kar imam rada."

Nesreča je ...

Nalepke: "Zakaj si moraš izbrati, kateri tip ženske si? Zakaj si moraš prilepiti oznako? Jaz sem le ženska in sem rada ženska. Ali ne moreš biti inteligentna, če si seksi? Za kaj sploh gre tukaj?"

Uživaj v svojem lepotnem ritualu

  • "Telo posedujemo, z njim se predstavljamo drugim in z njim vstopamo v odnose. Zato je pomembno, da lepo skrbimo zanj, da se uredimo. Urejanje je ritual posvečanja časa temu, da skrbiš za svojo zunanjost – tako, da ti to prinaša srečo."
  • Da boš dosegla svoje otroške sanje – ne glede na to, ali si želiš postati zdravnica ali superzvezdnica kot Beyoncé, potrebuješ le eno lastnost: samozavest. Urejanje je zelo podobno pripravam, ki jih imajo igralci pred ogledalom v gledališču – če zadovoljiš svoje oči in se počutiš dobro ter lepo v svojem telesu, to spodbudi samozavest.
  • "Kot Beyoncé ima večina žensk lepe spomine na to, kako si je mami skrbno ličila obraz in se prelevila v še lepšo žensko. Tako so se v nas začela razvijati pozitivna čustva, povezana s tem ritualom. Ni torej pomembno, koliko ličil ali kakšna ličila nosi ženska, temveč kako ličenje deluje nanjo," o urejanju in ličenju pravi dr. Klaudija Ferčak (www.stik.si).

Prevedla in priredila: Petra Arula

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri