Vojvodinja cornwalska Camilla skrivaj na rehabilitacijo

Vojvodinja cornwalska Camilla naj bi nenadzorovano pila, zato so jo skrivaj spravili v rehabilitacijski center. Kraljeva družina si namreč ne more privoščiti še škandala z alkoholom, kar je dala kraljica Elizabeta vsem jasno vedeti.

16. 3. 2012

Vojvodinja Camilla ima velike težave z alkoholom, in to ne prvič. Na skrivaj je rehabilitacijski center obiskala že leta 2007, potem pa še 2009.

‘’Vsi upamo, da bo tokrat rešila težavo,’’ je dejal nekdo znotraj angleškega dvora.

Nazadnje je Camilla prisostvovala nekaj sestankom, na katerih so se menili o praznovanjih kraljice Elizabete II. ob 60-letnici vladanja. Camilla je pila koktajle kot za stavo in na koncu že dajala neprimerne opazke.

‘’Ko je vstala, da bi odšla, je padla. Na hitro so jo odpeljali in nato smo izvedeli, da je odšla na rehabilitacijo,’’ je dejal vir iz palače.

Camilla ima resen problem!

Camillino popivanje je doseglo vrh. V palači so že vsi na robu zaradi tega, še posebej kraljica Elizabeta II. noče več ničesar slišati o tem. A na žalost imajo vsi občutek, da samo rehabilitacija ne bo dovolj. Charles je bil zelo besen, najbolj pa je bil zaradi Camillinega obnašanja jezen njegov sin, princ William. Poklical je očeta in dejal:

‘’Koliko časa boš trpel še to situacijo? Zapusti jo in pojdi z življenjem naprej!’’

William že tako ni najbolj naklonjen mačehi, in sicer predvsem zato, ker je Camilla že v preteklosti govorila proti njegovi ženi Catherine. Na živce ji je šlo, da je mlada ženska ‘ukradla’ soj luči rdečih preprog, saj sta princ William in Catherine trenutno najbolj vroč par s kraljevega dvora. Poleg tega pa je poskrbela za namigovanja, da je Catherine neplodna in da z Williamom ne bosta mogla imeti otrok.

Kaj se pravzaprav dogaja s Charlesom? Očitno je tako navajen na Camillino pitje, da po prvem besu, ki ga popade, začne ženo zagovarjati. In na koncu ji poskuša pomagati.

Zdravi se na zasebnem otoku

Skrivno zdravljenje vojvodinje naj bi potekalo na nekem zasebnem škotskem otoku.

Prvič se je Camilla zdravila decembra 2007 po popivanju, ko je mešala vino in gin ter pijana naredila sceno pred nekimi tujci, ki so bili na uradnem obisku. Ti niso pričakovali, da jih bo pozdravila zelo opita vojvodinja. Nato je bil tu maj 2009, ko je pri kosilu neartikulirano Williamu začela govoriti proti Catherine Middleton.

Baje naj bi mu rekla, da je Catherine narejena za ženo lastnika trgovine, in ne princa. A William naj ji ne bi ostal dolžan in ji je zabrusil, da ni nič hujšega kot pijana ženska. Jezna Camilla se je takrat še skotalila po stopnicah. Žal pa rehabilitacija ni bila uspešna in decembra 2009 je Camilla po božičnih praznikih morala znova na zdravljenje. In kar je najhuje, baje naj bi Charles Camilli zabrusil:

‘’Nikoli se ne bi smel poročiti s teboj!’’ A vsi vedo, da naj bi bil še vedno noro zaljubljen vanjo in si samo želi, da bi prenehala piti.

Vse življenje čakal na srečo!

Camilla Parker Bowles je v bistvu dokaj nesrečna figura na britanskem dvoru.

Vse življenje je morala čakati na srečo, ki je prišla šele nekaj let po smrti princese Diane. Njen zakon s Parkerjem Bowlesom in Charlesov zakon z Diano sta bila očitno samo neka vmesna postaja. In ko sta oba že ‘oddelala’ svoje, se ločila in si malce oddahnila, sta se znova našla in odločila nadaljevati skupno pot v srečo. Njuna poroka sicer ni bila tako odmevna kot Charlesova z Diano, ko je na Otoku vladala prava evforija, a vseeno je požela veliko zanimanja.

Charles je Camillo, ki se je takrat pisala Shand, spoznal leta 1970.

Bila je skorajda ljubezen na prvi pogled in med njima je vladala kemija. A usoda ju je ločila. Charles se je prijavil v britansko mornarico, Camilla pa se je med tem poročila z Andrewom Parkerjem Bowlesom. Govori se, da je bila že kraljica Elizabeta odločno proti njuni zvezi. Menila je namreč, da Camilla ni primerna kandidatka za princeso in ženo prestolonaslednika.

Zato so iskali bolj primerno partnerico, ki se je pokazala v rosno mladi Diani, ki jo je spoznal sedem let pozneje, in sicer 1977, ko je imela samo 16 let. Takrat naj bi se Charles videval z Dianino starejšo sestro, pa tudi na splošno je veljal za velikega osvajalca ženskih src. A flirt s sestro se je kmalu končal. Razmerje med Charlesom in Diano se je začelo šele dve leti pozneje. Takrat se je preselila v London in je delala kot vzgojiteljica v vrtcu. S Charlesom se je za Diano začelo tudi novo življenje, ki so ga zaznamovali veliki pritiski javnosti ter nenehno zasledovanje paparacev. Kot 18-letno dekle se je Diana le težko navadila na zanimanje javnosti.

Svet očaran, Diana razočarana

Ko sta Diana in Charles 24. februarja pred javnost prvič stopila kot zaročenca, je svetovna javnost postala obsedena s kraljevim parom. A resnica je bila drugačna, saj je Diana že takrat ugotovila, da Charlesovo srce pripada drugi ženski.

Camilla se je prvič vmešala v njuno življenje, ko je Diana nekega dne slišala njun telefonski pogovor.

“Vedno te bom ljubil, ne glede na to, kaj se bo zgodilo,” so bile njegove usodne besede.

In takrat je Diana padla v globoko depresijo. A vseeno ni zbrala dovolj poguma, da bi odpovedala poroko. Upala je, da jo bo Charles nekoč dejansko vzljubil. In tako je  29. julija 1981 dahnila usodni da. A ljubezni ni bilo in tudi sama je velikokrat rekla, da je v njenem zakonu gneča, ker so trije.

“Šest tednov pred rojstvom Harryja sva se zelo zbližala. Tako blizu si nisva bila nikoli več,” je nekoč priznala Diana. A sreča je bila kratkotrajna, saj Charles ni mogel skriti razočaranja, ko je na svet prijokal Harry. Neskončno si je želel  hčerko. Ogorčen je bil tudi zaradi njegove barve las. To je bila kaplja čez rob tudi za Diano. Njun zakon je dokončno propadel in začela sta živeti vsak po svoje. Charles se je vedno bolj pogosto družil s svojo usodno žensko, Camillo, Diana pa je imela svoje ljubimce.

Leta 1992 se je tudi javnost morala dokončno spopasti s kruto resnico, saj so tabloidi objavili povzetek intimnega telefonskega pogovora med Camillo in Charlesom iz leta 1989.

Odmevno afero so mediji takrat poimenovali Camillagate. Charles je takrat dejal, da si najbolj želi, da bi bil Camillin tampon …

Sandra Bratuša za Story