Sin razkril presenetljiva dejstva o Audrey Hepburn

Od smrti priljubljene hollywoodske zvezdnice Audrey Hepburn je minilo že več kot 22 let, a še vedno velja za eno največjih ikon lepote in nadarjenosti. 

18. 5. 2015

Ob 86. obletnici njenega rojstva je njen sin Luca Dotti razkril nekaj presenetljivih podrobnosti iz njenega zasebnega življenja ...

Velika hollywoodska diva Audrey Hepburn, ki so jo opevali tako zaradi igralske nadarjenosti kot tudi zaradi modnega stila in naravne lepote, je bila v resnici kljub vsem hvalospevom negotova vase, kar je za njene oboževalce presenetljiva informacija.

Njen sin Luca Dotti je razkril, da je bila njegova mama vsakič, ko je kdo pohvalil njen videz ali delo, izredno presenečena.

Luca

Ob tem velja poudariti, da je skromna ostala kljub dejstvu, da je ena od redkih igralk, ki je v svoji bogati karieri osvojila skoraj vse nagrade, ki se jih da osvojiti, med drugim tudi oskarja, zlati globus, BAFTO, emmyja, grammyja in tonyja.

"To, da je veljala za takšno ikono lepote in talenta, jo je ves čas presenečalo, od nekdaj je bila zelo sramežljiva. Tega slovesa se je sicer vsekakor veselila, a ga ni pričakovala. O svojem delu ni imela tako dobrega mnenja," je dejal Luca.

Audrey, ki je za rakom umrla 22. januarja 1993, ko je bila stara 63 let, sicer nikoli ni obiskala lepotnega kirurga, a Luca kljub temu meni, da bi se morda vendarle podvrgla kakšnim manjšim posegom, če bi živela dlje.

audrey

"Moja mama je menila, da ima vsak pravico do tega, da sprejema svoje odločitve, in da ima vsak pravico do tega, da se počuti čim lepše. Ne vem, ali bi šla na operacijo ... Morda bi se odločila za kakšne manjše popravke," je za MailOnline, spletno stran britanskega tabloidnega dnevnika Daily Mail, izjavil Luca, ki ga je legendarna igralka 8. februarja 1970 povila v drugem zakonu z italijanskim psihiatrom Andreo Dottijem.

"Moja mama je bila zelo ponosna in srečna zaradi svojega staranja. Iskreno je menila, da tako moški kot ženske ne bi smeli skrivati svojega procesa staranja z nošenjem mladostnih oblačil ali s smešnimi plastičnimi operacijami. To je bilo zanjo absurdno, ker je menila, da obstaja starostna meja za vse," je pojasnil Luca in dodal, da se je eden od razlogov za njeno nizko samospoštovanje skrival tudi v časopisnih člankih, ki je niso prikazovali kot popolno žensko.

Luca

Poleg tega so jo na začetku kariere zbadali zaradi njenih slabosti: "Imela je velika stopala, velik nos in majhne prsi. Niti slučajno ni bila tipična lepotica, še posebno ne v očeh moških."

Luca je še povedal, da se pravzaprav ni zavedal, da je njegova mama, ki je – ko je dobila otroka – občutno zmanjšala obseg dela, tako zelo slavna.

"Takrat so bili drugačni časi, zvezd niso doživljali kot ikone. Moja mama je bila zelo zadržana, a hkrati tudi zelo odprta. Ker ni vozila, sva povsod pešačila, sem ter tja naju je fotografiral kakšen paparac in to je bilo to. Največje presenečenje sem doživel, ko je umrla. Ljudje so namreč javno žalovali, kar me je močno presenetilo. Bil sem šokiran, ker je bilo vse to povsem drugačno od njenega zasebnega, mirnega življenja," je o svoji 4. maja 1929 rojeni mami, ki je slovela kot skromna in šarmantna ženska, v vsakem trenutku pripravljena pomagati drugim, še povedal Luca.

Napisal: Tim Jeras (za Novo)

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri