Shia LaBeouf postavlja kariero na kocko

Sicer je že od nekdaj znan kot 'bad boy', kot vročeglavec, toda zdaj mora Shia LaBeouf paziti, da ne bo zdrsnil na črno listo hollywoodskih producentov.

14. 3. 2013

Razlog za to so njegovi napeti živci, ki mu v zadnjem času stalno popuščajo.

Za zadnjo neprijetnost je poskrbel pred kratkim, ko je kot strela z jasnega zapustil igralsko zasedbo broadwajske predstave Orphans. Premiera, ki je bila razprodana, je bila načrtovana za 19. marec. Veleplakati z njegovim obrazom so viseli že povsod po New Yorku. Potem pa se je zgodil veliki pok.

Po glasnem prepiru s soigralcem Alecom Baldwinom je Shia zapustil oder za vaje in se nikoli več ni vrnil. 'Umetniško nestrinjanje' z Baldwinom, se je glasil uradni razlog. Vsekakor zelo prijazen opis tistega, kar se je dogajalo v resnici ...

Agresiven tudi do žensk

Kot da to ne bi bilo dovolj, pa je Shia kmalu poskrbel še za en incident. Na Twitterju je namreč objavil zasebno dopisovanje med Alecom Baldwinom, režiserjem Danielom Sullivanom in njim. Ta poteza je seveda absolutni tabu!

"Moj oče je bil razpečevalec mamil, a mi je pokazal, kako se mora vesti pravi moški," je igralec napisal Sullivanu, ki mu je ves živčen odgovoril:

"Prestar sem za takšne prepire."

Potem pa je režiser še dodal:

"Shia in Alec, vidva nista kompatibilna. To bi moral vedeti."

Sullivan je s tema stavkoma dal vedeti, da je že dvignil roke ...

Da je 26-letni Shia izjemno nadarjen, mu priznava celo sloviti režiser Steven Spielberg. Prav nič manj navdušeni nad njim niso niti filmski kritiki, ki so mu namenili že naravnost plemiški naziv, saj ga označujejo za novega Toma Hanksa. Toda sodelovanje z njim je očitno pravi pekel. Tudi na prizorišču snemanja akcijske romantične komedije The Necessary Death of Charlie Countryman je 'pokalo'. Eden od udeleženih igralcev je razkril, da je neobrzdani ameriški igralec postal agresiven tudi v fizičnem smislu. Po neki besedni bitki naj bi režiserja Fredrika Bonda tako močno davil, da so mu na vratu ostale rdeče lise. Razjarjeni Shia pa se ne ustavi niti takrat, ko so v igri ženske. Med snemanjem filma Lawless je v okajenem stanju tako agresivno provociral svojo soigralko Mio Wasikowsko, da je ta svojega odvetnika prosila, naj uredi vse potrebno, da bo lahko razveljavila svojo pogodbo o snemanju filma.

"Na žalost je vse res," je potrdila govorice. Igralčeva preprosta utemeljitev za njegovo neprimerno vedenje pa se je glasila takole:

"Ljudje morajo v mojih očeh vendar videti bes, ne nazadnje se filmska zgodba odvija v času prohibicije."

Odraščal v znamenju nasilja

Tudi njegov kratek izlet na filmski festival Berlinale se je sredi februarja končal s pravo katastrofo, o čemer so se med drugim lahko prepričali tudi vsi navzoči novinarji.

Najprej se igralec ni pojavil na tiskovni konferenci prej omenjenega filma The Necessary Death of Charlie Countryman, ki je sodeloval v tekmovalnem programu festivala, čeprav so nanj čakali predstavniki sedme sile z vsega sveta. Le dan pozneje je ponorel na berlinskem letališču Tegel, ker so zaradi snežnega viharja v zadnjem trenutku odpovedali oziroma preložili njegov polet v New York. Shia je najprej napadel uslužbence letalske družbe Lufthansa, potem pa je nekemu fotografu ves besen iz rok izbil fotoaparat. Končalo se je tako, da je kot pobesneli bik odvihral z letališča.

Kaj se skriva za vsemi temi izpadi?

Shia LaBeouf je odraščal v znamenju nasilja.

Njegov oče Jeffrey je vietnamski veteran, ki so ga zaradi nasilnih kaznivih dejanj, med drugim tudi zaradi posilstva, obsodili na zaporno kazen. Jeffrey naj bi večkrat zlorabil tudi svojega sina. In zdaj se kažejo povsem logične posledice vsega tega ... Očitno je zdaj dosežen njegov prag bolečine. Čedalje manj režiserjev je še pripravljenih sodelovati z njim. Njegov zadnji snemalni dan sega v november, ko je končal snemanje drame Nymphomaniac. Menda vse od takrat ni dobil niti ene ponudbe za vlogo. Le upamo lahko, da bo čim prej prevzel nadzor nad svojimi travmami, saj je celo njegov najnovejši 'sovražnik' Alec Baldwin navdušen nad njim: "Je eden največjih talentov, ki jih poznam!"