Shia LaBeouf: Po številnih incidentih se je šel zdravit

Težavni igralec in režiser Shia LaBeouf, zvezdnik filmov Transformerji in Nimfomanka, se je po incidentu, za katerega je poskrbel med muzikalom Kabaret in ki je bil zadnji v nizu njegovih nasilnih izpadov v javnosti, odločil za zdravljenje odvisnosti od alkohola.

Shia LaBeouf (foto: Profimedia) Profimedia
8. 7. 2014

Ko so ga policisti konec junija aretirali v New Yorku, se je 28-letni igralec in režiser Shia LaBeouf na ves glas drl: "Zje...l vas bom!" Ker jih nikakor ni hotel nehati pljuvati, so mu morali nadeti celo plastično masko. Možje postave so zvezdnika v lisicah pospremili iz gledališča Studio 54, ker je bil med predstavo Kabaret agresiven in glasen, poleg tega pa je kadil, govoril razne opolzkosti in celo udarjal ljudi po zadnjici in zatilju.

Ljudje, ki so bili v občinstvu, so povedali, da je med prvim dejanjem motil vse preostale v gledališču, zato so ga med premorom odgovorni vrgli ven in poklicali policijo. Shia, ki se je le nekaj ur pred aretacijo zapletel v spor z brezdomcem, pa je z nesramnim vedenjem nadaljeval tudi na policijski postaji, kjer je med drugim grdo žalil policiste in jim grozil, da jim bo uničil kariere. Končalo se je tako, da je moral zvezdnik, obtožen kriminalnega prestopka in neprimernega vedenja v javnosti, prenočiti na policijski postaji.

Njegovo aretacijo sta na družabnih omrežjih med prvimi komentirala 50-letni Danny Burstein, ki ima v predstavi Kabaret vlogo gospoda Schultza, in 29-letni skladatelj Benj Pasek, ki je na Twitterju napisal: "Ravnokar sem videl Shio LaBeoufa, objokanega v lisicah in obdanega s šestimi policisti na muzikalu Kabaret." Ob tem velja spomniti, da je težavni filmski zvezdnik pozornost nase usmerjal že februarja na filmskem festivalu v Berlinu. V nemški prestolnici je na rdečo preprogo namreč prišel s papirnato vrečko na glavi, na kateri je pisalo 'nisem več slaven'. Kmalu zatem je izjavil, da se umika iz javnega življenja, ker ima slava negativen vpliv na njegovo umetniško integriteto.

Odločil se je za zdravljenje

No, očitno pa je Shio po vseh tek ekscesih vendarle srečala pamet. Takoj ko se je iz New Yorka vrnil v Los Angeles, se je namreč odločil za zdravljenje. "Bil je živčen in ni bil dobro videti vse jutro. Ves čas je imel sklonjeno glavo. Pogovarjati se ni hotel niti s svojim voznikom," so razkrili paparaci, ki so ga spremljali na poti od njegovega doma do klinike. Po njihovih besedah je bil tako slabe volje, da je komaj pozdravil medicinsko sestro in varnostnika v kliniki. Kmalu se je oglasil tudi njegov predstavnik, ki je sporočil, da se je njegov slavni varovanec zaradi alkoholizma prostovoljno prijavil na terapijo.

"V nasprotju s predhodnimi, napačnimi poročili, se Shia LaBeouf ni prijavil v rehabilitacijsko ustanovo, ampak se je prostovoljno odločil za zdravljenje odvisnosti od alkohola. Razume, da so njegovi zadnji izpadi simptom večje zdravstvene težave, zato je naredil prvega od številnih potrebnih korakov na poti okrevanja," je izjavil njegov predstavnik za revijo The Hollywood Reporter.

Zdaj je torej postalo uradno, da je mladi igralec, tako kot že številni njegovi kolegi pred njim, zapadel v resne težave z odvisnostjo. Pritisk, ki ga s seboj prinašata globalna slava in velikanski uspeh, je terjal davek tudi v njegovem primeru. Le upamo lahko, da se ne bo tudi on podal po stopinjah težavnih zvezdnikov, kot je na primer Lindsay Lohan, ki je zaradi posledic slave veliko prezgodaj 'ovenela'. 

Tim Jeras za revijo Nova