Sharon in Ozzy Osbourne vendarle sklenila, da rešita zakon

Zdi se, da Sharon in nezvesti Ozzy Osbourne vendarle še nista zapravila vseh možnosti za to, da rešita svoj dolgoletni zakon. Ne nazadnje se njuno razmerje tokrat ni prvič znašlo pred razpadom ...

Sharon in Ozzy Osbourne vendarle sklenila, da rešita zakon (foto: Profimedia) Profimedia
3. 6. 2016

Potem ko sta se 67-letni roker Ozzy Osbourne in 63-letna televizijska voditeljica Sharon Osbourne zaradi njegovega skrivnega razmerja z drugo žensko pred kratkim razšla, se je vendarle pojavil žarek upanja. Ozzy je namreč končal afero in očitno bi se rad vrnil v objem svoje žene.

"Sharon je za Ozzyja vse na svetu, vse njegovo življenje, brez nje je povsem izgubljen," je za dnevnik New York Post razkril dobro obveščeni vir.

Tudi Sharon naj bi se obotavljala in odlašala z vložitvijo zahteve za ločitev, ki bi po skoraj 34 letih zakona prav gotovo šokirala tudi njune oboževalce.

Kontroverzni rokovski zvezdnik in prekanjena poslovna ženska sta v svojem zakonu namreč doživela že veliko vzponov in padcev, ki sta jih mojstrsko prebrodila. Trditev, da bi bil Ozzy brez svoje 'Shaaaaron' izgubljen, pa ni prav nič pretirana.

Če mu ta močna ženska, rojena v Londonu, ne bi ves čas stala ob strani, najverjetneje nikoli ne bi zasedel metalskega Olimpa, ampak bi se zaradi uživanja mamil znašel na samem dnu.

Razmerje je razjezilo njenega očeta

Glede na to, da je takrat komaj 18-letna Sharon Ozzyja spoznala v obdobju, ko je ta dosegel najnižjo točko v svojem življenju, je verjetno vedela ali pa vsaj slutila, kaj jo čaka, če se bo odločila, da mu preda svoje srce.

Hčerka slavnega in razvpitega Dona Ardena, menedžerja skupine Black Sabbath, je dobila nalogo, da skrbi za Ozzyja, ko je ta zaradi ekscesov, povezanih z mamili, leta 1979 'odletel' iz benda.

Ozzyju je mlada dama sicer že pred tem padla v oči, a nikoli ni zbral dovolj poguma, da bi jo ogovoril. Ko sta se zapletla v razmerje, pa niso bili vsi veseli. Nasprotno, Sharonin oče Don je bil tako besen, da je nekoč, ko ga je obiskala, nanjo naščuval svoje pse.

Sharon, ki je bila takrat noseča, je zaradi tega doživela spontani splav in se seveda sprla z očetom, s katerim je spet spregovorila šele po 15 letih. Kljub vsem nevšečnostim pa se nikoli ni pustila odvrniti od dveh stvari – svoje ljubezni do Ozzyja in odločenosti, da bo iz njega naredila zvezdo.

Ves čas se je kot kakšna levinja bojevala za njegovo kariero. Na primer, prav ona je bila zaslužna za to, da se mu je pri ustvarjanju njegovega debitantskega solističnega albuma Blizzard of Ozz, ki je izšel leta 1980, pridružil sloviti kitarist Randy Rhoads.

Pa tudi sicer je kot menedžerka prav vse vajeti držala v svojih rokah, obenem pa je Ozzyja ščitila pred pastmi neizprosnega glasbenega posla. Njen verjetno največji poslovni uspeh pa je bila ustanovitev glasbenega festivala Ozzfest.

Turbulentni zakon

Sharon in Ozzy sta se poročila 4. julija 1982 na havajskem otoku Maui, le nekaj mesecev pred tem pa sta žalovala za že omenjenim skupnim prijateljem Rhoadsom, ki je umrl v letalski nesreči.

Kmalu po poroki sta se razveselila rojstva deklice Aimee Rachel, ki je na svet prijokala leta 1983. Leto dni pozneje se jima je rodila Kelly Lee, Jack pa je luč sveta ugledal leta 1985. Toda o idiličnem družinskem življenju ni bilo ne duha ne sluha, nasprotno, zakon je bil zaznamovan z Ozzyjevimi mamilarskimi ekscesi in pogosto tudi fizično nasilnimi spori.

osbourne

Med enim od prepirov je dolgolasi roker tako močno udaril svojo ženo, da ji je izbil sprednje zobe. Včasih pa sta tudi zamenjala vlogi - nekoč je ona njemu v glavo zalučala polno steklenico viskija. Spirala zakonskega nasilja je žalostni vrhunec doživela leta 1989, ko so Ozzyja aretirali zaradi poskusa umora, saj je pod vplivom opojnih substanc poskušal zadušiti Sharon.

Šele po tem, ko je roker končal trimesečno zdravljenje, se je Sharon odločila, da bo umaknila prijavo in dala svojemu zakonu še eno priložnost.

Po tem incidentu se je položaj umiril, o čemer smo se lahko prepričali tudi v resničnostnem šovu Osbournovi, v katerem so se Ozzy, Sharon, Kelly in Jack predstavili kot nekoliko čudaška, a prikupna družina. Ravno v obdobju, ko so snemali omenjeni resničnostni šov, natančneje leta 2002, je Sharon izvedela, da boleha za rakom na črevesu.

Zaradi šokantne diagnoze se je Ozzy znašel na robu svojih moči, Jack pa naj bi poskušal storiti samomor. Očitno je bila najmočnejša družinska članica znova Sharon, ki je premagala zahrbtno bolezen.

Zvezdniški zakon se je v resni krizi ponovno znašel leta 2013. Tudi takrat je bil za to kriv Ozzy, ki je po dolgoletni abstinenci spet posegel po alkoholu in mamilih.

Sharon ga je zaradi tega vrgla iz hiše, a že po dveh mesecih sta se pobotala. No, pred kratkim pa je prišlo do nove afere – Ozzy naj bi svojo ženo skoraj pol leta varal s 45-letno Michelle Pugh, frizerko slavnih ljudi, govori pa se tudi o skrivnih razmerjih z drugimi ženskami.

Porednež se je moral tudi tokrat izseliti, a Sharon se za zdaj še ni odločila, da bo pod zakon potegnila črto. Glede na to, da naj bi se Ozzy pred kratkim spametoval in končal afero, ostaja upanje, da bosta slavna zakonca kos tudi tokratni krizi.