Sestre Delevingne: Prvič javno spregovorile o težki izkušnji iz otroštva

V prvem skupnem intervjuju, ki so ga dale za revijo Porter, so slavne britanske sestre Delevingne, Cara, Chloe in Poppy, prvič povsem odkrito spregovorile o svoji mami Pandori, ki je z odvisnostjo od mamil močno zaznamovala njihovo odraščanje.

Cara, Chloe in Poppy so zaradi 
težav svoje mame, ki jo sicer 
opisujejo kot pogumno in srčno 
osebo, močno trpele. (foto: Profimedia) Profimedia
20. 2. 2017

Britanski novinarji so o premožni aristokratski družini Delevingne napisali že na tisoče člankov, ki so se bolj ali manj vrteli okoli tragedij. Največja tragedija je nedvomno odvisnost od heroina 57-letne Pandore Delevingne, mame 24-letne manekenke in igralke Care, 30-letne Poppy, ki se prav tako ukvarja z manekenstvom, in 31-letne Chloe.

V slavni družini Delevingne nikoli ni bilo miru in idile. Kako je bilo videti odraščanje z mamo, odvisno od mamil, so v svojem prvem skupnem intervjuju, ki so ga dale za revijo Porter, povedale njene hčerke.

Sestre so bile prav zaradi družinske kalvarije vedno zelo tesno povezane in tako je še danes.

Pandora je v preteklosti že nekajkrat spregovorila o svojih demonih, predvsem o odvisnosti, s katero je skoraj uničila družino, in bitki z depresijo.

"Nikoli se nisem lepo vedla, kar mi je povzročalo številne težave. Živela sem iz dneva v dan," je lani pojasnila v intervjuju za britanski časnik The Times in priznala, da se je to še posebno odražalo na njeni najmlajši hčerki Cari: "Nikoli ji ni bilo lahko z mano. Zelo je trpela."

Pandora, ki glavni razlog za depresijo in odvisnost od heroina vidi v tragični usodi svojega brata Ruperta, ki je bolehal za cerebralno paralizo in že pri 25 letih umrl, je izdala celo knjigo spominov, pred dvema letoma pa je razkrila, da je zaradi hude oblike depresije, ki ji nikakor ni bila kos, razmišljala celo o samomoru.

Delevigne

Danes se zaveda, da so njene težave močno vplivale na vse njene hčerke

Najmlajša med njimi je za to, da je še vedno živa, hvaležna svojima sestrama.

"Ne vem, kaj bi brez njiju. Takole bom povedala: če bi ena od njiju nekoga umorila, bi ji pomagala zakopati truplo. Toliko jima dolgujem," je dejala Cara, najmlajša in najbolj medijsko izpostavljena sestra Delevingne.

"Začelo se je, ko sem bila stara 12 let in ko sem najbolj potrebovala mamo, nje pa ni bilo ob meni. Cara je bila takrat stara šest let in je dolga leta spala v moji postelji," pa je družinske skrivnosti razkrila Poppy (na sliki spodaj).

Kljub vsemu so sestre v en glas dejale, da je njihova mama 'najpogumnejša oseba z največjim srcem, ki jo poznajo'. "Na žalost še vedno ni prekinila s svojo preteklostjo, še vedno se bojuje, mi pa smo tu, da ji pomagamo in smo ji v oporo," je na koncu sporočila Cara.

Poppy Delevingne

In prav Cara je v preteklosti že večkrat spregovorila o svojih številnih težavah, poskusih samomora in ekscesih pod vplivom mamil ter alkohola

Da so njene težave tesno povezane ravno z njeno mamo, je namignila v intervjuju, ki ga je predlani dala za britansko verzijo modne biblije Vogue.

"Če so starši od nečesa odvisni, to izoblikuje otroštvo vsakega otroka. Prehitro moraš odrasti, saj moraš paziti na svoje starše. Moja mama je neverjetno močna ženska z velikim srcem in imam jo zelo rada. Toda po mojem mnenju po tem preprosto ne moreš okrevati. Vem sicer, da obstajajo ljudje, ki so nehali jemati mamila in ki jim gre zdaj dobro, a v njenem primeru ni tako. Še vedno se mora bojevati."

Cara Delavigne

Tim Jeras

Preberi še: Genialno: Ne boš verjela, za kaj vse je koristen 'baby puder'! (nujno glej št. 4!) in Zakaj so Rusinje videti tako dobro? Spoznaj "ruski ubijalec maščob"!

Priporočamo tudi: Znaki, da imate v svoji okolici prijetne ljudi