Seks škandal pri Ecclestonovih

Pri Ecclestonovih je vedno zabavno. Šef Formule 1, Bernie, se res ne more odpočiti od škandalov, ki pretresajo njegovo družino. No, tudi sam poskrbi za kakšnega, zato je mogoče malce bolj strpen do svojih hčerk, Tamare in Petre. In prav Tamara se je sedaj zapletla v seks škandal ...

1. 3. 2013

Starejša hčerka šefa Formule 1, 82-letnega Bernieja Ecclestona, 28-letna Tamara Ecclestone, se je znašla v zelo neprijetnem položaju.

Njen bivši zaročenec jo je namreč poskušal izsiljevati za 200 tisoč funtov, zato ga je prijavila. Na sodišču se je pojavila v vrtoglavih petah, z zlatim nakitom in povsem ozki črni obleki ter sodniku povedala, da ji je 33-letni Derek Rose grozil, da bo prodal različne informacije o njej, če mu ne plača določene vsote denarja. Derek se je nekoč imenoval Jonathan Ketterman, a je pozneje svoje ime spremenil. S Tamaro se je dobival leta 2002, ko je bila stara komaj 17 let. Kratek čas naj bi bila tudi zaročena.

V tožbi, ki jo je vložila Tamara, je zapisano, da se je Derek Rose spajdašil z Jakirjem Uddinom, da bi skupaj izsiljevala bogato dedinjo. Tako sta skupaj poslala elektronsko pošto njeni menedžerki Dani Malmstrom, in sicer v času, ko je Tamara sodelovala v resničnostnem šovu Billion $$ Girl, v katerem je tudi govorila o svojem življenjskem slogu. Jakir Uddin je elektronsko sporočilo poslal v imenu Dereka Rosa, v njem pa je zapisal, da bosta, če ne dobita 200 tisoč funtov, vse umazane podrobnosti zaupala medijem. Čeprav sta mladeniča delovala skupaj, je bil glavni pri tem Rose, ki je Uddinu ponudil četrtino denarja, ki bi ga dobil. Elektronsko sporočilo je bilo poslano ob 1.03 zjutraj, Uddin pa je zapisal še, da so tako teve hiše kot radijske postaje in tabloidi že ponudili veliko denarja za sočno izpoved.

"Moj klient je o Tamari molčal deset let in jo pustil, da živi svoje življenje. Zdaj pa so se na nas obrnili iz tabloidov, ki želijo za 200 tisoč funtov odkupiti zgodbo. Zdaj pa vas moram obvestiti, skozi kaj gre moj klient, ki je danes miren družinski človek. Če se bodo razpisali, bo sramotno za oba," piše v sporočilu.

Sodnik Boyce je na vse to dejal, da je iz e-sporočila povsem jasno razvidno, da gre za izsiljevanje gospodične Ecclestone. V sporočilu je tudi konkretno zapisano, o čem naj bi tabloidi pisali, a tega niso prebrali za javnost. Obtožena sta seveda dopisala tudi, da sta se pripravljena z Ecclestonovo pogajati.

Ko je Tamara izvedela za e-sporočilo, se je z menedžerko Dano Malmstrom dogovorila, da vso zadevo predata naprej.

"Hvala, ker ste nas obvestili, s tem primerom se ne bova ukvarjali z vašim klientom," je bil kratek in jedrnat odgovor. Sodnik je še povedal, da je Uddin navezal stik s časopisom The Sun in poskušal prodati zgodbo o Tamari Ecclestone. Izsiljevanje niti ne preseneča, saj ocenjujejo, da je njeno bogastvo vredno kar 300 milijonov funtov. Uddin se je celo srečal z novinarjem Alexom Westom, a z zgodbo ni bilo nič. Novinar je pozneje povedal, da so mu ponujali zgodbo, a so ponudbo zavrnili. Tamara sprva ni razmišljala o tožbi, ker je mislila, da se bo vse to poleglo, a zdaj je policiji rekla, naj Rosa aretirajo, če bo prejela samo še eno elektronsko pošto. Sam je leta 2002 že zaslužil 10 tisoč funtov, ko je časopisu Mail on Sunday prodal nekaj žgečkljivih podrobnosti o svoji zvezi s Tamaro.

Tako Rose kot Uddin zanikata vse obtožbe izsiljevanja, a dokazi so preveč trdni, tako da se jima ne obeta nič dobrega. Kaj o vsem tem pravi Tamarin oče Bernie, ni znano. Mogoče ima zdaj na srečo več opravka s svojo 46 let mlajšo ženo, Brazilko Fabiano Flosi.

Trenutno je Tamara v novi zvezi, in sicer z 31-letnim Jayem Rutlandom, ki pa očitno tudi ni povsem 'čist'. Britanska finančna policija mu je namreč lani napisala kazen za 160 tisoč funtov zaradi nepravilne prodaje delnic. Jay je borzni posrednik, ki je vlagateljem zamolčal opozorila o tveganjih. Jay je pred kratkim v Dubaju Tamaro celo zaprosil za roko. Številni so prepričani, da gre samo še za enega lovca na doto, drugi pa trdijo, da mladenka ve vse o njegovi preteklosti in da pač meni, da si vsak zasluži še eno priložnost.

"Nikoli se še z nikomer nisem tako dobro počutila, kot se z Jayem," zatrjuje Tamara.

"Zakaj bi čakala, ko pa sem našla pravo ljubezen," se sprašuje. Zaročila sta se po samo mesecu dni zveze.

Za Story napisala Sandra Bratuša, fotografije Profimedia