Še vedno v šoku

Zapisano je v oporoki, črno na belem, da se je Michael Jackson že pred sedmimi leti odločil, zdavnaj pred tragično smrtjo torej, da naj bi za njegove tri otroke v primeru njegove in mamine smrti poskrbela Diana Ross, ki ji je zaupal kot malokomu.

13. 7. 2009

Rossova, ki je danes stara 65 let, je v izjemni glasbeni karieri doslej prodala sto milijonov albumov.

Bila je Michaelov guru

Diana Ross je bila tudi mentor Michaela Jacksona, ko je ta bil še otroški zvezdnik, že v njegovih deških letih pa so največji mojstri za iskanje nadarjenih glasbenikov videli, da njegova nadarjenost preprosto prebija vse do takrat znane parametre. Michael Jackson se je torej preprosto moral zgoditi.

"Če se meni karkoli zgodi, ko bodo moji otroci še mladoletni, naj za njih skrbi moja mati, Katherine Jackson. Če bi se zgodilo, da moja mati ne bo živela dlje od mene, potem imenujem Diano Ross za zakonito skrbnico svojih otrok," je v oporoki, ki je še eden v vrsti dokumentov, ki so prišli v javnost po njegovi smrti, ta je zelo verjetno bila posledica dolgoletne hude zlorabe tablet proti bolečinam in tablet za pomiritev in obvladovanje strahu, zapisal Jackson.

Ne more nehati jokati

Diana Ross in Michael Jackson sta se spoznala leta 1977 na snemanju filma The Wiz, ki je bil remake znamenite uspešnice Čarovnik iz Oza; v filmu je bila Rossova Dorothy, Jackson pa Scarecrow. Po Jacksonovi smrti je dejala:

"Nikakor mi ne uspe, da bi nehala jokati. Zgodilo se je mnogo prezgodaj v njegovem življenju in zgodilo se je šokantno, povsem nepričakovano. Molim za njegovo družino in njegove otroke."

Nihče ne razume

Jackson je 79-letni materi Katherine zapustil 12-letnega Princa Michaela, 11-letno Paris in sedemletnega Princa Michaela II. Starejša otroka sta se rodila v nenavadni, tri leta dolgi zakonski zvezi z Debbie Rowe, dermatologinjo, ki jo je bilo nenaravno videti v njegovem objemu.

Nihče točno ne ve, kaj se je dogajalo v zakonu med Rowovo in Jacksonom in zakaj je tudi njo, tako kot danes 80-letnega očeta Josepha, izpustil iz oporoke.

Diana Ross 'ostala' čudovita

Prijateljev iz ožjega kroga Michaela Jacksona, med katerimi sta tudi od slave in prevelikih pričakovanj osebnostno strti Liza Minelli in Elizabeth Taylor, ni presenetilo, da se je odločil že pred sedmimi leti v oporoko zapisati, da naj bo Diana Ross za njegovo mamo Katherine druga v vrsti potencialnih skrbnikov.

Petnajst let mlajši Michael je Rossovo oboževal še iz časov, ko je vsak dan preživel v studiih založbe Motown in se od največjih mojstrov glasbe, tudi od Diane, učil poklica, ki ga je odpeljal na vrh sveta in potem v pogubo.

"Diana je več kot le prijateljica, je članica moje družine. Je več kot le zvezdnica, je predvsem čudovita ženska," je Jackson izjavil v enem izmed intervjujev ob koncu osemdesetih let prejšnjega stoletja, ko se je njegova podoba začela sprva nežno spreminjati; dolgo se je celo govorilo, da je želel postati podoben ravno Diani Ross. Zaradi navezanosti na Jacksona in zaradi bojazni, da bi bil njegov, v zadnjih dvajsetih letih že tako ali tako resno načet ugled še bolj prizadet, je tudi Rossova dolgo pričakovala, kaj bodo pokazale raziskave toksičnosti v njegovem organizmu.

A niti nje ni poslušal

Tudi Diana je namreč Michaela dolgo rotila, naj malo več in bolj redno je in naj uživa manj zdravil na recept, toda bilo je prepozno. Michael Jackson je vmes pregloboko zabredel v svet tablet in samoprevare, iz katerega ni našel izhoda.

P.S.

Osebna izkaznica:

  • Je mati petih otrok.
  • Bila je članica slovitih Supremes.
  • Je ena redkih pevk s svojo zvezdo na Bulevarju slavnih.
  • Velja za najuspešnejšo ameriško pevko 20. stoletja.
  • Vsako jutro telovadi.

Vir: Nova

www.govori.se