Se tudi ti sprašuješ, kdo je Anže, fant Lepe afne? TO je vse, kar moraš vedeti!

Okej, je ta zgodba še koga pustila odprtih ust? Tako mlad, pa tako uspešen! ❤️ Bravo Lejči, dobrega si ujela! ;)

Se tudi ti sprašuješ, kdo je Anže, fant Lepe afne? TO je vse, kar moraš vedeti! (foto: Instagram.com/lepaafna) Instagram.com/lepaafna
8. 7. 2018

Lejin fant Anže, ki ga tako pogosto pokaže v svojih vlogih, je v resnici profesionalni golfist. Si vedela to? Tu je njegova zgodba.

Njegova zgodba z golfom se je začela, ko je bil star 16 let, poznal pa ga je že dosti prej. Pri desetih letih, ko so se z družino odpravili na izlet in si privoščili uro golfa, je prvič držal palico v rokah.

Trajalo je dolgih šest let, preden se je spet lotil tega športa, saj se je pred vrati njegovega doma v Trnovem odprlo novo golf igrišče. To je v njem vzbudilo veliko vnemo in zagon, zato se je tja večkrat odpravil kar s kolesom.

"Golf je zanimiva igra, ki te zgrabi z vseh strani in enostavno ne spusti. Eno je občutek žogice v letu, ki povzroči, da kar naenkrat hočeš še več. Ko ti uspe udarec, se že primerjaš s slovitim Tigerjem Woodsom," v smehu pojasnjuje Anže in dodaja: "Iščeš ta občutek in kar naenkrat ti uspe udarec, ko žoga zleti tudi 200 metrov. Takrat si vzhičen!" 

"Zanimati te začne, zakaj ti je včeraj šlo tako dobro od rok, danes pa ne. Kaj moraš narediti, da boš spet nazaj? V golfu ima zelo pomembno vlogo glava, ni pa vse odvisno samo od nje. Imeti moraš tudi občutek za žogo, igro. Golf je zelo podoben življenju. Tako sem se tudi sam skozi golf naučil veliko lekcij, ki sem jih lahko uporabil tudi v življenju," prizna golfist.

Še pred lepo afno smo Anžeta spoznali ...

Vse od 13. leta je bil namreč član akrobatske skupine Dunking Devills, desetletje je tako preživel pod košem in s soigralci potoval okrog ter uganjal akrobatske vragolije.

Golf tako ni imel priložnosti, da stopi v ospredje. V nekem obdobju pa se je moral odločiti. Ob študiju na fakulteti za strojništvo in akrobacijah je vsak prosti trenutek izkoristil za golf. Bil je v precepu, saj treh pomembnih komponent v življenju ni več zmogel usklajevati. Izbral je golf, saj je želel videti, kaj vse lahko v tem športu doseže.

"To je bilo nekaj, v čemer sem se videl tudi čez leta," prizna Anže in doda: "Ko sem se resno lotil golfa, sem bil že študent na faksu. Še vedno obstaja zmotno mišljenje o golfu. Številni so prepričani, da je golf namenjen starejšim, premožnejšemu sloju. Da je dolgočasen. To je velika škoda. Želel bi si, da bi vsak poskusil golf in tako morda spremenil mnenje. Smo pa golfisti res malo posebni ljudje."

"Kjer je volja, je tudi pot! Če iščeš možnosti za napredek in razvoj, Slovenija ni nobena ovira, prej prednost," je prepričan Anže. Ko je pri 16 letih vstopil v svet golfa, se je pet let pozneje že udeležil prvega državnega tekmovanja in osvojil peto mesto. To ga je le še bolj spodbudilo. "V Nemčiji ali morda Franciji bi pristal na 150. mestu, kar ni nikakršna motivacija. V tem vidim Slovenijo kot veliko prednost," zagotovi Anže.

Kaj pa Lea? Tudi ona obožuje golf?

Anže je za golf že pred časom želel navdušiti tudi svojo izbranko Leo Filipovič (vsem bolje poznano pod imenom Lepa afna). Kot je novinarki naše medijske hiše povedal Anže, pa ta nad idejo ni bila ravno najbolj navdušena. "Ni mi je še uspelo navdušiti. Je pa zdaj spet izrazila željo, da se mi enkrat pridruži," je z optimizmom še zaključil Anže.

 

A post shared by Lepa afna (@lepaafna) on

Za revijo Nova je prispevek napisala N.A.

Fotografije: Instagram.com/lepaafna, Igor Zaplatil

Preberi še: Pozabi na diete, zvezdnice zdaj namesto tega norijo za ... TEM!

Pripročamo tudi: Si že videla obleko Belle Hadid, o kateri zadnje dni govori ves svet?

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri